Η έξοδος του Σαββάτου: Κηφισιά και Black Keys

To τελευταίο Σάββατο του Μαΐου μας βρίσκει να βολτάρουμε στην Κηφισιά, να δοκιμάσουμε εκλεκτές γεύσεις σε αυλές και να χορεύουμε το Lonely Boy παρέα με τους Black Keys.
Η έξοδος του Σαββάτου: Κηφισιά και Black Keys
Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου μας χτυπάει ολοένα και πιο έντονα το… καμπανάκι ότι το καλοκαίρι πλησιάζει και μας προκαλεί να βγούμε βόλτα για να απολαύσουμε καφεδάκι στον ήλιο, νόστιμες γεύσεις σε κουκλίστικη αυλή και να χορέψουμε δίχως σταματημό στη συναυλία της χρονιάς.

Αυτό το Σάββατο λοιπόν κατευθυνόμαστε βόρεια, προς Κηφισιά μεριά, για να πιάσουμε τραπεζάκι στη Μέντα και να… λιαστούμε συνοδεία καφέ. Το συμπαθέστατο αυτό καφέ –μπαράκι, βρίσκεται στο σπίτι του Άγγελου Σικελιανού, το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο φιλόξενα και πιο όμορφα στέκια των βορείων προαστίων. Η αυλή του είναι χάρμα οφθαλμών: ένα κατάφυτο κηπάκι με ολάνθιστα λουλούδια σε παρτέρια και γλάστρες, το οποίο φέρνει στο νου καλοκαίρι στο νησί.

Ο καφές του είναι φρεσκοκομμένος και μυρωδάτος, ενώ must για να τον συνοδέψετε είναι κάποιο από τα γλυκά ημέρας: αν πετύχετε crumble μήλου ή κάποια από τις τάρτες μη διστάσετε να τις τιμήσετε.

Αφού βολτάρουμε στην αγορά της Κηφισιάς, κατευθυνόμαστε προς την Βασιλίσσης Αμαλίας, εκεί όπου η Stoffa έχει εγκαινιάσει από την αρχή της άνοιξης το πανέμορφό της αίθριο για να μας υποδεχτεί στα τραπέζια της και να μας σερβίρει εκλεκτές γεύσεις. Το μενού ανανεώνεται συχνά ανάλογα με την περίπτωση, όμως εμείς ξεχωρίσαμε ορισμένες σταθερές αξίες που αξίζει να τιμήσετε: το αρωματικό γιουβετσάκι, το σούπερ πεϊνιρλί, το flank stake από μοσχάρι Black Angus, την τρυφερή σαλάτα με ρόκα και βουβαλίσια μοτσαρέλα, την σούπερ γαριδομακαρονάδα και το λαχταριστό φιλέτο σολομού μαριναρισμένο σε τζίντζερ με λαχανικά. Για ένα πλήρες γεύμα με μπύρα θα πληρώσετε περί τα 20-25€ ανά άτομο.
Αφού χορτάσουμε, πιάνουμε Εθνική Οδό βάζοντας πυξίδα προς Μαλακάσα. Εκεί όπου στις 22.30 το βράδυ οι Αμερικάνοι Black Keys εγκαινιάζουν με τον πρέποντα τρόπο το φετινό, επετειακό και… 20χρονο Rockwave Festival. 

Στην πρώτη τους εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους, η μπάντα φαινόμενο θα παίξει τραγούδια από το τελευταίο της άλμπουμ, αλλά και από την εξαιρετική της δισκογραφία (spoiler: δείτε το αναλυτικό setlist εδώ). Αξίζει βέβαια να πάτε από πιο νωρίς στο Terra Vibe (οδηγίες για το πώς θα φτάσετε εδώ) για να δείτε τους επίσης εξαιρετικούς Black Angels, τη ψυχεδελική ροκ μπάντα, αλλά και τους «δικούς μας» 1000mods, Puta Volcano και Big Nose Attack οι οποίοι συμπληρώνουν το line up της πρώτης ημέρας του Rockwave.


Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v