Βριλήσσια – Μελίσσια: Φαγητό και ποτό στα καλύτερα

Το «δίδυμο» των Βορείων Προαστίων προσφέρει απλόχερα επιλογές γευστικής και… αλκοολούχας εξόδου. Διαλέγουμε τα καλύτερα spots σε Βριλήσσια και Μελίσσια. 
Βριλήσσια – Μελίσσια: Φαγητό και ποτό στα καλύτερα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Σούπερ κρεατοφαγία, ιδιαίτερα cocktails, κεφάτα μπαράκια που έγιναν στέκια, τίμια ψαροφαγία. Οι δύο περιοχές των Βορείων Προαστίων, τα Βριλήσσια και τα Μελίσσια, προσφέρουν ευρεία γκάμα επιλογών για πάσης φύσεως εξόδους. Μάλιστα το γεγονός ότι απέχουν ελάχιστα μεταξύ τους, μας δίνει ακόμα περισσότερη ευελιξία να επιλέξουμε και να επισκεφθούμε μπαράκια, μοντέρνα μεζεδοπωλεία, ψαροταβέρνες και κρεατάδικα. 

Παρακάτω λοιπόν συγκεντρώσαμε τα καλύτερα – κατά την ταπεινή μας άποψη – στις δύο αυτές περιοχές. 

33 m2
Πλατεία Αναλήψεως 4, Βριλήσσια. Τηλ: 210 6821033

Τριάντα τρία τετραγωνικά μέτρα στην πλατεία Αναλήψεως αρκούν σε αυτό το λιλιπούτειο multi snack bar για να κάνει τη διαφορά στην περιοχή των Βριλησσίων. Industrial design, πολύ καλή κουζίνα, καλοφτιαγμένα cocktails, εκλεπτυσμένες μουσικές επιλογές που φλερτάρουν με την pop, την jazz, την rock, ακόμα και με την electronica ανάλογα την βραδιά. Μην σας φανεί περίεργο αν σε κάποια επίσκεψη στο μαγαζί το δείτε «στολισμένο» με διάφορους πίνακες. Ο χώρος του διατίθεται για μηνιαίες εικαστικές εκθέσεις, οι οποίες συμβάλλουν θετικά στον –ήδη όμορφη – εσωτερική του ατμόσφαιρα. Κορυφαίο το Zombie τους, αλλά και το «πειραγμένο» Bloody Mary. Σύντομα ο κατάλογος θα ανανεωθεί με καλοκαιρινές επιλογές. Τα cocktails κοστίζουν από 8-10€. 

BarBara Que

Εθνικής Αντιστάσεως 27, Βριλήσσια, τηλ: 2130349058

Δανείζεται το όνομά του από μια... μάγισσα του 1700 και σερβίρει ικανοποιητική ποικιλία σε burger φτιαγμένα από 100% μοσχαρίσιο κιμά Black Angus, καθώς και λαχταριστές μπριζόλες. Από τα burgers, προτείνουμε ανεπιφύλακτα το ομώνυμο BarBara Que με iceberg, ντομάτα, τυρί τσένταρ, τηγανιτό αυτό, ψητά κρεμμύδια και BBQ sauce, και το Italian Mafia με ρόκα, ντομάτα, τριμμένη παρμεζάνα, πάστα φρέσκων μανιταριών και mayo sauce αρωματισμένη με λάδι τρούφας. Αν θέλετε να ξεφύγετε από την burger-ογνωσία, συνιστούμε ανεπιφύλακτα rib eye stake. Ιδιαίτερη μνεία αξίζουν και οι πατάτες του, φρέσκες και λουσμένες με εξαιρετική cheddar sauce και bacon. Το βράδυ, το εστιατόριο λειτουργεί και σαν bar με όμορφα cocktails (8€ -11€), από τα οποία ξεχωρίζει το ομώνυμο και… καπνιστό BarBara Que με μείγμα ρουμιών, σιρόπι μελιού, δαμάσκηνο και bitters κερασιού. Για ένα πλήρες, γεύμα στο BarBara Que, υπολογίστε περί τα 20€ ανά άτομο με μπύρα.

BeeRRaki
Πλατεία Αναλήψεως, Βριλήσσια, τηλ: 2130 297732

Ένα μοντέρνο μεζεδοπωλείο στην Πλατεία Αναλήψεως ντύνει τον εσωτερικό του χώρο με στοιχεία παραδοσιακά και industrial και σερβίρει παγωμένη μπύρα και ρακή σε ικανοποιητική ποικιλία. Τα μεζεδάκια του έρχονται σε μίνι πιατάκια και ταιριάζουν άψογα με το ποτάκι: δοκιμάστε εξαιρετικό καγιανά με απάκι, ντολμαδάκια με τυρί ξύγαλο, νοστιμότατο ντάκο, πατατοσαλάτα με πέστροφα και οπωσδήποτε φρεσκοτηγανισμένη μυζηθρόπιτα με μέλι. Στα συν του, ότι συνοδεύει τη ρακή με «ψιψιψόνια» όπως τυράκι, ελιές, ντοματούλα και τυράκι και όχι με τα παραδοσιακό ξηροκάρπι. Τα μεζεδάκια κοστίζουν από 4€ μέχρι 5€, οι μπύρες από 3€, ενώ το κατοστάρι καραφάκι ρακή κοστίζει 4,5€.

Cibo
Κονίτσης 29, Πλατεία Αναλήψεως, 210 6897030

Άνοιξε το… μακρινό 2010 και έκτοτε κατάφερε να γίνει στέκι για τους «ντόπιους» - και όχι μόνο. Το Cibo ρεμβάζει αγέρωχα την Πλατεία Αναλήψεως, ανοίγει από το πρωί για (εξαιρετικό) καφεδάκι, συνεχίζει το μεσημέρι με νοστιμότατη κουζίνα και καταλήγει το βράδυ να σερβίρει cocktails συνοδεία mainstream μουσικών από εγχώριους dj’s. Ένα all day μαγαζί λοιπόν, με όλη τη σημασία της έννοιας, το οποίο μας κέρδισε αρχικά με την τραγανή του πίτσα (δοκιμάστε οπωσδήποτε την πικάντικη με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, mozzarella, σαλάμι Spianata, σαλάμι cacciatore, πράσινη πιπεριά και mild tabasco) και εν συνεχεία με τα «δυνατά» του cocktails, τα οποία πλην των κλασσικών ξεπερνούν σε αριθμό τα 30. Αγαπημένο μας το Smokey Donkey με παλαιωμένη τεκίλα, bourbon, δυόσμο, φρεσκοστιμμένο μοσχολέμονο, κανέλλα και bitters. Ο χώρος είναι προσεγμένος, με τη μεγάλη ξύλινη μπάρα να δεσπόζει στο εσωτερικό του και έντονα industrial στοιχεία στο ταβάνι. Το απλό ποτό κοστίζει 6,5€ το σπέσιαλ 8€ και τα cocktails 8-9€.

Kozi's - Meet 'n Eat
Παναγή Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια, τηλ.: 210 8101584

Ίσως ο απόλυτος προορισμός για «βόρεια» κρεατοφαγία το Kozi’s μπορεί να περηφανεύεται για τα εξαιρετικά του burger, τα οποία είναι από τα καλύτερα της Αθήνας: Ζουμερό αφράτο μπιφτέκι, ασυναγώνιστες, πρωτότυπες σως και τραγανές, στρογγυλές πατατούλες να τα συνοδεύουν. Must το Mala Mala με μπιφτέκι κοτόπουλο, μπέικον, ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδια και γλυκιά σος. Εκτός από burger όμως, το Kozi’s παίρνει δέκα με… T-bone για τα εξίσου λαχταριστά του κρέατα, άψογα μαριναρισμένα με μπαχάρια της Νοτίου Αφρικής: ξεχωρίζει το Rib Eye και η ζουμερή, λαχταριστή μπριζόλα Chacalaka. Υπολογίστε περί τα 25€ για ένα πλήρες γεύμα με μπύρα. 

Βλάχος

Καραμανλή 1 & 17 Νοέμβρη 11, Μελίσσια, τηλ.: 210 6130672

«Μυστικό» που διαδόθηκε από στόμα σε στόμα και έγινε θρύλος σε χρόνο-ρεκόρ, ο «Βλάχος» των Μελισσίων κάνει βασικά δύο πράγματα, και τα κάνει και τα δύο εξαιρετικά: Ζουμερά μπριζολάκια και παραδοσιακές χωριάτικες πίττες. Η κάθε μερίδα περιλαμβάνει… τρία μεσαίου μεγέθους μπριζολάκια επάνω σε ένα βουνό πατάτες (και κοστίζει περίπου 9€) ή εναλλακτικά τέσσερα μπριζολάκια χωρίς πατάτες. Οι δε ηπειρώτικες πίττες –σπανακόπιτα, χορτόπιτα, τυρόπιτα και πάει λέγοντας– είναι αφράτες και νοστιμότατες. Συνοδεύετε με τζατζίκι και χωριάτικη (αν επιμένετε και για ορεκτικό, τα λουκάνικα είναι μια πολύ καλή ιδέα) και πληρώνετε το πολύ 15€ το άτομο, μαζί με κρασί.

Monkey
Παναγή Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια, τηλ: 2110124519

Κεφάτο μπαράκι, το οποίο άνοιξε τις «μαϊμουδίσιες» πύλες του στο κοινό το 2011 και έκτοτε κατάφερε να γίνει στέκι διασκέδασης και συνάντησης για τις βόρειες νεαροπαρέες. Το Monkey ακολουθεί την φιλοσοφία του νησιώτικου spot με μικρό εσωτερικό χώρο και τραπεζάκια έξω, αλλά θυμίζει έντονα και μπαράκι που θα πετύχεις στο κέντρο της Αθήνας. Ο συνδυασμός του πάει και ο εσωτερικός πολύχρωμος χώρος ενδείκνυται για βραδινά λικνίσματα υπό τους ήχους ροκ – κυρίως – αλλά και soul funk μουσικών από τα 70s, 80s και 90s. Συχνά πυκνά διοργανώνει και θεματικά parties με μετακλήσεις εγχώριων Dj’s . Πολύ καλή η ανανεωμένη λίστα με τα cocktails του, από την οποία ξεχωρίσαμε το Bone up με βάση το τζιν και το Monkey on a Tree με βάση το ρούμι. Οι τιμές των cocktails ξεκινούν από 7,5€ και φτάνουν μέχρι τα 12€.

Ψαροκόκκαλο
Ελευθερίου Βενιζέλου 19, Μελίσσια, τηλ.: 210 8077535

Ένα τίμιο ψαρο-ταβερνάκι, με μικρό και λιτό διακοσμητικά χώρο, που όμως σερβίρει λαχταριστούς θαλασσινούς μεζέδες, σε πολύ καλές τιμές και δεν μας αφήνει περιθώριο να αφήσουμε ούτε.. ψαροκόκκαλο στο πιάτο μας. Στις δικές μας αγαπημένες επιλογές συγκαταλέγονται η ψαρόσουπα, η ομώνυμη σαλάτα του εστιατορίου με πρασινάδα και ντοματούλα, τα αχνιστά μύδια, οι μακαρονάδες με γαρίδες ή πεσκανδρίτσα, η καραβιδόψυχα και το ριζότο με σουπιά στο μελάνι της. Το χύμα κρασί είναι ωραιότατο, και οι τιμές ασυναγώνιστες για το μενού και τις γεύσεις του, στα 20€ το άτομο, το πολύ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v