Η έξοδος του Σαββάτου: Meet Market και… ταράτσα

Αυτό το Σάββατο βολτάρουμε στο καθιερωμένο market party του Ζαππείου, δοκιμάζουμε σούπερ σάντουιτς στο Κουκάκι και την κάνουμε… ταράτσα για ποτάκι με θέα Λυκαβηττό.
Η έξοδος του Σαββάτου: Meet Market και… ταράτσα
Πολλοί ήδη σκέφτηκαν την εναλλακτική του πρώτου μπάνιου. Την χαιρετίζουμε και έχουμε ήδη προτείνει τα αγαπημένα μας spots για τις πρώτες βουτιές, όμως για αυτό το Σάββατο τουλάχιστον θα προτιμήσουμε να παραμείνουμε στη… στεριά, καθώς έχουμε μπόλικα πράγματα να κάνουμε και να δούμε στην Αθήνα. Ποια είναι αυτά;

Meet Market στο Ζάππειο
Το καθιερωμένο εδώ και χρόνια market party της πόλης επιστρέφει πιο δυναμικό από ποτέ στο Ζάππειο, στο Εθνικό Γυμναστήριο Αθηνών «Ι. Φωκιανός». Μέσα στο καταπράσινο πάρκο λοιπόν, θα στηθούν και φέτος περισσότεροι από ενενήντα πάγκοι με κάθε λογής χειροποίητες δημιουργίες (ρούχα από ανεξάρτητους σχεδιαστές, αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης, είδη σπιτιού, λιχουδιές κ.α.) από παλιούς και νέους εκθέτες. Όμως πέρα από alternative shopping therapy το Meet Market φέτος προτείνει πλήθος εκδηλώσεων πάσης φύσεως, όπως για παράδειγμα σεμινάρια καποέιρα, τουρνουά πινγκ πόνγκ, ακροβατικά από την ομάδα Circus Dayz και προπονητικά παιχνίδια από την ομάδα Street Workout Athens.

Αν αποφασίσετε να πάρετε μαζί και τα πιτσιρίκια, το μόνο σίγουρο είναι πως δε θα βαρεθούν, μιας και οι ομάδες «Πυγολαμπίδες», «Πανηγυράκι» και «Babyfeat» θα… μεριμνήσουν για τη δημιουργική τους απασχόληση. Το Meet Market ανοίγει στις 13.00 το μεσημέρι και παραμένει ανοικτό μέχρι τις 11.00 το βράδυ με δωρεάν είσοδο, ενώ συνεχίζει τη δράση του και την Κυριακή.

Κορυφαία σάντουιτς στο Κουκάκι
Συνεχίζουμε με τσιμπολόγημα σε ένα από τα καλύτερα σαντουιτσάδικα εν Αθήναις, το οποίο άνοιξε τις πύλες του 26 χρόνια πριν στο Κουκάκι και έκτοτε προκαλεί φρενίτιδα στους απανταχού καλοφαγάδες. Ο λόγος για το Γκαραντί, στο οποίο θα δοκιμάσετε κορυφαία σάντουιτς με ό,τι υλικά μπορείτε να φανταστείτε: από λουκάνικο bratwurst και ισπανικό chorizo μέχρι προσούτο Μαύρου Δάσους Ευρυτανίας και σαλάμι με τρούφα, τα οποία κόβονται τη στιγμή που τα παραγγέλνετε. Εγγύηση και το εξαιρετικό ψωμάκι, το οποίο προμηθεύονται σε ποικιλία από φούρνους της γειτονιάς. Οι τιμές των σάντουιτς ξεκινούν από 3€ και φτάνουν μέχρι τα 6€.

Ποτάκι με θέα στην Πλατεία Κλαυθμώνος
Αφού επιστρέψουμε σπίτι για την μεσημεριανή μας σιέστα, βάζουμε βερμούδες και κοντομάνικες και κατευθυνόμαστε προς μια από τις πλέον αγαπητές ταράτσες της πόλης, η οποία γιορτάζει φέτος τα πέντε χρόνια ζωής στον τέταρτο όροφο του Χοροστάσιον (Σκουλενίου 2, Πλ. Κλαυθμώνος, τηλ.: 210 3314330). Το Taratsa Bar κέρδισε εντυπώσεις και φανατικούς φίλους ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, με το καλοκαιρινό του ντεκόρ, τις καλαμιές και τα ξύλινα τραπεζάκια του πικνίκ, αλλά και την υπέροχη θέα που… κοιτά στα μάτια τον Λυκαβηττό. Είναι, στην ουσία, ένα beach bar σε ταράτσα, και τα υπέροχα κοκτέιλ του δίνουν μερικούς έξτρα πόντους σε αυτό το κόνσεπτ. Οι μουσικές κινούνται σε ροκ μονοπάτια, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση από τη μία στο rock’n’roll και από την άλλη στα alternative ακούσματα. Το ποτό κοστίζει 6€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v