Η βόλτα του Σαββάτου: Στους δρόμους του Μεταξουργείου

Αυτό το Σάββατο βολτάρουμε στους πεζόδρομους του Μεταξουργείου και τσιμπολογάμε μεζεδάκια σε μια ηλιόλουστη, χειροποίητη αυλή.
Η βόλτα του Σαββάτου: Στους δρόμους του Μεταξουργείου
της Ηρώς Κουνάδη 

Το πρώτο Σάββατο του Μαΐου σκεφτόμαστε να το γιορτάσουμε σε μια από τις πιο αγαπημένες μας –όσο και παρεξηγημένες– γειτονιές της Αθήνας, βολτάροντας σε λουλουδιασμένους πεζόδρομους και δοκιμάζοντας νόστιμους μεζέδες σε μια ολοκαίνουρια αυλίτσα. Και το βράδυ, θα απομακρυνθούμε λίγο προς την Ακαδημία Πλάτωνος, για χάρη του φεστιβάλ Ελαιώνας, που συνεχίζει ακάθεκτο με παραστάσεις θεάτρου και χορού.

Πρώτα βολτάρουμε…

Τα «δυνατά χαρτιά» της γειτονιάς είναι αναμφισβήτητα οι πολλοί μικροί πεζόδρομοι, που κάνουν ωραία αντίθεση με το αστικό περιβάλλον των μεγάλων της δρόμων, όπως η Μεγάλου Αλεξάνδρου και η Κεραμεικού –οι οποίοι ίσως είναι αισθητικά αδιάφοροι μεν, εξαιρετικά χρήσιμοι για τον προσανατολισμό μας δε.

Για να μην χαθείτε αν είστε πρωτάρηδες στην περιοχή, σημειώστε τα “SOS”: τον μεγάλο πεζόδρομο της Σαλαμίνος, που ξεκινά από το Bios της Πειραιώς και φτάνει μέχρι την Αχιλλέως διασχίζοντας εννιά οικοδομικά τετράγωνα, τα γλυκύτατα μικρά πεζοδρομάκια της Σφακτηρίας, της Γρανικού και της Παραμυθίας που τον συναντούν κάθετα, και τους μικρούς πεζόδρομους γύρω από την πλατεία Αυδή, Ακαδήμου, Γιατράκου, Μέτωνος, Ιάσωνος και Λεονάτου.

…Μετά τρώμε

Για να αναπληρώσουμε τις χαμένες μας θερμίδες, θα πιάσουμε τραπεζάκι στην πιο καινούρια αυλή της περιοχής. Το εγκαταλελειμμένο χωράφι απέναντι από το μεζεδοπωλείο «Μια Ζωή την Έχουμε» (Σφακτηρίας 20) μετατράπηκε πριν λίγο καιρό σε μια αυλίτσα χάρμα οφθαλμών, στρωμένη με το χαλίκι των θερινών σινεμά και στολισμένη με φερ φορζέ πολυθρόνες, κουνιστούς καναπέδες και τραπεζάκια που φέρνουν στο νου τα εξοχικά των παιδικών μας χρόνων.

Στη σκιά των ψηλών δέντρων, με τη μυρωδιά από τα γιασεμιά να μας γαργαλάει τα ρουθούνια, θα παραγγείλουμε ωραία ρακή, ούζο ή κρασάκι, και θα τα συνοδεύσουμε όλα με νοστιμότατα μεζεδάκια: Απάκι με αυγά, αφράτους κολοκυθοκεφτέδες με ντιπ γιαουρτιού, νόστιμες τηγανιές, σπιτικές πατατούλες τηγανιτές, πικάντικη φέτα ψητή και πάει λέγοντας. Ο λογαριασμός στο τέλος δεν θα ξεπεράσει τα 15€ το άτομο.

Και τέλος… φεστιβαλιζόμαστε

Το Ελαιώνας Festival στο θέατρο της Ακαδημίας Πλάτωνος (Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος) που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες συνεχίζει ακάθεκτο να μας προσκαλεί να γνωρίσουμε μια από τις πλέον παραμελημένες γειτονιές της Αθήνας, αλλά και να παρακολουθήσουμε ωραίες παραστάσεις θεάτρου και χορού, ξεσηκωτικά live και ενδιαφέρουσες ομιλίες και συζητήσεις. Συγκεκριμένα το Σάββατο στις 21.00 θα δούμε την παράσταση χορού «Αυτό είναι, όχι άλλο, μόνον αυτό» από την ομάδα Yelp Dance Co (είσοδος 6€), στις 21.45 τη σκηνή καταλαμβάνουν οι Tsiri Band για ένα ξεσηκωτικό live με breakbeats και psychedelia (είσοδος 6€), στις 22.30 οι Late Farewell παίζουν indie ακούσματα (με ελεύθερη είσοδο) και στις 23.15 οι Human Touch μας ταξιδεύουν σε ελληνικά, ιρλανδικά, αμερικάνικα και κυπριακά τζαζ μονοπάτια (είσοδος 8€). Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ και για τις υπόλοιπες μέρες εδώ.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v