Η πασχαλινή βόλτα του Σαββάτου: Σε Ακρόπολη και πέριξ

Βόλτες στην Ακρόπολη και την Πλάκα, ηλιόλουστο καφεδάκι στην Αγία Ειρήνη και χορό μέχρι τελικής πτώσης στο Θησείο έχουμε στα σχέδια για το Μεγάλο Σάββατο.
Η πασχαλινή βόλτα του Σαββάτου: Σε Ακρόπολη και πέριξ
της Ηρώς Κουνάδη

Λιακάδες προβλέπει το δελτίο καιρού για το Μεγάλο Σάββατο, κι όσοι μείνουμε Αθήνα για Πάσχα χαιρόμαστε δεόντως με αυτή την εξέλιξη. Λέμε, μάλιστα, να την γιορτάσουμε βολτάροντας μέχρι τελικής πτώσης, στην Ακρόπολη, την Αγία Ειρήνη και την Πλάκα. Και μετά την Ανάσταση, θα χορέψουμε με techno και tech house beats σε ένα αγαπημένο dance club του Θησείου.

Πρωί στην Ακρόπολη

Καιρό τώρα το λέμε, και το πασχαλινό τετραήμερο μας δίνει την ιδανική αφορμή (και μια γερή δόση ξεκούρασης) για να το κάνουμε: Θα σκαρφαλώσουμε μέχρι την Ακρόπολη, όχι για να βολτάρουμε στα δρομάκια γύρω από το Ηρώδειο και τον Άρειο Πάγο, αλλά για να δούμε αυτή την φορά όντως από κοντά το αρχιτεκτονικό θαύμα του Παρθενώνα, τον Ναό της Νίκης, το Ερέχθειο και το Θέατρο του Διονύσου, να χαζέψουμε την θέα της πόλης από την κορυφή του λόφου των λόφων της, και να εξερευνήσουμε τις κρυφές γωνιές της –που είναι πολλές. Μόνο που θα βάλουμε το ξυπνητήρι να χτυπήσει νωρίς, γιατί ειδικά για το Μεγάλο Σάββατο το ωράριο της Ακρόπολης διαμορφώνεται στο 8.00-15.00.
Διαβάστε περισσότερα - Ακρόπολη: Μια μέρα… πάνω από την Αθήνα

Μεσημέρι στην Αγία Ειρήνη


Για να αναπληρώσουμε τις θερμίδες που χάσαμε από το περπάτημα, θα πιάσουμε τραπεζάκι στη λιακάδα, στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης: Μετά από πολλά Σάββατα εμπεριστατωμένων ερευνών, έχουμε καταλήξει ότι τα τραπεζάκια που «βλέπει» περισσότερο ο ήλιος κατά τις 15.00 το μεσημέρι είναι εκείνα που απλώνουν έξω το Μαγκαζέ και το παρακείμενο Spollati. Αμφότερα μας σερβίρουν όχι μόνο εξαιρετικά καφεδάκια, αλλά και νοστιμότατα τσιμπολογήματα, για την περίπτωση που θέλουμε να γυρίσουμε σπίτι χορτάτοι εν αναμονή της μαγειρίτσας.

Απόγευμα στην Πλάκα

Μετά τον καφέ και το τσιμπολόγημα, θα ακολουθήσουμε το πλακόστρωτο της Αιόλου μέχρι τους Αέρηδες, κι από εκεί θα ανηφορίσουμε προς τα δρομάκια της Πλάκας, για το τέλειο ανοιξιάτικο απόγευμα παρέα με τους τουρίστες που έχουν ήδη αρχίσει να τα πλημμυρίζουν. Θα βολτάρουμε στην οδό Τριπόδων, περνώντας από το Φανάρι του Διογένη (ορθότερα γνωστό ως Μνημείο του Λυσικράτη) μέχρι το σημείο που αλλάζει όνομα και λέγεται Λυσίου. Από εδώ θα ανηφορίσουμε τα σκαλάκια της Μνησικλέους προς την οδό Θεωρίας, για να βολτάρουμε στα ψηλά και ήσυχα της Πλάκας, γύρω από το παλιό Πανεπιστήμιο.

Βράδυ με techno και χορό μέχρι τελικής πτώσης

Ο διάσημος βρετανός DJ και παραγωγός Anti Brooks καταφτάνει για πρώτη φορά στην Αθήνα, καλεσμένος της ομάδας Sound Direktiva, για να διαλέξει τα techno και tech house beats με τα οποία θα χορέψουμε λίγο μετά τα Μεσάνυχτα του Σαββάτου, και μέχρι το ξημέρωμα της Κυριακής του Πάσχα. Πού θα συμβούν όλα αυτά; Στο αγαπημένο στέκι της αθηναϊκής dance κοινότητας, το Saint Solange (στο 152 του πεζόδρομου της Ερμού στο Θησείο). Το πάρτι ξεκινά μισή ώρα μετά τα Μεσάνυχτα και η είσοδος κοστίζει 12€ με ποτό.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v