7 ωραίες προτάσεις για την Ημέρα της Γυναίκας

Οι συναυλίες, τα πάρτι, οι παραστάσεις και όλα όσα θα μας βγάλουν έξω να γιορτάσουμε την Κυριακή 8 Μαρτίου.
7 ωραίες προτάσεις για την Ημέρα της Γυναίκας
Ναι ναι, ξέρουμε ότι οι γυναίκες (όπως και οι μαμάδες, όπως και οι ερωτευμένοι…) γιορτάζουν κάθε μέρα και αυτή η αμερικανιά με τις παγκόσμιες μέρες είναι η μάστιγα του 21ου αιώνα. Είναι, όμως, εκτός από μάστιγα, και μια ωραιότατη αφορμή για να ακούσουμε μουσικές, να βγούμε έξω, να κακομάθουμε τον εαυτό μας, να γιορτάσουμε κάτι –έστω και δι’ ασήμαντον αφορμή. Αυτήν την Κυριακή, λοιπόν, στις 8 Μαρτίου, η πόλη γιορτάζει την ημέρα της γυναίκας με συναυλίες, εκδηλώσεις, πάρτι, προσφορές και happenings. Κι εμείς συγκεντρώνουμε τα καλύτερα από αυτά.

Η ζωή είναι γυναίκα: Συναυλία στο Μοναστηράκι

Το Εργαστήριο Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής παρουσιάζει στην Πλατεία Μοναστηρακίου ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη ζωή που είναι γυναίκα, με μελωδίες του Τσιτσάνη, του Ζαμπέτα, του Κηλαηδόνη και του Μάλαμα, την Κυριακή 8 Μαρτίου στη 1.30 το μεσημέρι. Τραγουδούν οι Μανώλης Σκουλάς και Δώρα Λουίζου, και διευθύνει ο Χρήστος Χαλκιάς.

A Woman's World στο Beton7
Πύδνας 7, Βοτανικός, τηλ. 210 7512625

Τρεις ξεχωριστές γυναικείες φωνές της Αθηναϊκής τζαζ, η Ειρήνη Κωνσταντινίδη, η Ελένη Βαλεντή και η Νάσια Γκόφα, θα τραγουδήσουν όλα αυτά που κάνουν τη ζωή λίγο πιο θηλυκή. Μέσα από αγαπημένα κομμάτια του τζαζ ρεπερτορίου θα μοιραστούν ιστορίες, βιώματα και συναισθήματα της γυναικείας ψυχής. Μαζί τους ο Κώστας Γιαξόγλου στο πιάνο. Το live ξεκινά στις 21.00 και τα εισιτήρια κοστίζουν 10€.

Ladies Exclusive Night Show στο S Club
Τζαφέρη 11, Γκάζι, τηλ.: 6944 592093

Ένα αποκαλυπτικό Ladies Exclusive Night Show έρχεται να… αναστατώσει το γυναικείο αθηναϊκό κοινό. Στις 21.00 το βράδυ της Κυριακής το S Club (το πρώην villa Mercedes) ανοίγει τις πύλες του και υποδέχεται τους κορυφαίους Μale Strippers της Ευρώπης. Μερικά από τα διάσημα ονόματα της διεθνούς strip σκηνής που θα παραβρεθούν είναι ο βραζιλιάνος Kenzo X, ο ολλανδός Mat Diamond, ο πορτογάλος Jose Armando, ο «δικός μας» Adrianos, ο ιταλός Marcelo Superstar και ο μαροκινός Patrick Danza. Τα εισιτήρια κυμαίνονται από 20€ έως 40€.

Hiltonia spa με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας

Το Hiltonia Spa δημιούργησε ειδικά για τον μήνα Μάρτιο, για να γιορτάσει την ημέρα της γυναίκας, το πακέτο Lady Pampering στην ειδική τιμή των 120€ (από 230€ που είναι η κανονική τιμή του). Στο πακέτο περιλαμβάνονται δύο θεραπείες, η 45λεπτη θεραπεία προσώπου Fire & Ice Rejuvenating Treatment και το 30λεπτο Oriental Massage, συν ολοήμερη χρήση της θερμαινόμενης πισίνας, της σάουνα, του χαμάμ, του υδρομασάζ, του γυμναστηρίου και του silent room. Το πακέτο μπορεί ν’ αγοραστεί από την 1η έως την 31η Μαρτίου 2015 και να εξαργυρωθεί έως και τρεις μήνες μετά. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις τηλεφωνήστε στο 210 7281801.

Ρεμπέτικο στη Στοά των Αθανάτων
Σοφοκλέους 19, τηλ.: 210 3214362

Η Στοά των Αθανάτων αυτήν την Κυριακή γιορτάζει την Ημέρα της Γυναίκας με το καθιερωμένο της πρόγραμμα ζωντανής μουσικής, καθώς και ένα ειδικό μενού με έξι ορεκτικά και ένα κυρίως πιάτο στην τιμή-έκπληξη των 12€ το άτομο.

Κι όταν σε πήρε το φιλί γυναίκα στο Χυτήριο
Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός, τηλ.: 210 3412313

Ο Νίκος Αβαγιανός παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Κι όταν σε πήρε το φιλί γυναίκα», με την Λυδία Σέρβου, την Λένα Φίλιππα, την Αθηνά Δημητρακοπούλου και Ελένη Τσέτη. Τραγούδια που εμπεριέχουν, με τον ένα ή τον άλλον τρόπο, κάποια από τις αμέτρητες πτυχές της γυναίκας (μάνα, αδελφή, φίλη, ερωμένη, νοικοκυρά, ηρωίδα), θα ακουστούν στο Χυτήριο το μεσημέρι της 8ης Μαρτίου, από τις 14.00 και μετά, από τέσσερις ξεχωριστές γυναικείες φωνές. Στη μουσική επιμέλεια και τα πλήκτρα θα είναι ο Γιώργος Τσοκάνης, ενώ στο μπουζούκι ο Παναγιώτης Μπουζέας. Η είσοδος κοστίζει 10€ με μπύρα ή κρασί.

Musica Femina στον Παρνασσό

Μια βραδιά με ιστορίες και συνθέσεις γυναικών από τον Μεσαίωνα μέχρι τον 20ό αιώνα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και τα 15 χρόνια της ραδιοφωνικής εκπομπής του Τρίτου Προγράμματος «Τα Μήλα των Εσπερίδων» φιλοξενεί ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, στην Πλατεία Καρύτση το Σάββατο 7 Μαρτίου, στις 8.30 μ.μ.. Μια ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή-συναυλία, που θα ντύσουν μουσικά η μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα, οι φλαουτίστες Δημήτρης Κούντουρας και Ναταλία Γεράκη, ο τσελίστας Αλέξανδρος Μποτίνης, η αρπίστα Φλώρα Παπαδοπούλου και ο πιανίστας Διονύσης Μαλλούχος. Τα εισιτήρια κυμαίνονται από 7€ έως 12€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v