5 μπαράκια κατάλληλα για κουβέντα

Βολτάρουμε στην Αθήνα και ξετρυπώνουμε πέντε μπαράκια ιδανικά για τα βράδια που θέλουμε χαλαρό ποτό και κουβέντα με την παρέα μας.
5 μπαράκια κατάλληλα για κουβέντα
του Γιώργου Κόκουβα

Φθηνά ποτά και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, χαλαρές μουσικές και ήσυχο περιβάλλον, καλή παρέα και ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Αν αναζητάτε τον παραπάνω συνδυασμό για αυτό το βράδυ, αρκεί να έχετε την σωστή παρέα. Όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς, και βρίσκουμε πέντε αθηναϊκά στέκια που προσφέρονται για νυχτερινή κουβεντούλα και ποτό. 

Lab 
Τριφυλλίας 71, Αμπελόκηποι, τηλ.: 215 5500791

Το Lab των Αμπελοκήπων τηρεί τις αποστάσεις του από τον πολύβουο πεζόδρομο στην πιάτσα της Πανόρμου: Διαθέτει μια ωραιότατη σκεπαστή (θερμαινόμενη) βεράντα-«εξέδρα», με τραπεζάκια, καναπέδες και ξύλινους παρεΐστικους πάγκους, ό,τι πρέπει για φθηνό ποτό (στα 5€), καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, μπύρες ή και… ρακές. Αν πάλι θέλετε να ακούσετε τις ωραίες jazz/funk/rock μουσικές, πιάστε τραπέζι στον εσωτερικό χώρο με το όμορφο βιομηχανικό design. 

Κρίκος 
Γενναίου Κολοκοτρώνη 49, Κουκάκι, τηλ: 210 9210060

Στον ήσυχο δρόμο της οδού Γενναίου Κολοκοτρώνη, που ενώνει το Κουκάκι με τα Πετράλωνα, το συνεργατικό all day στέκι του Κρίκου προσφέρεται για κουβεντούλα με θέα το πάρκο από τις μεγάλες τζαμαρίες ή για παρεΐστικο άραγμα στους καναπέδες, απολαμβάνοντας φθηνό αλκοόλ (ποτό στα 5€, μπύρα από 3€, ποτήρι κρασί από 1,50€) και χαλαρή μουσική. Αν πεινάσετε, μπορείτε να το ρίξετε σε ρακές συνοδεία μεζέδων ημέρας που αναγράφονται στον μεγάλο πίνακα πίσω από την μπάρα. 

Ipitou 
Ηπίτου 4, τηλ: 2103254575

Ανάμεσα στο Σύνταγμα και την Πλάκα, ο μικροσκοπικός πεζόδρομος της Ηπίτου απέκτησε νέο χαλαρό στέκι, που προσφέρεται για ολονύχτιες συζητήσεις, ιδιαίτερα στα χαριτωμένα εξωτερικά τραπεζάκια του. Μην ανησυχείτε για το κρύο – τον χειμώνα υπάρχουν σόμπες αλλά και κουβερτούλες στις σιδερένιες καρέκλες για να ζεσταθείτε. Η μουσική κινείται σε easy listening παιχνιδιάρικα μονοπάτια στην ιδανική για κουβέντα ένταση. Τα εμπνευσμένα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 7-9€ (αγαπημένη μας η Thai Manga καυτερή μαργαρίτα). 

Gazi College 
Γρ. Λαμπράκη 117, Πειραιάς, τηλ: 2104100612

Στον εξαιρετικά διακοσμημένο χώρο του πειραιώτικου Gazi College, που παντρεύει τις νοσταλγικές με τις multi culti αναφορές, θα πιάσετε θέση στην μεγάλη παρεΐστικη μπάρα ή στα χαμηλά τραπεζάκια με τους καναπέδες απέναντι, και θα απολαύσετε τα ωραιότατα κοκτέιλ του ειδήμονα Διονύση Πολλάτου – οι φίλοι του κρασιού επιλέξτε από την ψαγμένη λίστα του Νίκου Ορφανουδάκη – συζητώντας… μέχρι το πρωί, καθώς τις Παρασκευές και τα Σάββατα λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Οι όμορφες, χαλαρές μουσικές είναι πολυσυλλεκτικές και κινούνται σε world, funk και pop μονοπάτια. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 7-8€. Gazi College θα βρείτε και στο Γκάζι αλλά και στην Γλυφάδα. 

Poems and Crimes 
Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι, τηλ: 210 3228839

Το πιο βιβλιοφίλ στέκι του κέντρου φιλοξενείται στο ισόγειο των εκδόσεων Γαβριηλίδη, και μυρίζει φρεσκοτυπωμένες σελίδες, ενώ συνήθως θα βρείτε εκεί και γνωστούς έλληνες συγγραφείς να στήνουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις – ή και παρουσιάσεις στον πάνω όροφο. Πιάστε θέση τα τραπεζάκια της ξύλινης αρτιστίκ σάλας ή της σκεπαστής πίσω βεράντας, διαλέξτε ποτό, σπιτική sangria ή κοκτέιλ (από 7€) από τον κατάλογο που είναι τυπωμένος σαν βιβλίο και συζητήστε υπό τους ήχους χαλαρής τζαζ μουσικής. Σημειώστε μόνο ότι την πιο ήσυχη ατμόσφαιρα θα την βρείτε τις καθημερινές: Τα σαββατοκύριακα συνήθως φιλοξενούνται live βραδιές που… ανεβάζουν τα ντεσιμπέλ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v