Μουσικές βραδιές για όλους στο Άλικο

Δείτε το πλούσιο μουσικό (και γευστικό) πρόγραμμα του νέου μας στεκιού στου Ψυρρή, του «Άλικο», μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα.
Μουσικές βραδιές για όλους στο Άλικο
Κρητικές μουσικές, μελωδικές βραδιές, κρεατοφαγία μετά μουσικής την Τσικνοπέμπτη και ταξιδιάρικη γιορτινή ατμόσφαιρα τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα μας επιφυλάσσει το πρόγραμμα του café Άλικο στου Ψυρρή τις προσεχείς ημέρες.

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου: Ψαρογιώργης
Ο Γιώργης Ξυλούρης (Ψαρογιώργης) εκφράζει τις νέες δυνάμεις στην κρητική μουσική. Ανανεωτής, ανατρεπτικός και στέρεα βασισμένος στα αρχέτυπα, δίνει το στίγμα του νέου ήχου. Μαζί του, ο γιος του, Αντώνης Ξυλούρης στο λαούτο, ο Αχιλλέας Περσίδης στο λαούτο και την κιθάρα και ο Ανδρέας Αρβανίτης στη λύρα.
Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 5 €

Μουσικό μωσαϊκό τις Πέμπτες στο Άλικο
Η Μαρία Κώτη, παρέα με τους Μιχάλη Νικόπουλο (λαούτο, μπουζούκι, μαντολίνο, φωνή) και Δημήτρη Κουκουλιτάκη (κιθάρα), μας προσκαλεί τις Πέμπτες στο Άλικο σε ένα ξεχωριστό μουσικό αντάμωμα που εμπεριέχει και αξιοποιεί όλα τα αγαπημένα μουσικά ακούσματα των τριών μουσικών και φίλων. Κάθε Πέμπτη δημιουργείται ένα ενδιαφέρον και εμπνευσμένο μουσικό μωσαϊκό με πολλά χρώματα, μουσικές συνθέσεις και τραγουδαφηγήσεις από Ελλάδα, Κρήτη, Ισπανία, Τουρκία και Μεσόγειο. Ειδικά για την Τσικνοπέμπτη, το μενού θα έχει… κρεατοφαγία και περιπλανήσεις στη Μεσόγειο.
Ώρα έναρξης 21.30
Επιβάρυνση για το live 3 € κατ’ άτομο

Καθαρά Δευτέρα (23 Φεβρουαρίου): Κωστής Αβυσσινός
Ο Κωστής Αβυσσινός, ένας από τους πιο γνωστούς μουσικούς της κρητικής μουσικής σκηνής αλλά γνώριμος στο κοινό και από τη μακρόχρονη συνεργασία του με τους Χαῒνηδες, έρχεται στο Άλικο. Με κύριο σημείο αναφοράς την παραδοσιακή μουσική, θα ερμηνεύσει τραγούδια και από την προσωπική του δισκογραφία και από τις συμμετοχές του σε δίσκους αγαπημένων φίλων. Μαζί του, ο Γιώργος Ζαχαριουδάκης, με ιδιαίτερο ταλέντο στα παραδοσιακά πνευστά, μελετητής της παραδοσιακής μας μουσικής και μέλος των μουσικών σχημάτων Daulute και Πύρηχος. Δυο καλοί γνώριμοι επί σκηνής, σε ένα μουσικό ταξίδι με άρωμα Μεσογείου.
Ώρα έναρξης 15.00
Επιβάρυνση για το live 3 € κατ’ άτομο

Απόκριες στο Άλικο
Την περίοδο της Αποκριάς το Άλικο ετοιμάζει πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα. Μουσικές από την Κάτω Ιταλία, την Κρήτη, την Κούβα, αυτοσχεδιασμοί και συνθέσεις σε jazz και world τρόπους, party και χορός για μεταμφιεσμένους και μη συμπληρώνουν το αποκριάτικο ημερολόγιο. Η κουζίνα, προσαρμοσμένη στα έθιμα της περιόδου, υπόσχεται προσεγμένο και γευστικό μενού, που θα συνοδεύει τις ακουστικές και χορευτικές εξορμήσεις σας.

Άλικο
Αγίου Δημητρίου 16
Ψυρρή
2103253272 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v