Γιορτές με καλό σκοπό στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Παραμύθια, μουσικές και αφηγήσεις κατακλύζουν το Ίδρυμα Κακογιάννη από τις 21 Δεκεμβρίου έως τις 3 Ιανουαρίου και τα έσοδα στηρίζουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Γιορτές με καλό σκοπό στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Ο Σταμάτης Κραουνάκης, η Κάρμεν Ρουγγέρη, ο Γιώργος Χατζηπαύλου, η Σάσα Βούλγαρη, ο μαέστρος Βασίλης Τσαμπρόπουλος, η σολίστ Ναταλία Γεράκη, η Νεκταρία Καραντζή και ο Βασίλης Αλεβίζος βρήκαν μία ακόμη ευκαιρία και «γεμίζουν» με Χριστουγεννιάτικη μαγεία και προσφορά το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Τα έσοδα από τις ειδικές αυτές διοργανώσεις θα δοθούν στον Ι.Ν Εσταυρωμένου, στον Ταύρο, για την υποστήριξη των κοινωφελών του δράσεων. Μεγαλύτερα φέτος τα νούμερα, μεγαλύτερη φέτος η ανάγκη συνδρομής στις ανάγκες της πραγματικότητας, που επίμονα μετρά 2.550 μερίδες φαγητό το μήνα και επιπλέον 50 δέματα με τρόφιμα κάθε μήνα, προσφορά ρούχων και κάλυψη φαρμάκων και ιατρικών εξετάσεων.

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και οι φίλοι του ενώνουν τις δυνάμεις τους μπερδεύουν παραμύθια για μικρούς και αφηγήσεις για μεγάλους, με ωραίες μουσικές για όλους και σας περιμένουν να γιορτάσουμε όλοι μαζί στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014, στις 18:00

Ο λόγος στα παιδιά
με τον Γιώργο Χατζηπαύλου
Τα παιδιά ρωτάνε!
(οι μεγάλοι απαντούν και ρωτάνε κι εκείνοι τα παιδιά...)

4 γενναίοι ενήλικες έρχονται αντιμέτωποι με το πιο τρομακτικό πράγμα στον κόσμο. Τις ερωτήσεις των παιδιών. Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, για πρώτη φορά τα παιδιά από θεατές γίνονται πρωταγωνιστές σε μία παράσταση που κάνει συνέντευξη με τους υπέροχους μικρούς φίλους που θα παρευρεθούν στην κινηματογραφική αίθουσα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Ελάτε παρέα με τον δικό σας μικρό ήρωα ή μικρή ηρωίδα αλλά και με τον παιδικό σας εαυτό κι ετοιμαστείτε να θυμηθείτε πόσο υπέροχο είναι όταν σκέφτεσαι ως παιδί. Παρουσιάζει και συντονίζει ο Γιώργος Χατζηπαύλου παρέα με την Χρύσα Κατσαρίνη, τον Αριστοτέλη Ρήγα κι έναν καλεσμένο έκπληξη.

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014, στις 18:00
Αίθουσα: Κινηματογράφος
Τιμή εισιτηρίου: 5€,
τα έσοδα θα διατεθούν για το συσσίτιο που προσφέρει ο Ι.Ν Εσταυρωμένου, στον Ταύρο

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014 & Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015, στις 18:00
Το Μεγάλο Εμείς
με τον Σταμάτη Κραουνάκη
«Το Μεγάλο Εμείς» του Βάιου Ντάφου, θα αφηγηθεί, με τη συνοδεία πιάνου ο Σταμάτης Κραουνάκης. Μία περιπέτεια στον βυθό, που ενεργοποιεί την οικολογική ευαισθησία των παιδιών και στέλνει το μήνυμα της αποδοχής της διαφορετικότητας, αποτελεί το παραμύθι
Πρωταγωνιστής στην περιπέτεια που έγραψε είναι ένα καβουράκι, ο Κωνσταντίνος Δαγκωνιάρης. Το καβουράκι για να σώσει τη μητέρα του προσπαθεί να ανακαλύψει το μυστικό της Αγάπης που χάθηκε στον βυθό. Κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς του, γνωρίζει το παράξενο χταπόδι Ορέστη Καλαπόδη και τον αγαθό καρχαρία Ζαχαρία Παραπονιάρη. Θα καταφέρει η πριγκίπισσα Ηρώ, η νεαρή σειρήνα, να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τις δυσκολίες; Το Μεγάλο Εμείς «ζωντανεύει» και αναδεικνύει τη σημασία της αλήθειας, της φιλίας, της αγάπης και την ανάγκη να αποκτήσουμε όλοι οικολογική συνείδηση.

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014 & Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015, στις 18:00
Αίθουσα: Αίθουσα 1 ισογείου
Τιμή εισιτηρίου: 5€,
τα έσοδα θα διατεθούν για το συσσίτιο που προσφέρει ο Ι.Ν Εσταυρωμένου στον Ταύρο

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014, στις 18:00
Ελάτε να πούμε ένα παραμύθι
Κάρμεν Ρουγγέρη
Δέσποινα Πολυκανδρύτου, Στέφανος Βαρελάς, Ελένη Ζιώγα

«Το παιδί και το Όνειρο» θα αφηγηθεί η Κάρμεν Ρουγγέρη, μαζί της η ηθοποιός Δέσποινα Πολυκανδρύτου. Τις συνοδεύει ο μουσικός Στέφανος Βαρελάς και στο τραγούδι η Ελένη Ζιώγα. …Είναι παραμονή Πρωτοχρονιάς και ο μικρός Βασιλάκης, θέλοντας να παίξει, μετατρέπει το σαλόνι του σπιτιού του σε αλάνα. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα γύρω έπιπλα δεινοπαθούν τόσο πολύ από τις σκανταλιές του που ζωντανεύουν και στήνουν ολόκληρο δικαστήριο σε βάρος του. Μόνος κι ανυπεράσπιστος μπροστά σε τόσους μάρτυρες κατηγορίας, περιμένει την καταδίκη του, ώσπου ξαφνικά εμφανίζεται ο Άγιος Βασίλης για να τον υπερασπιστεί και η υπόθεση παίρνει μια απρόσμενη τροπή.
Ποιος έχει δίκιο τελικά; Φταίει πράγματι ο Βασιλάκης ή αλλού βρίσκεται η αιτία της συμπεριφοράς του;

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014, στις 18:00
Αίθουσα: Θέατρο
Τιμή εισιτηρίου: 5€,
τα έσοδα θα διατεθούν για το συσσίτιο που προσφέρει ο Ι.Ν Εσταυρωμένου, στον Ταύρο.

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014, στις 20:00
Χριστουγεννιάτικες Παραμυθολογίες
Με την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη και τους μαθητές της
Αυστηρά για ενήλικο κοινό

Η αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη σε μια βραδιά ζεστασιάς και αλληλεγγύης αφηγείται ιστορίες για τα Χριστούγεννα και τη Νέα Χρονιά που σε λίγο... σκάει μύτη. Παλιοί θρύλοι, αναγνώσματα σπουδαίων συγγραφέων, νοσταλγικά παραμύθια και χριστουγεννιάτικα τραγούδια για να νοιώσουμε όλοι κοντά. Μαζί της μια δυνατή συντροφιά εκκολαπτόμενων παραμυθάδων μαθητών της στα σεμινάρια αφήγησης.

Επιμέλεια προγράμματος: Σάσα Βούλγαρη
Αίθουσα: Αίθουσα 1 ισογείου
Διάρκεια 60΄
Τιμή εισιτηρίου: 5€,
τα έσοδα θα διατεθούν για το συσσίτιο που προσφέρει ο Ι.Ν Εσταυρωμένου, στον Ταύρο.

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014, στις 21:00
«Χριστουγεννιάτικη Μουσική Νύχτα»
Ένα Θέατρο Γεμάτο Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες
με τους Βασίλη Τσαμπρόπουλο, Νεκταρία Καραντζή, Ναταλία Γεράκη, Βασίλη Αλεβίζο
Ο διεθνώς καταξιωμένος μαέστρος, πιανίστας και συνθέτης Βασίλης Τσαμπρόπουλος μαζί με την μοναδική ερμηνεύτρια της Βυζαντινής και Μουσικής μας Παράδοσης Νεκταρία Καραντζή και η διεθνούς φήμης σολίστ Ναταλία Γεράκη με τον εξαιρετικό νέο πιανίστα Βασίλη Αλεβίζο μας χαρίζουν μία «Χριστουγεννιάτικη Μουσική Νύχτα» με Βυζαντινούς ύμνους και Κάλαντα όπως και Χριστουγεννιάτικες μουσικές από τη δυτική παράδοση (Johann Sebastian Bach, Pyotr Ilyich Tchaikovsky), συνταιριάζοντας έντεχνη και παραδοσιακή μουσική, Ανατολή και Δύση.

Το Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης πλημμυρίζει από υπέροχη μουσική και τις ωραιότερες μελωδίες των Χριστουγέννων.

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014, στις 21:00
Αίθουσα: Θέατρο
Τιμή εισιτηρίου: 10€,
τα έσοδα θα διατεθούν για το συσσίτιο που προσφέρει ο Ι.Ν Εσταυρωμένου, στον Ταύρο

Info:
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : [email protected] Ιστοσελίδα: www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr
Εισιτήρια προπωλούνται και στα Εκδοτήρια Ticket Services Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου)

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 08:00 – 22:00. Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01. Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00 έως 01:00. Από τις 01:01πμ θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v