Η βόλτα του Σαββάτου: Θέατρο και... νοσταλγία

Χριστουγεννιάτικο πάρτι με ζεστό κρασί για καλό σκοπό, νοσταλγικές γεύσεις στου Ψυρρή και δωρεάν θέατρο στα Εξάρχεια έχει το πρόγραμμα γι’ αυτό το Σάββατο.
Η βόλτα του Σαββάτου: Θέατρο και... νοσταλγία
της Ηρώς Κουνάδη

Καθώς η αντίστροφη μέτρηση προς τα Χριστούγεννα μας κάνει να συνειδητοποιούμε ότι δεν απομένουν παρά μόνο δύο Σάββατα, το πρώτο εξ αυτών λέμε να το ξεκινήσουμε σε εορταστικό κλίμα, με ζεστό κρασί και διάθεση προσφοράς. Εν συνεχεία, θα δοκιμάσουμε σπιτικές νοστιμιές σε νοσταλγικό περιβάλλον, θα ακούσουμε κλασική μουσική για καλό σκοπό και θα δούμε δωρεάν θέατρο στα Εξάρχεια.

Μεσημεράκι στου Ψυρρή για καλό σκοπό

Στο Combo Yapi, το στέκι της ομάδας ποδηλατών ComboRide (Αγίας Θέκλας 3, στου Ψυρρή) από τις 12.00 το μεσημέρι στήνεται ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι αλλιώτικο από τα άλλα: Ναι μεν θα πιούμε ζεστό αρωματικό κρασί gluhwein και θα ακούσουμε χριστουγεννιάτικες μουσικές, αλλά ταυτόχρονα θα βοηθήσουμε την Κιβωτό του Κόσμου να μαζέψει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για ανθρώπους μας που τα χρειάζονται. Συγκεκριμένα, μπορείτε να φέρετε, εκτός από τρόφιμα, και είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής, χαρτικά και βοηθητικά είδη σπιτιού, για τα σπίτια φιλοξενίας της Κιβωτού. Η είσοδος είναι, φυσικά, ελεύθερη.

Μεσημεριανό στη Nonna του Ψυρρή

Ένα γλυκύτατο μαγειρείο που ευωδιάζει νοσταλγία ήρθε πριν από λίγο καιρό να προστεθεί στην πιάτσα του Ψυρρή. Στο 6 της οδού Κακουργοδικείου, μια ζακυνθινή νόνα (γιαγιά, δηλαδή) μαγειρεύει σούπες βελουτέ με λαχανικά, μοσχαράκι με πράσα, κοτόπουλο με αμπελοφάσουλα, ζυμαρικά με λαχανικά στον φούρνο και άλλες νοστιμιές που μοσχοβολάνε… σπιτικό. Εξίσου «σπιτικό» είναι και το ντεκόρ, με τα φερ φορζέ τραπεζάκια κοντά στη μεγάλη τζαμαρία και τους νοσταλγικούς καναπέδες, τα τραπεζάκια, τα σερβίτσια και τις δαντέλες του ’50 και του ’60 στα... ενδότερα. Όσο για τον λογαριασμό; Αυτός δεν ξεπερνά με τίποτα τα 10-14€ το άτομο, με μπύρα ή κρασί.

Απόγευμα με κλασική μουσική στον Παρνασσό

Στον Παρνασσό… της Αθήνας, βέβαια: Τον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, με το μοναδικό ατμοσφαιρικό κτίριο, που φιλοξενεί στις 19.00 το απόγευμα ένα ρεσιτάλ πιάνου για καλό σκοπό. Πρόκειται για ένα ρεσιτάλ πιάνου για τέσσερα χέρια του Piano Duo Marantos & Ossberger με έργα των Mozart, Beethoven και Stravinsky, τα έσοδα από το οποίο θα διατεθούν εξ ολοκλήρου υπέρ του Προτύπου Εθνικού Νηπιοτροφείου Καλλιθέας. Το εισιτήριο κοστίζει 10€.

Βράδυ με (δωρεάν) θέατρο στα Εξάρχεια

Το υπέροχο Passport Project, για το οποίο σας είχαμε μιλήσει και πέρυσι, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στον χώρο τέχνης Zp87 (Ζωοδόχου Πηγής 87, Εξάρχεια). Ένα ιδιαίτερο θέαμα που ισορροπεί ανάμεσα στο θέατρο, την αφήγηση και τη μουσική και πραγματεύεται τη σχέση μας με το ξένο, το «άλλο», το διαφορετικό. Ο μετανάστης και το αναγκαστικά βίαιο ταξίδι του, γίνονται η αφορμή για να παρακολουθήσουμε μέσα από το λόγο, τη σκηνική δράση, τη μουσική και 20 διασκευασμένα τραγούδια -σύγχρονα, δημοτικά, παραδοσιακά και ethnic- τη διαδρομή και τα πάθη του ήρωα μέσα στον χώρο και τον χρόνο, αναζητώντας τα όρια της ανθρώπινης ελευθερίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη, και η παράσταση ξεκινά στις 21.00.






Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v