Η έξοδος του Σαββάτου: Τέχνη και Υμηττός

Αυτό το Σάββατο… παίρνουμε τα βουνά και εξερευνούμε οικογενειακώς τον Υμηττό, τρώμε ζουμερά burgers στον Χολαργό και απολαμβάνουμε σύγχρονο θέατρο στην Στέγη.
Η έξοδος του Σαββάτου: Τέχνη και Υμηττός
Φύση, γεύση, τέχνη. Αυτό το τρίπτυχο θα ακολουθήσουμε το Σάββατο, βολτάροντας στο δάσος, δοκιμάζοντας burgers στο Χολαργό και παρακολουθώντας μια πολυσυζητημένη παράσταση της Στέγης. Τι θα λέγατε να ξεκινήσουμε από την φθινοπωρινή πλευρά της Αθήνας; Ο Υμηττός βάζει τα χρυσοκίτρινά του, και η οργανωμένη βόλτα της Φιλοδασικής Ένωσης στα μονοπάτια του μας προκαλεί να εξορμήσουμε οικογενειακώς στο Αισθητικό Άλσος της περιοχής.

Εξερευνώντας τον Υμηττό
Να περπατήσουμε εις το δάσος μας προσκαλεί το πρωινό του Σαββάτου η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, που οργανώνει δίωρη βόλτα στον Υμηττό για να περπατήσουμε, να χαρτογραφήσουμε και να εξερευνήσουμε τα μονοπάτια του. Η δράση είναι άκρως οικογενειακή, αφού είναι ευπρόσδεκτες όλες οι οικογένειες με παιδιά έως 12 ετών, με κόστος 10€ ανά οικογένεια.



Φορέστε άνετα ρούχα, αθλητικά παπούτσια και καπέλο και ετοιμαστείτε από τις 11.00 το πρωί για μια περιήγηση στον χώρο εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Ένωσης πίσω από τη Μονή Καισαριανής και ανακάλυψη μονοπατιών σε φθινοπωρινούς ρυθμούς. Κάθε οικογένεια θα κληθεί να συλλέξει στοιχεία για να φτιάξει τον δικό της πρωτότυπο «οικογενειακό χάρτη» για το Αισθητικό Δάσος Υμηττού, με την βοήθεια παιδαγωγών και παιδοψυχολόγων. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

Εξερευνώντας γευστικά τον Χολαργό

Μετά από μία δίωρη βόλτα στη φύση, είναι ώρα για ξεκούραση και οικογενειακό γεύμα στην γύρω περιοχή. Το «καφεμαγειρείο Μελιτίνι» στον Χολαργό (Μεσογείων 266, τηλ: 2106535020) διαθέτει έναν πολύ προσεγμένο και όμορφα διαμορφωμένο all day χώρο με βιομηχανικό design και cozy αίθουσες, που προσφέρονται είτε για καφέ είτε για φαγητό. Από το μενού του ξεχωρίζουμε τα νοστιμότατα burgers, την χορταστική ποικιλία κρεατικών, τα χοιρινά μπριζολάκια με σως μελιού και τις ιταλικές γεύσεις, όπως οι πίτσες και τα λιγκουίνι σε διάφορες εκδοχές. Υπολογίστε περί τα 15-20€ κατ’ άτομο.

Νύχτα με τον Ευθύμη Φιλίππου 

Η πολυαναμενόμενη φθινοπωρινή παραγωγή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών (Λεωφόρος Συγγρού 107, τηλ: 2109005800) «Αίματα» έχει την υπογραφή του Ευθύμη Φιλίππου, του συν-σεναριογράφου των ταινιών του Γιώργου Λάνθιμου (Κυνόδοντας, Άλπεις), που συνεργάζεται με την σκηνοθέτη Αργυρώ Χιώτη και την ομάδα Vasistas για να μας παρουσιάσει ένα θέαμα-πρόκληση. Ένας άνδρας σκίζει κατά λάθος τον λαιμό του το 1989 και έκτοτε βλέπει την πληγή του να μην κλείνει και να λερώνει τη ζωή του. Γράφει λοιπόν γι’ αυτό στον επιστήθιο φίλο του, και η παράσταση «Αίματα» βασίζεται στην αλληλογραφία των δύο ανδρών, γραμμένης με τη μορφή των επιστολογραφικών αριστουργημάτων του Ρουσσώ και του Γκαίτε. Φυσικά, δεν λείπει το χιούμορ αλλά και τα υπερρεαλιστικά στοιχεία που δίνουν στην παράσταση τον χαρακτήρα «παράλογης συναυλίας σωμάτων». Τα εισιτήρια στοιχίζουν 18€ (μειωμένα 10€ και άνεργοι 5€), αλλά φροντίστε να κάνετε έγκαιρη κράτηση. Η παράσταση ξεκινά στις 21.00. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v