Η βόλτα του Σαββάτου: Επιστροφή στο Μεταξουργείο

Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών μας δίνει την τέλεια αφορμή να περάσουμε ένα ολόκληρο Σάββατο στο Μεταξουργείο, με παραστάσεις, μουσικές και… μεζεδάκια.
Η βόλτα του Σαββάτου: Επιστροφή στο Μεταξουργείο
της Ηρώς Κουνάδη 

Το Φεστιβάλ με το υπέροχο όνομα “Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών” είναι εδώ για δεύτερη χρονιά, και μας δίνει την τέλεια αφορμή να βολτάρουμε ξανά στο Μεταξουργείο, (επαν)ανακαλύπτοντας παλιά και νέα στέκια στα διαλείμματα από τις πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις του.

Πρωινό με καφεδάκι στην αυλή του Χάουζ

Η πολύχρωμη αυλίτσα του Χάουζ (Θερμοπυλών 41) είναι κατά την ταπεινή μας γνώμη μια από τις ομορφότερες της Αθήνας. Αν ο καιρός μας κάνει την χάρη, και το πρωινό του Σαββάτου αποδειχθεί ηλιόλουστο όπως υπόσχεται η πρόγνωση, θα πιάσουμε θέση σε μια από τις στρωμένες με φούξια και μωβ μαξιλαράκια παλέτες-καναπεδάκια του, για καφεδάκι και κουβέντα με θέα στα δέντρα της αυλής.

Μεσημέρι με swing

Τα μέλη των περίφημων Athens Lindy Hop, σύστησαν για πρώτη φορά το Lindy Hop (τον αυθεντικό swing χορό) στην Αθήνα το 2008, όταν και επέστρεψαν από τη μεγάλη swing σκηνή του Λονδίνου. Με τα μαθήματα, τις χορευτικές βραδιές, τα performances τους, και τα χορευτικά τους πάρ¬τι στους δρόμους της Αθήνας, είναι βαλμένοι να μας μυ¬ήσουν στη γοητεία, την ευφορία, και το απαράμιλλο στυλ του swing, του charleston, του authentic jazz dance και άλλων jazz χορών (shag, balboa) από τις δεκαετίες του ’20- ‘30-’40, που τόσο λατρεύουν να χορεύουν. Θα τους απολαύσουμε στον πεζόδρομο της Μαιζώνος, στις 14.00 το μεσημέρι του Σαββάτου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μεσημεριανό στις Σεϋχέλλες
Κεραμεικού 49, τηλ: 211 1834789

Όχι στις Σεϋχέλλες που λέγαμε να πάμε στα 80s για τρέλες, αλλά στις Σεϋχέλλες της Πλατείας Αυδή, στο πρώην καφενείο Μπαχάμες, που έχει μετατραπεί σε ένα εξαιρετικό, κεφάτο μεζεδοπωλείο με ασυναγώνιστες τιμές (στα 10-15€ το άτομο) και παρεΐστικη αύρα. Στα… γκραν σουξέ του καταλόγου περιλαμβάνονται οι παπαρδέλες με καβουρμά, τα μοσχαρίσια μάγουλα στη λαδόκολλα και τα μανιτάρια με απάκι. Συνοδεύουμε με μια από τις πολλές ποικιλίες χύμα κρασιού, τσίπουρο ή ουζάκι. Τακτικά διοργανώνονται και sessions ζωντανής μουσικής, συνήθως χωρίς μικρόφωνα.

Απόγευμα με Dark Angel

Ένας μαύ¬ρος άγγελος ξυπνάει και αναζητάει την λύτρωση και την εξάγνηση μέσα από τον χορό της φωτιάς. H αρχαία τέχνη του χορού της φωτιάς αποκαλύπτεται σε ένα ποιητικό fire performance που αναμιγνύεται με τον σύγχρονο χορό σε ένα μοναδικό θέαμα χορεύοντας με φλεγόμενο σπαθί, δι¬πλά κοντάρια, contact staff και fire pois σε μια ιδιαίτερη χορογραφία, την οποία θα απολαύσουμε στις 19.30 στον Άγιο Παύλο. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Βράδυ «Στου Κόσμου τις Αυλές» στον Ακροβάτη
Ψαρρών 26 και Μαιζώνος, τηλ.: 210 5230750

Η Τέτη Κασιώνη που έχουμε γνωρίσει μέσω της διαδρομής της σε μουσικές του κόσμου πλαισι¬ώνεται από τους εξαιρετικούς μουσικούς, Μάρκο Κώτσια στο πιάνο, Νίκο Παπαναστασίου στο ακορ¬ντεόν, Βασίλη Ραψανιώτη στο βιολί και Γιώργο Τα¬μιωλάκη στο τσέλο. Ερωτικές καντάδες των Επτανήσων τους μεταφέρουν στη Δύση και σε σπαραχτικά fado, στις συνοικίες του Παρισιού και στη θρυλική Edith και στο λιμάνι του Άμστερ¬νταμ του Brel.Το φως του φεγγαριού τους οδηγεί στο Μεξικό της Chavela Vargas αλλά και στην Αργεντινή του Astor Piazzola. Το live ξεκινά στις 22.00 και η είσοδος κοστίζει 6€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v