Μικρό Παρίσι των Αθηνών: Όσα θα συμβούν στο φεστιβάλ

Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών πλημμυρίζει για δεύτερη χρονιά το Μεταξουργείο και την Ομόνοια με θέατρο, συναυλίες και εκθέσεις από τις 9 ως τις 19 Οκτωβρίου.
Μικρό Παρίσι των Αθηνών: Όσα θα συμβούν στο φεστιβάλ
Η Αθήνα είναι και πάλι, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ένα μικρό Παρίσι. Το φεστιβάλ του Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού Δικτύου, που επιστρέφει στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης στις 9 Οκτωβρίου, υπόσχεται να μπολιάσει με πολιτισμό και τέχνη μια από τις πιο αδικημένες περιοχές της Αθήνας.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων θα δώσει το έναυσμα της έναρξης του πολυ-φεστιβαλ την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου στις 17:30 το απόγευμα στην πλατεία Καραϊσκάκη (στάση μετρό Μεταξουργείο) και ύστερα θα ακολουθήσει το χορευτικό δρώμενο με τίτλο «Ισιδώρα Ντάνκαν, Παρίσι 1900-1927» από τη Σάντρα Βούλγαρη. Στη συνέχεια, η ομιλία του Μάριου Στρόφαλη, δημιουργού του Αθηναϊκού καλλιτεχνικού δικτύου και του φεστιβάλ, με την παράλληλη δράση του μίμου Alex de Paris.

Αμέσως μετά, οι μουσικές ξεκινούν να ηχούν στο κέντρο της πόλης. Η μεικτή χορωδία του Εθνικού Ωδείου, το σχήμα Boem Co, o Andre Maia, οι «Les enfants de Pigalle» και το κουαρτέτο της Τέτης Κασιώνη, θα μας ταξιδέψουν με τις μουσικές τους στα χρόνια εκείνης της Belle Époque του Παρισιού και θα μας φτάσουν στα τούτα εδώ τα τωρινά της δικής μας Belle Époque του Μικρού Παρισιού των Αθηνών.

Κι αυτή είναι μόνο η αρχή. Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών απλώνεται από το Μεταξουργείο ως την Πλατεία Βάθη και την Ομόνοια για δέκα ολόκληρες μέρες, από τις 9 ως τις 19 Οκτωβρίου. Περισσότεροι από 500 καλλιτέχνες, δημιουργοί και άνθρωποι του πνεύματος, θα πλημμυρίσουν με τέχνη 30 επιλεγμένα σημεία (δρόμοι, πλατείες, θέατρα, ωδεία, σχολεία, γκαλερί, μουσικά καφενεία, σινεμά και άλλοι εναλλακτικοί χώροι).

Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, βαριετέ, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, ζωγραφική του δρόμου, σινεμά, μόδα, διαλέξεις και πολλές ανοιχτές συζητήσεις με επίκεντρο την belle époque, συναποτελούν το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Μικρού Παρισιού των Αθηνών, για κάθε ημέρα ξεχωριστά.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v