Καφέ στο πάρκο: 5 γαλήνιες αθηναϊκές γωνιές

Πέντε καταπράσινα πάρκα από το κέντρο ως τα δυτικά και τα βόρεια προάστια σερβίρουν καφεδάκι και ελαφριά σνακ στη σκιά των δέντρων τους.
Καφέ στο πάρκο: 5 γαλήνιες αθηναϊκές γωνιές
Όσο ειδυλλιακά φθινοπωρινή εικόνα και αν είναι τα καρό τραπεζομάντηλα και τα καλαθάκια του πικνίκ που σας έχουμε παρακινήσει να στρώσετε στα αθηναϊκά πάρκα ουκ ολίγες φορές, ορισμένες φορές νιώθουμε τεμπέληδες. Θέλουμε απλώς να βολτάρουμε σε ένα πάρκο, ιδανικά χωρίς να το έχουμε προγραμματίσει από πριν, και να πιούμε ένα καφεδάκι χαζεύοντας το γαλήνιο τοπίο γύρω μας. Αν υπήρχε και κάτι να τσιμπήσουμε, θα ήταν ακόμα καλύτερα. Ζητάμε πολλά; Τα βρίσκουμε, πάντως, σίγουρα, σε πέντε καταπράσινες γωνιές ανά την Αθήνα.

Ακαδημία Πλάτωνος

Παίρνετε καφεδάκι (από 1,20€) στο χέρι από το Συνεργατικό Καφενείο που βρίσκεται στην άκρη του πάρκου (στην οδό Μοναστηρίου 140) και διαλέγετε: Είτε θα στρώσετε κουβερτούλα στο γρασίδι απέναντι, είτε θα αράξετε στα τραπεζάκια που απλώνει το καφενεδάκι στο πεζοδρόμιο, ακριβώς έξω από το πάρκο. Αν πεινάσετε και έχετε την τύχη με το μέρος σας, όλο και κάποιο λαχταριστό μεζεδάκι ενδέχεται να πετύχετε να βγαίνει από την κουζίνα. Περισσότερες λεπτομέρειες και ιδέες για βόλτες στην Ακαδημία Πλάτωνος έχουμε εδώ.

Εθνικός Κήπος

Το ομορφότερο ίσως café εντός αθηναϊκού πάρκου, το καφενεδάκι του Εθνικού Κήπου απλώνει τα πράσινα τραπεζάκια του κάτω από την σκιά που δημιουργούν οι πέργκολες, σε ένα από τα ομορφότερα σημεία του κήπου. Λειτουργεί καθημερινά από τις 8.00 το πρωί ως τη δύση του ηλίου, και σερβίρει εκτός από μάλλον «τσιμπημένο» καφέ (4,90€ ο φρέντο) και λίγα μεζεδάκια.
Διαβάστε περισσότερα - Εθνικός Κήπος: Φωτο-βόλτα σε αθηναϊκά μονοπάτια

Άλσος Γουδή

Μια από τις λιγότερο γνωστές πράσινες γωνιές της Αθήνας, φιλοξενεί συχνά-πυκνά πάρτι, φεστιβάλ και events, ενώ «κρύβει» στην καταπράσινη έκταση του (που απλώνεται σε 49 στρέμματα) ένα γλυκύτατο, ήσυχο καφενεδάκι με λογικές τιμές, για να πιάσετε τραπεζάκι και να χαζεύετε… τη γαλήνη γύρω σας. 

Πάρκο Τρίτση

Στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης, όπως είναι το πλήρες όνομά του, το καφενεδάκι που αγναντεύει μία από τις έξι τεχνητές λίμνες είναι ένας μόνο από τους λόγους για να οδηγήσετε μέχρι τα δυτικά προάστια –οι διαμένοντες εκτός. Τα παραπάνω από χίλια στρέμματά του και οι εκδηλώσεις που φιλοξενούνται εδώ τακτικά είναι μερικοί ακόμα. Σημειώστε, επίσης, την σχεδόν μυστική εσωτερική αυλίτσα ακριβώς δίπλα στο Πάρκο της Γης, που με τη σειρά του βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Πάρκο Τρίτση. Είναι ίσως ένα από τα ωραιότερα σημεία του πάρκου για καφέ. 
Για events και εκδηλώσεις, μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα του Πάρκου Τρίτση στο Facebook.

Άλσος Παπάγου

Στην καρδιά του καταπράσινου άλσους του Παπάγου, το Verde ξεφεύγει από τον κανόνα του απλού café στο πάρκο: Είναι ένα διαχρονικό –όσο και στιλάτο– all day στέκι που απλώνει τα τραπεζάκια του κάτω από πανύψηλα δέντρα, πλάι σε ρυάκια και λίμνες που ενώνονται μεταξύ τους με ξύλινα γεφυράκια, και σερβίρει από καφεδάκια και ελαφριά σνακ το πρωί μέχρι ποτά αργότερα.

Η.Κ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v