Η βόλτα του Σαββάτου: Beach party με Πανσέληνο

Μεσημεριανές βόλτες παρέα με τους τουρίστες στο Μοναστηράκι και χορό υπό το φως της Πανσελήνου και τους ήχους του Parov Stellar σχεδιάζουμε για αυτό το Σάββατο.
Η βόλτα του Σαββάτου: Beach party με Πανσέληνο
Η δεύτερη εντυπωσιακότερη Πανσέληνος του χρόνου, εκείνη του Ιουλίου, πέφτει φέτος ένα ωραιότατο Σάββατο, για να μπορούμε να την χαζεύουμε με τις ώρες. Με αυτή την αφορμή, το Bolivar στο Καλαμάκι προσκαλεί τον Parov Stellar και τον Max the Sax για ένα ολονύχτιο Full Moon Party με πολύ χορό κάτω από την Πανσέληνο. Λέμε, λοιπόν, αυτό το Σάββατο να κάνουμε… οικονομία δυνάμεων και να μην πάμε για μπάνιο (έχουμε, άλλωστε, πολλές πιθανότητες να το κάνουμε βραδινό) αλλά να χουζουρέψουμε μέχρι αργά στο σπίτι και να βγούμε μόνο για φαγητό κι ένα γρήγορο καφεδάκι σε γνώριμα κι αγαπημένα στέκια.

Μεσημεράκι στον Μελίλωτο

Πιάνουμε τραπέζι στο σκιερό δρομάκι της Καπνικαρέας (όσο νωρίτερα ή όσο αργότερα τόσο καλύτερα, καθότι τις ώρες αιχμής 14.00-16.00 ενδέχεται να δυσκολευτούμε) και παραγγέλνουμε δροσερό κρασάκι και εμπνευσμένα πιάτα ημέρας. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν προτάσεις όπως κεφτεδάκια κοτόπουλου με λαχανικά και τζίντζερ στο φούρνο, σε σάλτσα γιαουρτιού, μελιτζάνα αμοργιανή και γιουβέτσι λαχανικών. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι ο Μελίλωτος περιλαμβάνεται στη λίστα της βρετανικής Telegraph με τα κορυφαία εστιατόρια της Αθήνας, παρέα με το Funky Gourmet, τη Στροφή και το Βαρούλκο. Οι τιμές κυμαίνονται στα 15€ το άτομο, με δροσερό χύμα κρασί. Το μενού ανεβαίνει καθημερινά στο site του Μελίλωτου.

Απόγευμα για καφεδάκι στην Ωραία Ελλάς

Λίγα μόνο βήματα από τον Μελίλωτο βρίσκεται ένα από τα αγαπημένα μας παραδοσιακά καφενεία στην Αθήνα. Αποτέλεσμα της συνεργασίας μιας dream team λαϊκών καλλιτεχνών (από τον Νίκο Γιαλλούρη που ζωγράφισε τον μεγάλο πίνακα με το όνομα του καφενείου, μέχρι την ομάδα του Δημήτρη Πικιώνη που επιμελήθηκε τα μαρμάρινα πατώματα και το πέτρινο πάσο) η Ωραία Ελλάς μας σερβίρει ευωδιαστό ελληνικό καφεδάκι, από νωρίς το πρωί μέχρι τις 20.00 το απόγευμα. Μια που θα βρεθούμε εδώ, θα κάνουμε μια βόλτα στους διαδρόμους του Κέντρου Ελληνικής Παράδοσης, όπου στεγάζεται το καφενείο, για να χαζέψουμε τις ενδιαφέρουσες εκθέσεις του και (προσωπική αδυναμία) να αγοράσουμε παλιές διαφημιστικές αφίσες Kolynos, Σοκολατοποιΐα Παυλίδη και Λουμίδης Παπαγάλος για το σπίτι.

Βράδυ με Parov Stellar

Ο αυστριακός “βασιλιάς του electro swing”, όπως τον αποκαλούν, καταφτάνει για άλλη μια φορά στην πόλη –ξέροντας πια ότι το αθηναϊκό κοινό δεν τον χορταίνει. Αυτή τη φορά, φέρνει μαζί του τον Max the Sax και τους jazz swing και electro αυτοσχεδιασμούς του. Οι δυο τους μας κλείνουν ραντεβού κάτω από την Πανσέληνο, στο Bolivar Beach Bar στο Καλαμάκι και υπόσχονται χορό (ή γιατί όχι και βουτιές) μέχρι πρωίας. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20.00, ενώ τα εισιτήρια κοστίζουν 10€ στην προπώληση και 13€ στο ταμείο. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v