Τα δωρεάν του Ιουλίου: 10 καλοί λόγοι για έξοδο

Φεστιβάλ, jazz και bossa nova, ηλεκτρικοί ήχοι, θερινές προβολές. Ανακαλύπτουμε τις δωρεάν εκδηλώσεις που θα μας ψυχαγωγήσουν τον Ιούλιο.
Τα δωρεάν του Ιουλίου: 10 καλοί λόγοι για έξοδο
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Το καλοκαίρι είναι εδώ και η Αθήνα (πιθανώς) να αδειάσει τον Ιούλιο. Ε και; Όσοι έχουμε την τύχη(;) να μείνουμε εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τις δωρεάν εκδηλώσεις του μήνα χωρίς τη βαβούρα και την πολυκοσμία που τόσο μας νευριάζει.

Δωρεάν θερινό σινεμά για όλους
Η Αθήνα έχει ήδη αρχίσει να… γεμίζει δωρεάν θερινό σινεμά από τον Ιούνιο και ο Ιούλιος είναι εξίσου πλούσιος σε δωρεάν προβολές για κάθε γούστο. Την 1η Ιουλίου θα προβληθεί η νέα ταινία με τον Γούντι Άλλεν Fading Gigolo στο θερινό Village στον Ρέντη, στις 9 Ιουλίου στην Πλατεία Αυδή θα δούμε Polanski και Chinatown, στις 10 Ιουλίου θα προβληθεί το Μεροκάματο του Φόβου του Friedkin στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου, ενώ την Πέμπτη 17 Ιουλίου θα έχουμε την ευκαιρία να ξαναδούμε το καλτ αριστούργημα του Σταύρου Τσιώλη "Ας Περιμένουν οι Γυναίκες" στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος. Βέβαια, οι δωρεάν κινηματογραφικές προβολές για τον Ιούλιο είναι πολύ περισσότερες και μπορείτε να τις δείτε αναλυτικά στο πρόγραμμα στα Σχετικά Έγγραφα του άρθρου.



Καλοκαιρινές προβολές στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας
Σινεφίλ προβολών συνέχεια αυτή τη φορά από τη Δημοτική Πινακοθήκη στην Καλλιθέα (Λασκαρίδου 120 και Φιλαρέτου Τηλέφωνο: 2109537314), η οποία για τον Ιούλιο έχει προγραμματίσει τα Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέττα παντρεύονται του Bruno Barret (4 και 5 Ιουλίου), το Ένα Καλοκαίρι του Jeff Nickols (10 και 12 Ιουλίου), το Kabuli Kid του Barmak Akram (18 και 19 Ιουλίου και το Ταξίδι του Michael Winterbottom (25 και 26 Ιουλίου). Οι προβολές ξεκινούν στις 21:00.

Η χαρά του gamer
Tο Hellenic American College και το CowboyTV μας προσκαλούν να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο του gaming στις 4, 5 και 6 Ιουλίου στο δεύτερο Gameathlon στην οδό Μασσαλίας 22, στο Κολωνάκι. Για πρώτη φορά φέτος στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται ένα αφιέρωμα στον κόσμο του YouΤube που ασχολείται με το gaming (και όχι μόνο), ενώ πέραν αυτού θα πραγματοποιηθούν τουρνουά με διαγωνιζόμενους αγαπημένους youtubers , διαγωνισμούς στα παιχνίδια LOL, Dota2, Hearthstone, Starcraft 2, FIFA14, NBA2K, Tekken Tag Tournament 2, Injustice: Gods Among Us και Street Fighter Ultimate Edition. Παράλληλα, τα παιχνίδια shooters θα εκπροσωπηθούν από το HALO 4. Από την διοργάνωση δεν θα λείψει και ο διαγωνισμός κουστουμιών Cosplay, που φέτος θα έχει δύο νικητές. Τέλος, φέτος ένας ολόκληρος όροφος αφιερώνεται στα αγαπημένα επιτραπέζια και παιχνίδια με κάρτες με τουρνουά σε όλα τα γνωστά LCG και TCG, αλλά και σε πολλά επιτραπέζια. Ώρες λειτουργίας: 10:00-22:00.



«Φεστιβαλικές» νύχτες στην Πειραιώς
Το Φεστιβάλ Αθηνών διοργανώνει με ελεύθερη είσοδο για το κοινό μια σειρά από γοητευτικές βραδιές, στον Κήπο της Πειραιώς 260, με στόχο να παρατείνει την ευχάριστη μας διάθεση με μουσική και… χαλάρωση. Ενδίδουμε και έτσι την 1η Ιουλίου θα δούμε τη Λένα Κιτσοπούλου να ενώνει τη φωνή της με τη μουσική των Στράτου Γκρίντζαλη (τρίχορδο μπουζούκι - φωνή), Μπάμπη Παπαδημητρίου (μπαγλαμάς - τρίχορδο μπουζούκι - φωνή), Γιάννου Περλέγκα (κιθάρα - φωνή), Δημήτρη Παπαδάμη (ακορντεόν) και Νικόλα Καραολάνη (βιολί) στις 22.30, ενώ τη Δευτέρα 7 Ιουλίου ο Άγγελος Παπαδημητρίου και η Ελένη Κοκκίδου «ξεχνάνε» και τραγουδούν με τη συνοδεία του Νίκου Πλατάνου και της Βάλιας Πλαΐνη στο πιάνο.

Αναζωογονητική jazz εμπειρία στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη
Την Τετάρτη 9 Ιουλίου, η Μαρίζα Ρίζου με την επταμελή μπάντα της εμφανίζεται στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη για μια «αναζωογονητική jazz εμπειρία» όπως αναφέρει και εμείς δεν έχουμε παρά να την εμπιστευθούμε. Πρόκειται για μια άκρως ταλαντούχα νεαρή καλλιτέχνιδα η οποία θα τραγουδήσει Aretha Franklin, Frank Sinatra, Nina Simone, Ella Fitzgerald, Michael Buble, μαζί με δικά της κομμάτια από το πρώτο της άλμπουμ, «Γλυκό Πρωί». Σημειώστε ότι κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία ξεκινά από νωρίς το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες νέων παιδιών με διαβήτη καθώς και δωρεάν μετρήσεις σακχάρου για το κοινό, αφού η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ΜΚΟ «Με οδηγό το διαβήτη- Κάρτα Διαβήτη». Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 20.00.



Μύρωνας Στρατής και Ισαΐας Ματιάμπα στην Τεχνόπολη
Την on stage μουσική συνάντηση του Μύρωνα Στρατή με τον Ισαΐα Ματιάμπα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε δωρεάν στην Τεχνόπολη στις 14 Ιουλίου, στο πλαίσιο των συναυλιών What’s up Nights της Cosmote. Μαζί τους θα εμφανιστεί το… είδωλο του Jumping Fish Rous, ενώ η συναυλία θα ξεκινήσει στις 19:30.

Σύγχρονος ηλεκτρικός ήχος στο six d.o.g.s
Την Τετάρτη 2 Ιουλίου, ο Μάνος Αλιγιζάκης, ιδρυτικό μέλος των Salonumuz Klimalidir παρουσιάζει για πρώτη φορά τα νέα του τραγούδια αλλά και παλιότερο υλικό με το καινούργιο προσωπικό του σχήμα στο six d.o.g.s. Σύγχρονος ηλεκτρικός ήχος με ελληνικές και δυτικές ματιές σε γλώσσα ελληνική, μουσική με progressive και indie στοιχεία αλλά και παραδοσιακούς δρόμους, σε στίχο λιτό και άμεσο είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του ταλαντούχου αυτού μουσικού. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 22:00.

Jazz και bossa nova στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου
Οι Butterfly Effect μας ξεναγούν στους δρόμους της jazz και της soul σ' ένα απολαυστικό live την Πέμπτη 3 Ιουλίου, όπου ο Γιάννης Δημητριάδης στο πιάνο, ο Μάνος Αναγνωστόπουλος στο μπάσο και ο Μάριος Ιωάννου στα κρουστά, παρέα με τη Νάσια Γκόφα στα φωνητικά, μας υποδέχονται στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου για μια μοναδική βραδιά. Το live ξεκινά στις 21:00.

Σχολικό φεστιβάλ στη Τεχνόπολη
Με το σύνθημα «Κάνε τη διαφορά. Μίλα ΤΩΡΑ!» οι νέοι της πρωτεύουσας συμμετέχουν στο 6ο Athens School Festival 2014 και στέλνουν σαφές μήνυμα εναντίον του Bullying μέσα από τις μελωδίες τους στην Τεχνόπολη στις 4 και 5 Ιουλίου. Το φετινό φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με το YouSmile.gr, τη διαδικτυακή πλατφόρμα εκπαίδευσης και ενημέρωσης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Οι εμφανίσεις των συγκροτημάτων ξεκινούν στις 19:00.

Μηδενιστής και Ελένη Φουρέιρα στη Τεχνόπολη
Φεστιβάλ συνέχεια, αυτή τη φορά με το Str8 Forward το οποίο φέτος φιλοξενεί την ελίτ των νεανικών συγκροτημάτων όπως αυτά διακρίθηκαν στον διαγωνισμό STR8 forward Bands. Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ζωντανά τους: Στέλιο Λεγάκη, Josephine (BU guest), Οge, DJ Kas και Koza Mostra, ενώ τη βραδιά θα κλείσουν ιδανικά ο Μηδενιστής παρέα με την Ελένη Φουρέιρα. Οι πόρτες ανοίγουν στις 18:00.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v