Τέσσερις Σαββατιάτικες βόλτες για θερινό και ποτάκι

Θερινό και ποτάκι. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για Σάββατο βράδυ; Εμείς όχι και γι’ αυτό προτείνουμε τέσσερεις σινεφίλ εξόδους για κάθε γούστο.
Τέσσερις Σαββατιάτικες βόλτες για θερινό και ποτάκι
Το καλοκαιρινό mood είναι διάχυτο γύρω μας και έτσι για ακόμα ένα Σαββατόβραδο επιλέγουμε να ξεπορτίσουμε, με σινεφίλ αφορμή αυτή τη φορά, και να απολαύσουμε το ποτό μας σε αγαπημένα στέκια.

Μπομπονιέρα και Μουστάκι

Το θερινό: Ο αγαπημένος θερινός κινηματογράφος των βορείων προαστίων έχει το δικό του φανατικό κοινό, που προτιμά την «Μπομπονιέρα» για τη δροσιά την οποία παρέχει απλόχερα η… μικρή ζούγκλα γύρω από την οθόνη του, αλλά και για την κουβεντούλα στο διάλειμμα της ταινίας στην πανέμορφη αυλίτσα στον χώρο του κυλικείου. Παπαδιαμάντη 12, Κηφισιά, Τηλ.: 2108019687.

Η ταινία: Εδώ θα δούμε το θρίλερ του Χοσεΐν Αμινί «Τα Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου» με τον Βίγκο Μόρτενσεν και την Κίρστεν Ντάνστ. Παίζεται στις 20.50 και 23.00.

Το ποτάκι: Οδεύουμε προς το κέντρο της Κηφισιάς, ανηφορίζουμε το πλακόστρωτο προς το Cinemax και στρίβουμε δεξιά στο στενάκι για να καθίσουμε στα τραπεζάκια του Moustaki Bar, και να απολαύσουμε κάποιο από τα ευφάνταστα cocktails του συνοδεία free style μουσικής. Προσωπικά μας αγαπημένα τα Betty Boop, Μαρία Χοακίνα (το αγαπημένο και του Σιρίλλο από το «Καρουζέλ») και το Gardelis on the Beach για τους λάτρεις των 80’s. Τα cocktails κοστίζουν από 7€ μέχρι 12€ για ένα εκπληκτικό Zombie.

Σινέ Παρί και Βρεττός

Το θερινό: Από τις αγαπημένες ταράτσες της πόλης, η συγκεκριμένη του Σινέ Παρί ξεχωρίζει για το σινεφίλ της μεράκι στην καρδιά της Πλάκας, για το χάζι στις αφίσες στο ισόγειο μέχρι να αρχίσει η προβολή και για το χάζι… στην Ακρόπολη κατά την διάρκεια του διαλείμματος. Κυδαθηναίων 22, Πλάκα, τηλ.: 210-3248057, 2103222071.

Η ταινία: Σε επανέκδοση θα απολαύσουμε την προσπάθεια του… αδερφού Κοέν να παίξει με το φιλμ νουάρ – τα καταφέρνει περίφημα – στην ταινία Το Πέρασμα του Μίλερ, με πρωταγωνιστή τον Γκάμπριελ Μπερν. Η ταινία παίζεται σε επανέκδοση στις 20.45 και 23.10.

Το ποτάκι: Η καλύτερα το… λικεράκι. Πού αλλού; Στον Βρεττό, στη Κυδαθηναίων. Το παραδοσιακό αυτό ποτοπωλείο λειτουργεί από το 1909 και είναι το δεύτερο παλαιότερο της Ευρώπης με πιστούς φίλους που πίνουν... λικέρ μαστίχα και κανέλα στο όνομα του. Έκτοτε λειτουργεί σαν «ποτάδικο», σε ένα μικρό αλλά πανέμορφο retro χώρο όπου θα απολαύσετε το λικέρ σας και – αν θέλετε – θα αγοράσετε και για το σπίτι.

Αίγλη Ζαππείου και Baba Au Rum

Το θερινό: Η Αίγλη στο Ζάππειο διαθέτει μακράν την ωραιότερη οθόνη στην Αθήνα, την οποία ομορφαίνουν ακόμα περισσότερο οι μπουκαμβίλιες και τα γιασεμιά που την αγκαλιάζουν. Μην τύχει και δε δοκιμάσετε το διάσημο hot dog της το οποίο κάνει το pop corn να μοιάζει… passé. Κήπος Ζαππείου (είσ. από Βασ. Όλγας), τηλ.: 2103369300.

Η ταινία: Και εδώ προβάλλεται το θρίλερ «Τα Δυο Πρόσωπα του Ιανουαρίου» στις 21.00 και στις 23.00.

Το ποτάκι: Κατηφορίζουμε με κατεύθυνση προς Μοναστηράκι και οδεύουμε προς τον πεζόδρομο της Κλειτίου για να απολαύσουμε το καλύτερο Zombie της πόλης σε ένα από τα κορυφαία bar του κόσμου. Το όνομα αυτού Baba Au Rum και φυσικά το Zombie δεν είναι το μόνο cocktail – σήμα κατατεθέν του μαγαζιού. Εδώ θα δοκιμάσετε και άλλα εκπληκτικά signature cocktails όπως το Spicy baba, το Sonic Boom και το Red or dread. Τα cocktails κοστίζουν από 7 μέχρι 12€.

Ζέφυρος και Κύριος Χου

Το θερινό και η ταινία: Είναι ένας από τους πιο σινεφίλ θερινούς κινηματογράφους της πόλης και το αποδεικνύει με την αποκλειστική του συνεργασία με την New Star, που του εξασφαλίζει επανεκδόσεις αριστουργημάτων από παλαιότερες δεκαετίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα και η ταινία που παίζεται αυτό το Σάββατο, το αλληγορικό αριστούργημα του Παζολίνι Theorema «ντυμένο» με την εκπληκτική μουσική του Ένιο Μορικόνε. Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 και στις 23.00.

Το ποτάκι: «Φρέσκια» και πολλά υποσχόμενη άφιξη στην αγαπημένη μας γειτονιά, σε ένα πανέμορφο νεοκλασσικό στη συμβολή των οδών Υπερίωνος, ο Κύριος Χου είναι ένα cosy μπαράκι με αυλή, το οποίο μας κάνει να νοιώθουμε ότι πήγαμε σε φιλικό σπίτι για να απολαύσουμε cocktail και να ακούσουμε ωραία, χαλαρή μουσική. Η λίστα των cocktails είναι «φρέσκια» και περιλαμβάνει μπόλικες επιλογές για κάθε γούστο, όμως εμείς ξεχωρίζουμε το cocktail με τσίπουρο και γλυκό κυδώνι, καθώς επίσης και εκείνο με βάση το μαύρο ρούμι και τη μαστίχα, το οποίο σερβίρεται παγωμένο σε μπουκαλάκι το οποίο ανακινείτε και… απολαμβάνετε. Οι τιμές τους ανέρχονται στα 7,5€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v