Η έξοδος του Σαββάτου: Boy George… με το μαγιό

Αυτό το Σάββατο, γιορτάζουμε το θερινό ηλιοστάσιο με βουτιές σε κρυστάλλινα νερά της αττικής θάλασσας αλλά και της μουσικής ευφυΐας του Boy George στην Τεχνόπολη.
Η έξοδος του Σαββάτου: Boy George… με το μαγιό
Η αλήθεια είναι πως εξαιτίας της αδυναμίας που τρέφουμε στο καλοκαίρι, βρίσκουμε πολλές αφορμές για να αποφασίσουμε ότι… «έφτασε». Η αγαπημένη μας εποχή έφτασε όταν κάναμε την πρώτη μας βουτιά/ όταν ο υδράργυρος έπιασε το πλαφόν των 30 βαθμών/ όταν άνοιξαν τα θερινά σινεμά/ όταν ξημέρωσε η 1η Ιουνίου… Τυπικά, όμως, το καλοκαίρι μπαίνει αυτό το Σάββατο, την 21η Ιουνίου, ημέρα του θερινού ηλιοστασίου, κι εμείς γιορτάζουμε… για τελευταία φορά (υποσχόμαστε!) την έλευσή του, με βουτιά σε κρυστάλλινα νερά και μια από τις πλέον πολυαναμενόμενες συναυλίες της σεζόν.

Βουτιές στα Λεγραινά
Μπορεί να απαιτεί να διανύσουμε αρκετά χιλιόμετρα, αλλά η παραλία των Λεγραινών, στο εξηκοστό χιλιόμετρο Αθηνών-Σουνίου, μας αποζημιώνει με ένα ειδυλλιακό σκηνικό. Η ωραιότερη, ίσως, παραλία της «ριβιέρας» του Σουνίου διαθέτει ανοιχτόχρωμη ψιλή άμμο, διαυγή νερά και την απαραίτητη έκταση για να χωρέσει… χίλιους καλούς.



Μπουκιές στην Παλαιά Φώκαια
Μετά το απαραίτητο μακροβούτι και την ηλιοθεραπεία στην αμμουδιά των Λεγραινών, μαζεύουμε τις πετσέτες μας, και παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής, σταματώντας για φαγητό στην Παλαιά Φώκαια. Στην περαντζάδα με τις ψαροταβέρνες, σταματήστε στο δεύτερο ταβερνάκι, την «Γαλήνη» (Λεωφόρος Σουνίου, Παλαιά Φώκαια). Εκεί, θα απολαύσετε σπαρταριστό φρέσκο καλαμάρι, γεμιστό ή τηγανητό και μερακλίδικους μεζέδες, όπως χταποδάκι ξιδάτο και «φονικό» τζατζίκι. Δοκιμάστε και τους ωραίους κολοκυθοκεφτέδες ή τις τηγανητές μελιτζάνες και υπολογίστε περί τα 25€ κατ’ άτομο, μεζέδων, καλαμαριού και ούζου περιλαμβανομένων.

Δροσιά στη Βουλιαγμένη

Καθώς ξαναπαίρνουμε τον δρόμο του γυρισμού, δεν αντιστεκόμαστε σε άλλη μια στάση, αυτή τη φορά στη Βουλιαγμένη – προφανώς, δεν μας… πάει η καρδιά να γυρίσουμε στην πόλη. Εκεί, θα ολοκληρώσουμε την θαλασσινή εμπειρία με λαχταριστό παγωτό στο Waffle House (Λ. Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη). Δοκιμάστε το ιδιαίτερο παγωτό μαστίχα-κανέλα ή τις γεύσεις τσουρέκι, γιαούρτι με αγριοκέρασο και κρέμα μπισκότο πάνω σε εξαιρετική, λεπτή βάφλα. Για εξτρά δόση «γουρουνιάς», προσθέστε από πάνω και fudge σοκολάτας (μίγμα βουτύρου, ζάχαρης, γάλακτος και σοκολάτας), και… ορμήξτε της, απολαμβάνοντάς τη με θέα τη θάλασσα.

Μουσικές στην Τεχνόπολη

Επιστρέφουμε στην Αθήνα και ολοκληρώνουμε την σαββατιάτικη «φιέστα» μας με το δυνατό φεστιβάλ που φιλοξενείται για δύο ημέρες στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων. Το Σάββατο, δεύτερη ημέρα του En Lefko Festival, στην σκηνή θα βρεθεί μια από τις πιο αναγνωρίσιμες, αμφιλεγόμενες και πολυτάλαντες προσωπικότητες της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας. Ο Boy George επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 29 ολόκληρα χρόνια, για να μας χαρίσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του, αλλά και του νέου του δίσκου «This is what I do». Μαζί του, την ίδια βραδιά, θα ακούσουμε και τους Gramatik και Nick Waterhouse στην κεντρική σκηνή, τους Aeroplane, Alex Gopher και NTEIBINT στην dance σκηνή, αλλά και την αγαπημένη Μαριέττα Φαφούτη, με τους Jessica 6 και Amani. Τα ημερήσια εισιτήρια προπωλούνται στην τιμή των 35€ (στα ταμεία 38€). Μάθετε περισσότερα εδώ


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v