Έξοδος Σαββάτου: Πετράλωνα και Plissken Festival

Αυτό το Σάββατο βολτάρουμε στην αγαπημένη γειτονιά των Πετραλώνων, απολαμβάνουμε τις μουσικές του Plissken και γνωρίζουμε ένα «φρέσκο» μπαράκι στην περιοχή.
Έξοδος Σαββάτου: Πετράλωνα και Plissken Festival
Ο καιρός προσπαθεί να μας πείσει έντονα ότι το καλοκαίρι αργεί ακόμα, όμως εμείς δεν… χαμπαριάζουμε. Αντιθέτως, για ακόμα ένα Σάββατο ξεπορτίζουμε, κάνουμε βόλτες σε αγαπημένες γειτονιές, δοκιμάζουμε οικονομικές γεύσεις και απολαμβάνουμε indie μουσικές. Ακολουθήστε μας.

Βόλτες και τσιμπολόγημα στην αγαπημένη μας γειτονιά
Η βόλτα μας ξεκινά από τα Άνω Πετράλωνα, στις γειτονιές που «μυρίζουν» ακόμη παλιά Αθήνα. Ιδανικός τρόπος να καταλήξουμε εκεί, είναι να χαθούμε μέσα στις όμορφες διαδρομές του Δημήτρη Πικιώνη στον λόφο του Φιλοπάππου, και αφού χορτάσουμε θέα και πράσινο, να κατηφορίσουμε προς τα Πετράλωνα και την πλατεία Μερκούρη για καφεδάκι. Ιδανική επιλογή, λίγα στενά πριν την πλατεία, το café bar Κλουβί, ένα από τα συμπαθέστερα και πιο «ζωντανά» στέκια της περιοχής, που μένει ανοιχτό ως αργά με ωραίες jazz και rock μουσικές.

Επόμενη στάση, αυτή τη φορά για τσιμπολόγημα, στο Αντέτι στην Τρώων, ένα συμπαθέστατο μαγαζάκι το οποίο απλώνει τραπεζάκια στο φαρδύ πεζοδρόμιο έξω από τις μεγάλες τζαμαρίες του και σερβίρει τίμια μεζεδάκια που συνοδεύουν ιδανικά τα ουζάκια μας. Στα προτεινόμενα σημειώστε την πικάντικη μελιτζανοσαλάτα και τα μπουτάκια κοτόπουλου με ψητό ταλαγάνι. Για μερικά καραφάκια ούζο συν 4-5 μεζεδάκια, θα υπολογίσετε περί τα 10€ το άτομο.

Indie φεστιβαλισμός
Στον χώρο του Ελληνικού Κόσμου, το αγαπημένο indie φεστιβάλ εν ονόματι Plissken επιστρέφει με το πιο εντυπωσιακό line up της μέχρι τώρα πορείας του φιλοξενώντας στα πέντε stages του 68 καλλιτέχνες, special events και πολλές παράλληλες δραστηριότητες. Από το απόγευμα μέχρι το… πολύ βράδυ του Σαββάτου, από τη σκηνή του θα παρελάσουν οι: Black Lips, Mount Kimbie, Nightmares of Wax, Wooden Shjips, The Soft Moon, Dirty Beaches, Damien Jurado, Crocodiles, Nightmare Air. Outdoor Stage: Dub Pistols, Son Lux, Imam Baildi Soundsystem, Plastic Flowers, Pad Trio. Club Stage: Shackleton, Cooly G, MANIK, D/R/U/G/S, Mickey Lightfoot, .message, begun και Seams.
Το ημερήσιο εισιτήριο κοστίζει 30€ και μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots και www.viva.gr  .

Ποτάκι στον Κύριο Χου
Αφού χορτάσουμε μουσική, ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στη γειτονιά των Πετραλώνων και σαφή προορισμό αυτή τη φορά: την αυλή του Κύριου Χου. Πρόκειται για μια «φρέσκια» και πολλά υποσχόμενη άφιξη στην αγαπημένη μας γειτονιά, σε ένα πανέμορφο νεοκλασσικό στη συμβολή των οδών Υπερίωνος. Εδώ μια παρέα φίλων από το σχολείο έφτιαξε ένα cosy μπαράκι με αυλή, το οποίο σε κάνει να νοιώθεις ότι πήγες σε φιλικό σπίτι για να απολαύσεις το cocktail σου και να ακούσεις ωραία, χαλαρή μουσική. Η λίστα των cocktails είναι «φρέσκια» και περιλαμβάνει μπόλικες επιλογές για κάθε γούστο, όμως εμείς ξεχωρίζουμε το cocktail με τσίπουρο και γλυκό κυδώνι, καθώς επίσης και εκείνο με βάση το μαύρο ρούμι και τη μαστίχα, το οποίο σερβίρεται παγωμένο σε μπουκαλάκι το οποίο ανακινείτε και… απολαμβάνετε. Οι τιμές τους ανέρχονται στα 7,5€.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v