Τα 11 events που δεν πρέπει να χάσετε τον Ιούνιο

Οι καλύτερες συναυλίες, τα πρώτα μεγάλα ονόματα στο Φεστιβάλ Αθηνών, τα bazaars βιβλίου και design και τα κορυφαία events που φέρνουν το καλοκαίρι.
Τα 11 events που δεν πρέπει να χάσετε τον Ιούνιο
του Γιώργου Κόκουβα

Μαζί με τον Ιούνιο, έρχονται και οι αγαπημένες μας καλοκαιρινές συνήθειες: Open air συναυλίες, μουσικά φεστιβάλ, θέατρο στην Επίδαυρο, παζάρια βιβλίου, μαζικές ποδηλατάδες και πολλές αφορμές για εξόδους. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε 12 από τις καλύτερες των αφορμών για τον Ιούνιο και ξεκινάμε το καλοκαίρι με μια… ντουζίνα νότες, παραστάσεις και ενδιαφέροντα events.

Οι Thievery Corporation στην πλατεία Νερού
Το δίδυμο των Eric Hilton και Rob Garza, με αφορμή το καινούριο τους άλμπουμ, καταφθάνουν να μοιραστούν τα «νέα» με το φανατικό ελληνικό κοινό τους: Στις 17 Ιουνίου θα βιώσουμε την performance-εμπειρία των Thievery Coropration στην Αθήνα (πλατεία Νερού, Ολυμπιακός πόλος Φαλήρου). Την επόμενη ημέρα, οι Thievery Corporation ανηφορίζουν προς την Θεσσαλονίκη – η προπώληση έχει ξεκινήσει από τα 25€. 

En Lefko Festival 

Με μπροστάρηδες τους Simple Minds και τον Boy George, η Τεχνόπολη θα γεμίσει ωραίες μουσικές για δύο ημέρες (20-21 Ιουνίου). Συγκεκριμένα, την πρώτη ημέρα οι Simple Minds θα μοιραστούν τη σκηνή με τους Karuan and Band, Mike Simonetti, Bottin και Egg Hell, ενώ την δεύτερη ημέρα, o Boy George θα πλαισιωθεί μεταξύ άλλων από τους Gramatik, Nick Waterhouse, Aeroplane και Alex Gopher. Τα ημερήσια εισιτήρια ξεκινούν από τα 28€ και τα εισιτήρια του διημέρου από 55€. 

The Meet Market 
Νέοι σχεδιαστές, κατασκευαστές, παραγωγοί, συλλέκτες, ανεξάρτητοι μικρο-επιχειρηματίες θα εκθέσουν τα είδη τους για ένα σαββατοκύριακο στον χώρο της Τεχνόπολης, ενώ παράλληλα μια σειρά από DJs θα προσκαλούν τον κόσμο σε πάρτι. Ποικιλία στιλάτων αντικειμένων, καλές τιμές και φρέσκο ελληνικό design υπόσχονται να κάνουν το Meet Market ξεχωριστό – στις 7 και 8 Ιουνίου, από τις 13.00 ως τις 23.00, με ελεύθερη είσοδο. 

Φεστιβάλ Αθηνών 
Από την 1η Ιουνίου, η αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων επιστρέφει με ένα σωρό θεατρικές, μουσικές και εικαστικές αφορμές, που μας «προθερμαίνουν» στην Αθήνα, από την Πειραιώς ως το Ηρώδειο και από το Μέγαρο ως την Στέγη, μέχρι να έρθει η ώρα του παραδοσιακού κατηφορίσματος προς την Επίδαυρο τον Ιούλιο.

Οι παραστάσεις που θα συζητηθούν τον Ιούνιο είναι η «Μπαλάντα του γέρου ναυτικού» του Σάμιουελ Κόλεριτζ με την Φιόνα Σω (24-25 Ιουνίου, 25€), το «Green Porno - live on stage» με την Ιζαμπέλλα Ροσσελλίνι (24-26 Ιουνίου, 25€), τα «Παντρολογήματα του Νικολάι Γκόγκολ» με τον Γιάννη Μπέζο (26-27 Ιουνίου, από 20€) και η μουσική παράσταση «Τετράς η ξακουστή του Πειραιώς», ένα μεγάλο αφιέρωμα στους Μάρκο Βαμβακάρη, Ανέστο Δελιά, Στράτο Παγιουμτζή και Γιώργο Μπάτη, σε επιμέλεια Λίνας Νικολακοπούλου (6-8 Ιουνίου, 15€). 

Beach Party Bolivar
Παραμονή Θερινού Ηλιοστασίου, στις 20 Ιουνίου, και το Bolivar Beach Bar για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά καλωσορίζει το καλοκαίρι με το μεγαλύτερο Beach House Festival. Πρόκειται για ένα μεγάλο visual show στην παραλία του Αλίμου, ενώ παράλληλα ένα all star cast από DJs, παραγωγούς, ακροβάτες, percussionists και κάθε είδους καλλιτέχνες θα φροντίσουν να κάνουν το πάρτι μια αξέχαστη εμπειρία. Μεταξύ άλλων θα αναλάβουν τα decks οι Dixon, Tube&Burger, Ten Walls, Weiss, CJ Jeff, Thodoris Triantafillou, Skinny και Agent Greg. Τα εισιτήρια στοιχίζουν 15€ -περισσότερες πληροφορίες εδώ

37η Γιορτή Βιβλίου στο Ωδείο Αθηνών
Η Γιορτή Βιβλίου αυτό το καλοκαίρι μετακομίζει από το Πεδίον του Άρεως στο Ωδείο Αθηνών, φιλοδοξώντας να χαράξει μια ανοιχτή διαδρομή ανάγνωσης στην Αθήνα, με τίτλο «Ανάγνωση 2.0». Δεκάδες εκδότες θα εκθέσουν τα βιβλία τους στο περιστύλιο του εμβληματικού Bauhaus κτιρίου, ενώ μια σειρά ενδιαφερουσών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν στον κήπο και στις αίθουσες του Ωδείου. Η Γιορτή Βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από τις 4 ως τις 15 Ιουνίου. 

Ο Bob Dylan στη Μαλακάσα 
Μετά από αρκετά χρόνια, ο Dylan με την αισθαντική φωνή και την βαριά μουσική Ιστορία στις πλάτες του, επιστρέφει για δύο βραδιές με μελωδίες από το πρόσφατο άλμπουμ «Tempest» αλλά και τα παλιά κι αγαπημένα του κομμάτια. Στις 22 Ιουνίου, θα σειστεί το Terra Vibe Park, ενώ την προηγούμενη ημέρα ο Dylan θα βρίσκεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 33€. 

Athens Skirt Ride 2014 
Μια ποδηλατοβόλτα μόνο για… κορίτσια διοργανώνεται για άλλη μια χρονιά στο κέντρο της πόλης. Η βόλτα για τις φίλες του ποδηλάτου, ανεξαρτήτως ηλικίας, τις καλεί να βάλουν το πιο όμορφο φόρεμα ή την πιο στιλάτη φούστα τους, και να συμμετάσχουν σε μια πρωινή ποδηλατάδα με αφετηρία την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι, 1 Ιουνίου και ώρα 11.00). 

Η Δήμητρα Γαλάνη στην Τεχνόπολη 
Η Δήμητρα Γαλάνη εγκαινιάζει την καλοκαιρινή περιοδεία της με μια μεγάλη αθηναϊκή συναυλία, μια σπάνια ευκαιρία να απολαύσετε την μεγάλη φωνή του ελληνικού πενταγράμμου σε ανοιχτό χώρο. Η περιοδεία της θα έχει τον γενικό τίτλο «Αλλιώς» και θα περιλαμβάνει τραγούδια από το τελευταίο, ομώνυμο άλμπουμ της, αλλά και παλιότερα αγαπημένα κομμάτια, ερμηνευμένα από την ίδια και την μπάντα της, μαζί με αφηγήσεις και guest εκπλήξεις. Η συναυλία έχει προγραμματιστεί στις 25 Ιουνίου στην κεντρική αυλή της Τεχνόπολης (21.00, εισιτήρια από 10€). 

Ejekt Festival 
Kasabian, Editors, White Lies, Darkside, Paul Kalkbrenner, ήτοι μερικά από τα πιο φρέσκα ονόματα της indie σκηνής, θα βρεθούν στην πλατεία Νερού για να γιορτάσουν τα δέκατα γενέθλια του Ejekt Festival. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουνίου και τα εισιτήρια ξεκινούν από 33€. 

Secret Gig στη Στέγη 
Σύγχρονη αγγλόφωνη μουσική made in Greece στα καλύτερά της μας επιφυλάσσει το τελευταίο για φέτος secret gig της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών: Στις 11 Ιουνίου (ώρα 21.00), η Μικρή Σκηνή της Στέγης θα υποδεχθεί τους Baby Guru και τους Tango with Lions, μπάντες που εξειδικεύονται στις ροκ μπαλάντες με ιδιαίτερες μουσικές επιρροές και στις αιθέριες μελωδίες που φλερτάρουν με την jazz, τη funk και το trip-hop. Τα εισιτήρια στοιχίζουν 15€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v