Η βόλτα του Σαββάτου: Ιδιαίτερες εμπειρίες στην Αθήνα

Βόλτα στου Στρέφη, ουζάκι στον ήλιο και ένα ιδιαίτερο event γεμάτο πρωτόγνωρες συγκινήσεις στο κέντρο της Αθήνας περιλαμβάνει η πρότασή μας για αυτό το Σάββατο.
Η βόλτα του Σαββάτου: Ιδιαίτερες εμπειρίες στην Αθήνα
Μία από τις πιο αναπάντεχα συγκινητικές εμπειρίες, μια βόλτα που ακολουθεί τα βήματα και την προσωπική ιστορία ενός μετανάστη στην Αθήνα είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε πρόσφατα, και αυτή είναι η πρότασή μας για το δικό σας Σάββατο. Προτού όμως ξεκινήσει ο ιδιαίτερος αυτός περίπατος, παίρνουμε δυνάμεις και… ήλιο.

Γεύση από Στρέφη
Το παλιό σχολείο της οδού Καλλιδρομίου, αφού μεταμορφώθηκε τον περασμένο χειμώνα από ταβερνάκι σε ελληνικό μεζεδοπωλείο και γαλλικό μπιστρό, άνοιξε επιτέλους την υπέροχη αυλή του για το κοινό. Στα μεγάλα τραπέζια του «Άμα λάχει στης Νεφέλης», καθόμαστε να… φωτοσυνθέσουμε στα «πόδια» του λόφου του Στρέφη, κάτω από τις λεμονιές και δοκιμάζουμε εξαιρετικούς μεζέδες, ποικιλίες καλοψημένων κρεατικών, δροσερές σαλάτες με ιδιαίτερους ελληνικούς καρπούς και – από τα αγαπημένα μας πιάτα – κριθαρότο με γαρίδες και μαστίχα. Υπολογίστε περί τα 15-17€ κατ’ άτομο.

Ραντεβού στο Μοναστηράκι
Αφού χορτάσουμε ήλιο και παρεΐστικη διάθεση στα Εξάρχεια, κατηφορίζουμε προς το Μοναστηράκι, όπου αυτό το Σάββατο η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών μας δίνει τέσσερα διαφορετικά ραντεβού για να βιώσουμε την πρωτότυπη όσο και συγκινητική εμπειρία του «No man’s land». Πρόκειται για δρώμενο που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Fast Forward Festival, και είναι στην ουσία μία βιωματική παράσταση στους δρόμους της πόλης. Εξηγούμαστε:

Είκοσι μετανάστες και είκοσι θεατές (για να είστε ένας από αυτούς, δείτε πώς μπορείτε να κλείσετε θέση εδώ) συναντιούνται στην πλατεία Μοναστηρακίου, και ένας από τους μετανάστες γίνεται ο «σύντροφός» σας σε αυτό το θέατρο δρόμου. Σας δίνει ένα iPod και εσείς ακούτε την προσωπική του ιστορία, όσο ακολουθείτε τα βήματά του περπατώντας για μία περίπου ώρα μέχρι τον Βοτανικό. Θεατής και οδηγός αποκτούν μια ιδιότυπη σχέση γειτνίασης, καθώς ο πρώτος εμπιστεύεται τον δεύτερο σε μια περιήγηση στην αθέατη πλευρά της πόλης του. Η «παράσταση» στοιχίζει 15€ και η διαδρομή ξεκινά αυτό το Σάββατο στις 15.00, στις 17.00, στις 20.00 και στις 22.00. Μάθετε περισσότερα εδώ

Ξεκούραση στον Κεραμεικό
Το «No Man’s Land» σας αφήνει γεμάτους σκέψεις και ανάμικτα συναισθήματα για την ιστορία του μετανάστη σας κάπου στις παρυφές του Γκαζιού. Σας προτείνουμε να πάρετε τις σκέψεις σας και να τις ακουμπήσετε… στα τραπεζάκια του «Cabezon», του πιο «χαλαρού» κήπου των περιχώρων. Δώστε ραντεβού με την παρέα σας και ολοκληρώστε το σαββατόβραδό σας με μια παγωμένη – και πάμφθηνη – μπύρα και οικονομικούς μεζέδες (λιγότερο από 10€ το άτομο για μπύρα και τσιμπολόγημα). Αυτό ισχύει βεβαίως εφόσον δεν είστε φίλος της… Eurovision: Αυτό το Σάββατο διοργανώνεται ο φετινός τελικός της στη Δανία, και όσοι είστε φαν του θεσμού σίγουρα θα προτιμήσετε να απολαύσετε την μπύρα και την παρέα σας στο σπίτι – το «πάρτι» ξεκινά στις 22.00 από την συχνότητα της ΝΕΡΙΤ.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v