Πού να… τα πιείτε μετά την Ανάσταση

Δύο μεγάλα πάρτι (το ένα στην παραλία!) και πέντε αγαπημένα μπαράκια ανεβάζουν την ένταση της μουσικής και μας υποδέχονται λίγο μετά την Ανάσταση.
Πού να… τα πιείτε μετά την Ανάσταση
της Ηρώς Κουνάδη

Ακόμα και αν ανήκετε στη συμπαθή εκείνη ομάδα που τα Σάββατα όλου του υπόλοιπου χρόνου γκρινιάζει στην παρέα ότι «έλα μωρέ, πού να τρέχουμε σαββατιάτικα, θα γίνεται παντού πανικός, δεν αράζουμε σπίτι με κανά επιτραπέζιο;», μετά την Ανάσταση θα βγείτε. Έστω με την ελπίδα ότι δεν θα γίνεται παντού πανικός (γιατί πόσος κόσμος να ‘χει μείνει στην Αθήνα το τετραήμερο;). Κι αφού το αποφασίσατε, εμείς συγκεντρώσαμε επτά εξαιρετικές προτάσεις για να σας βρει το ξημέρωμα της Κυριακής του Πάσχα.

Εν αρχή ην τα πάρτι…

- Το πρώτο μεγάλο psy trance party της χρονιάς στην παραλία παρουσιάζει η Astral Wave Production στο Ammos Beach (στον Άλιμο) με καλεσμένους τους Bitkit (Βέλγιο), Ε-Mov (Ελλάδα) και Tropical Bleyage (Σερβία), όλοι τους από το δυναμικό της Dacru Records. Μαζί τους οι Alexander Blossom, Stel-K, StratoS, και Lathrop. Τα εισιτήρια θα κοστίζουν 12€ μέχρι τις 2.00 και 15€ από τις 2.00 και μετά. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

- Η ελληνική δισκογραφική Quantized Music «παρτάρει» στο Gazaki Loft (Τριπτολέμου 31, Γκάζι) αμέσως μετά την Ανάσταση. O Clubkid και η Lemon events φιλοξενούν στα decks τους Lex B2B with Tolis Q, Nick Devon και Chris Kas. Το πάρτι ξεκινά στη 1.00 μετά τα Μεσάνυχτα, και η είσοδος είναι ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Και πέντε αγαπημένα μπαράκια που θα μας περιμένουν…

…Ούτως ή άλλως, χωρίς special guests και συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά (όπως πάντα) με ωραίες μουσικές, καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και κέφι αμείωτο μέχρι τις πρώτες –ή και τις… δεύτερες, μέρες που είναι– πρωινές ώρες. 

Drunk Sinatra (Θησέως 16): Μονίμως γεμάτο κόσμο, εδώ και δύο χρόνια που έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, με τα τραπεζάκια του να απλώνονται στην παρακείμενη στοά και την κοσμοσυρροή στον μικρό πεζόδρομο της Θησέως να ευνοεί τις γνωριμίες. Παραγγέλνουμε κοκτέιλ από την ενδιαφέρουσα λίστα (στα 8-10€ έκαστο) και ακούμε ωραίες funk και jazzy μουσικές. 


Bank Job (Κολοκοτρώνη 13): Ανανέωσε πρόσφατα τη λίστα των (σούπερ) κοκτέιλ του, και μας περιμένει πια με δώδεκα ολόφρεσκες λαχταριστές προτάσεις στον κατάλογο. Κατά τα λοιπά, μουσικές που κινούνται σε groovy τόνους, ανεβάζοντας την ένταση όσο περνά η ώρα, κόσμος που χορεύει και ωραίο βιομηχανικό design συγκαταλέγονται στα δυνατά χαρτιά του. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€. 


Χάουζ (Θερμοπυλών 41, Μεταξουργείο): Μια από τις ομορφότερες αυλές της πόλης (αν ο καιρός μας κάνει τελικά την χάρη) και ένα από τα πιο αγαπημένα μας εναλλακτικά στέκια στην ούτως ή άλλως μακριά-από-το-mainstream γειτονιά του Μεταξουργείου μέσα-έξω, το Χάουζ σερβίρει φτηνά και καθαρά ποτά (στα 6€) και παίζει τις ωραίες μουσικές που υποδηλώνει το όνομά του. 


Ο Μπούφος (Καρόρη 4): Για όσους πιστεύετε ότι «καλά τα εναλλακτικά στέκια, αλλά Σαββατόβραδο, και μάλιστα πασχαλινό, χωρίς Αγία Ειρήνη δε γίνεται», η πρότασή μας απέχει δύο βήματα από την Πλατεία και σερβίρει ωραία κοκτέιλ και premium ποτά (δοκιμάστε το ρούμι Matusalem, θα μας θυμηθείτε). Τα απολαμβάνουμε ακούγοντας jazz και funk μουσικές –που… ανεβαίνουν όσο περνά η ώρα– και χαζεύοντας το ιδιαίτερα ενδιαφέρον σκηνικό, που συνδυάζει τις πανταχού παρούσες βιομηχανικές πινελιές με τα υπέροχα ρετρό στοιχεία του νεοκλασικού κτιρίου που το φιλοξενεί. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 9€.

Σπιρτόκουτο (Κειριάδων 15, Κάτω Πετράλωνα): Αν πάλι θέλετε να ξεμακρύνετε λίγο από το κέντρο, και έχετε αδυναμία στα μπαράκια με αυτό που λέμε «παρεΐστικη ατμόσφαιρα», το Σπιρτόκουτο των Πετραλώνων είναι ο προορισμός σας: Ωραία και φτηνά ποτά (σταθερά στα 5€), μουσικές που ροκίζουν αλλά αγαπούν και τα indie περάσματα και τα ξεσηκωτικά κινηματογραφικά soundtracks, και χειροποίητο ντεκόρ που περιλαμβάνει ένα σωρό αναφορές στα παιδικά μας χρόνια (η τοιχογραφία με τον Super Mario συγκαταλέγεται πάντα στις αγαπημένες μας λεπτομέρειες).



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v