Η έξοδος του Σαββάτου: Θέατρο στο κύμα

Αυτό το Σάββατο, εκμεταλλευόμαστε τον ήλιο παίρνοντας δόσεις θάλασσας, συνοδεία καλού κρασιού και απολαμβάνουμε θέατρο που βλάπτει σοβαρά… τα στερεότυπα.
Η έξοδος του Σαββάτου: Θέατρο στο κύμα
Δροσιστικό καφεδάκι με θέα θάλασσα. Τέχνη που καταπολεμά δραστικά… τα κοινωνικά στερεότυπα. Και τσούγκρισμα ποτηριών με καλή παρέα στις γειτονιές του Πειραιά, που γεμίζουν μυρωδιές μεσογειακών γεύσεων. Αυτό το Σάββατο, η πυξίδα μας δείχνει προς τον αθηναϊκό Νότο, και κατηφορίζουμε την Συγγρού με σχέδια… ολοήμερης εκδρομής στην πόλη.

Καφεδάκι με άρωμα θάλασσας

Ξεκινάμε από τον Νότο, εκεί που η Φρεαττύδα αυτό το σαββατιάτικο μεσημέρι μας καλεί να μαζέψουμε ήλιο αλλά και θαλασσινό άρωμα για να κάνουμε πρόβα καλοκαιριού στα μπαλκονάκια του «Αχινού» (Ακτή Θεμιστοκλέους 51). Κλασικό ουζερί, που -αυτό που δεν ξέρει πολύς κόσμος είναι πως- στα μπαλκόνια του μπορείτε να απολαύσετε και δροσιστικό καφεδάκι με θέα στη θάλασσα. Αν πάλι έρθετε… ορεξάτοι, δεν θα πείτε όχι σε λίγο ουζάκι με ψαρομεζέδες – σε αυτή την περίπτωση υπολογίστε περί τα 15-20€ κατ’ άτομο.

Συγκίνηση και χαμόγελο στη Στέγη

Ανηφορίζουμε την Συγγρού μόλις ο ήλιος πέσει, για την απαραίτητη θεατρική δόση της εβδομάδας: Ο Ινδός θεός Γκανές ταξιδεύει ως τη Γερμανία της ανόδου του ναζιστικού κινήματος και ζητά να του επιστραφεί το σύμβολο της σβάστικας, που θεωρεί δικό του. Αυτή είναι η υπόθεση του θεατρικού πονήματος «Ganesh versus the 3d Reich» που παρουσιάζει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (λεωφ. Συγγρού 107-109) η ομάδα Back to back από την Αυστραλία, η οποία δουλεύει με άτομα με ειδικές ανάγκες. Πρόκειται για μια πολιτική παράσταση ποτισμένη με χιούμορ και τρυφερότητα, που επιχειρεί να καταρρίψει πολλά κοινωνικά στερεότυπα για την ομορφιά και την αναπηρία, σε μια «συζήτηση» με το κοινό που είναι εξαιρετικά επίκαιρη ως και συγκινητική. Η παράσταση του Σαββάτου είναι και η τελευταία τους εμφάνιση στην Αθήνα – ξεκινά στις 20.30 και τα εισιτήρια ξεκινούν από τα 15€. 

Κρασί και συμπάθεια στον Πειραιά
Μετά την παράσταση, δεν αντιστεκόμαστε στην θαλασσινή διάθεση που μας έχει πιάσει από τη στιγμή που μπήκε η Άνοιξη και κατηφορίζουμε εκ νέου προς τον Πειραιά, για να γνωρίσουμε ένα νέο ενδιαφέρον στέκι της περιοχής, το wine bar “Corks and Forks(Ακτή Θεμιστοκλέους και Πάργας 1, τηλ: 2155159792). Για την ακρίβεια, πρόκειται για ένα υβρίδιο wine bar και pub, με πολύ καλή ποικιλία κρασιών αλλά και επιλογές μπύρας με τους απαραίτητους προσεγμένους μεζέδες για να τα συνοδεύσουμε. Πιάνουμε θέση στην μεγάλη ξύλινη τραπεζαρία, καθισμένοι ανάμεσα στα βαρέλια με τα κεράκια που δημιουργούν ωραία ατμόσφαιρα και απολαμβάνουμε οινικές ποικιλίες από όλη τη Μεσόγειο περί τα 4€ ανά ποτήρι, συνοδεία μπρουσκετών, πλατώ αλλαντικών ή τυριών, πιάτα ζυμαρικών ή ριζότο και μερικά κυρίως πιάτα. Εξαιρετικό, για τους λιχούδηδες της παρέας, το banoffee, γλυκό από μπανάνα, κρέμα και ζαχαρούχο γάλα. 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v