H έξοδος του Σαββάτου: Βαλκάνια και… techno στην πόλη

Αυτό το Σάββατο επισκεπτόμαστε την Στέγη για μια ιδιαίτερη performance και χορεύουμε μέχρι πρωίας παρέα με τον βρετανό αστέρα της techno John Digweed.
H έξοδος του Σαββάτου: Βαλκάνια και… techno στην πόλη
Οι Απόκριες πέρασαν, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα βάψουμε… γκρίζα (έστω και αν ο καιρός το έκανε ήδη) και θα μείνουμε μέσα στο σπίτι αυτό το Σαββατοκύριακο. Οι αφορμές για να βγούμε είναι μπόλικες και άκρως ενδιαφέρουσες.

Τα Βαλκάνια βρίσκουν Στέγη
Ξεκινάμε την έξοδό μας κατηφορίζοντας προς Συγγρού μεριά, όπου στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών λαμβάνει χώρα ένα προκλητικό και πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ. «Μεταβάσεις» το όνομα αυτού και στόχος του να μας φέρει αντιμέτωπους με την οργισμένη πλευρά των Βαλκανίων, μέσα από παραστάσεις για τα εγκλήματα των δικτατόρων Τσαουσέσκου και Αντονέσκου, οπτικοακουστικές εμπειρίες , αναρχικά καμπαρέ για τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας και πολλά ακόμα παράλληλα δρώμενα.

Αυτό το Σάββατο στις 21:00 στην κεντρική σκηνή της Στέγης, η γεννημένη στην πρώην Γιουγκοσλαβία περφόρμερ Σάνια Μίτροβιτς μας φέρνει αντιμέτωπους με μια ιδιαίτερη μορφή stand up ερμηνείας που η ίδια ονομάζει “stand up tragedy”. Εμβληματικές εικόνες συλλογικού πένθους, όπως η κηδεία του Τίτο το 1980, σχολιάζονται με χιούμορ, καταδεικνύοντας τους μηχανισμούς χειραγώγησης της μνήμης και του θανάτου. Το εισιτήριο κοστίζει 10€ και μπορείτε να το προμηθευτείτε από το τηλέφωνο καλώντας στο 210 900 5 800 (Δε-Κυρ: 9:00-21:00). Περισσότερα για το βαλκανικό αυτό φεστιβάλ εδώ

Οικονομικά και νόστιμα στην Καλλιθέα
Επόμενη στάση για νόστιμο τσιμπολόγημα σε ένα σχετικά ‘φρέσκο’ στέκι στην Καλλιθέα. Ο «Μοτοσακός» μας κέρδισε όχι μόνο για τις ωραίες γεύσεις – δοκιμάστε τα αυγά με τη στάκα, την χοιρινή τηγανιά, τους κεφτέδες μπακαλιάρου, λουκουμάδες με φέτα, fish and chips και χοχλιούς (το Μοτοσακό έχει αδυναμία στα θαλασσινά), αλλά και για τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές του. Για μια χορταστική ποικιλία μεζέδων με χύμα κρασί, υπολογίστε περί τα 12€ κατ’ άτομο.

Ένας βετεράνος των decks στο Βοτανικό
Η συνέχεια της βραδιάς επιτάσσει χορό μέχρι το ξημέρωμα. Αφού τσιμπολογήσουμε λοιπόν και… πάρουμε δυνάμεις κατευθυνόμαστε στο Area 19 στον Βοτανικό (Ορφέως 182), όπου ο βρετανός αστέρας της techno John Digweed επιστρέφει στα decks για να μας ξεσηκώσει στο δεύτερο μεγάλο Warehouse party της Evolution.

Μαζί του ο Καναδός παραγωγός Carlo Lio στην παρθενική του εμφάνιση στην Ελλάδα, ο Ramon Tapia, ο οποίος επιστρέφει μετά την περσινή του εμφάνιση στο πλευρό του Carl Cox, και ο δικός μας Tolis Q. Τα εισιτήρια κοστίζουν 18€ στην είσοδο και 15€ στην προπώληση (Public, www.viva.gr, www.public.gr, 11876), όμως μπορείτε συμμετέχοντας στον διαγωνισμό του In2life να κερδίσετε μια διπλή πρόσκληση και να απολαύσετε το show εντελώς δωρεάν. Κάντε κλικ εδώ.

Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

Απόρρητο
v