5 μουσικές σκηνές για ένα πολύ μελωδικό Σαββατόβραδο

Χάρις Αλεξίου, Τάνια Τσανακλίδου, Διονύσης Σαββόπουλος, Φίλιππος Πλιάτσικας, Σταύρος Ξαρχάκος… Πού θα (πρωτο)ακούσουμε αγαπημένες μουσικές αυτό το Σάββατο;
5 μουσικές σκηνές για ένα πολύ μελωδικό Σαββατόβραδο
Καλή μουσική (και… καλοί μουσικοί), παρεΐστικη ατμόσφαιρα, ατμοσφαιρικός φωτισμός, και στίχοι που συνοδεύουν τέλεια το αλκοόλ στα ποτήρια μας. Επειδή τίποτα δε συγκρίνεται με μια αγαπημένη φωνή που ερμηνεύει live τραγούδια που έχουν συνδεθεί με τις αναμνήσεις μας, αλλά και επειδή οι μουσικές σκηνές της πόλης περνούν αυτήν την περίοδο μια από τις καλύτερές τους φάσεις, συγκεντρώνουμε πέντε διευθύνσεις για να μας βρει (να σιγοτραγουδάμε) το βράδυ του Σαββάτου.

Χάρις Αλεξίου και Τάνια Τσανακλίδου στο Anodos Live Stage

Αν έχει τύχει να περάσεις βράδυ Σαββάτου από την άνοδο της Πειραιώς, σίγουρα έχεις προσέξει τις ουρές: Η σύμπραξη επί σκηνής της Χαρούλας και της Τάνιας (η οποία απείχε για δύο χρόνια από τις live εμφανίσεις) είναι δικαίως το μουσικό γεγονός της χρονιάς, και η προσέλευση –κατά εκατοντάδες– του κόσμου το επιβεβαιώνει. Οι δύο μεγάλες κυρίες του ελληνικού τραγουδιού στήνουν ένα υπέροχο τετράωρο πρόγραμμα, γεμάτο συγκίνηση αλλά και γέλιο. Διαβάστε εδώ τις εντυπώσεις μας από τη βραδιά που το παρακολουθήσαμε. Η είσοδος κοστίζει 12€ με μπύρα ή κρασί, και το μπουκάλι ανά τέσσερα άτομα 140€.

Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Ελευθερία Αρβανιτάκη στο Diogenis Studio

Απολαυστικών θηλυκών διδύμων συνέχεια, με δύο ακόμα υπέροχες φωνές να συμπράττουν στη σκηνή του Διογένης Studio. Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη ξεκίνησαν τις ιδιαίτερα επιτυχημένες τους παραστάσεις τον προηγούμενο Νοέμβριο, κατάφεραν να μαγέψουν 20.000 θεατές, και συνεχίζουν ακάθεκτες να τραγουδούν παλιές και πρόσφατες αγαπημένες τους επιτυχίες, και τα Σάββατα του Φεβρουαρίου. Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 10€ (για θέση ορθίων, χωρίς ποτό) και από 15€ το άτομο για θέση σε τραπέζι (φτάνουν μέχρι 32€, αναλόγως θέσης). Αναλυτικός τιμοκατάλογος και online κρατήσεις εδώ.

Φίλιππος Πλιάτσικας και Μπάμπης Στόκας στο Γκάζι Live

Δέκα χρόνια μετά τη διάλυση των Πυξ Λαξ, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας συναντιούνται ξανά επί σκηνής, για να παρουσιάσουν αυτή τη φορά μια πιο προσωπική παράσταση, με τίτλο «Η άλλη πλευρά του Μπλε». Η παράσταση ταξιδεύει εδώ και καιρό σε χώρες της Ευρώπης, φιλοδοξώντας να παρουσιάσει την «άλλη πλευρά της Ελλάδας». Το άκρως ενδιαφέρον πρόγραμμα διανθίζεται από βίντεο αλλά και ζωντανές εμφανίσεις γνωστών ηθοποιών όπως οι Γιώργος Χωραφάς, Κάτια Γέρου, Δημήτρης Ήμελλος και Αιμίλιος Χειλάκης. Διαβάστε εδώ τι μας είπαν ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας για την παράσταση. Η είσοδος κοστίζει 10€ και το μπουκάλι ανά τέσσερα άτομα 130€.

Διονύσης Σαββόπουλος, Γιάννης Ζουγανέλης και… Σία στην Ακτή Πειραιώς

Η παρέα που γράφει ιστορία εδώ και μερικά χρόνια σταθερά στην Ακτή Πειραιώς έχει φέτος μια σημαντική προσθήκη, εκείνη του Διονύση Σαββόπουλου, στο ρόστερ της (και μια ιδιαίτερα σημαντική απώλεια, την απουσία του Σάκη Μπουλά από τη σκηνή). Τι θα ακούσουμε εδώ; Διαχρονικούς και αγαπημένους στίχους του Νιόνιου, ξεκαρδιστικούς αυτοσχεδιασμούς από τον Γιάννη Ζουγανέλη, αγαπημένες μελωδίες του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, και τραγούδια πολλών ακόμα φίλων που συμμετέχουν στην παράσταση. Η είσοδος κοστίζει 15€ με ποτό, και το μπουκάλι 140€ ανά τέσσερα άτομα.

Σταύρος Ξαρχάκος και Ελένη Βιτάλη στην Ιερά Οδό

Φόρο τιμής στον Βασίλη Τσιτσάνη αποτίουν ο Σταύρος Ξαρχάκος, η Ελένη Βιτάλη και η Ηρώ Σαΐα σε ένα απολαυστικό πρόγραμμα που κρατά μέχρι το πρωί. Τραγούδια του Τσιτσάνη από όλες του τις εποχές (από το πρώιμο ρεμπέτικο μέχρι τα λαϊκά του ‘70 που έγραψε ο ίδιος) όλα υπό την επιμέλεια και ενορχήστρωση του Σταύρου Ξαρχάκου, ακούγονται σε ένα ατμοσφαιρικό λαϊκό πάλκο το οποίο στήθηκε ειδικά για την περίσταση. Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις εντυπώσεις μας από το πλούσιο πρόγραμμα. Η είσοδος με ποτό κοστίζει 15€, και το μπουκάλι ανά τέσσερα άτομα ξεκινά από 120€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v