Έξι ηλιόλουστα μέρη για Σαββατιάτικο καφέ

Εκμεταλλευόμαστε την καλοκαιρία του Σαββάτου και ξεμυτίζουμε για καφεδάκι σε 6 ηλιόλουστα σημεία της πόλης.
Έξι ηλιόλουστα μέρη για Σαββατιάτικο καφέ
Η μετεωρολογική πρόβλεψη για το προσεχές Σάββατο μας άνοιξε την όρεξη για πρωινό/μεσημεριανό… ξεπόρτισμα. Όπως διαβάζουμε η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα φτάσει στους 19(!) βαθμούς και αυτό μόνο ως καλό νέο μπορούμε να το δεχτούμε.

Έτσι λοιπόν μαζεύουμε την παρέα, το φίλο/η, την οικογένεια και οποιονδήποτε άλλον θέλουμε και απολαμβάνουμε τον ηλιόλουστο καφέ μας σε πέντε μοναδικές διευθύνσεις.

Verde Στρ. Αλ. Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου, τηλ: 2106546185
Διαχρονικό all day στέκι σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στο καταπράσινο άλσος του Παπάγου. Το περιβάλλον δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση «πόλη», αλλά περισσότερο εξοχή: δέντρα, ρυάκια, γεφυράκια και φυτά κάνουν παιχνίδι ενώ το κομψό κεντρικό κτίσμα με την μοντέρνα διακόσμηση, μόνο παραφωνία δεν αποτελεί ντυμένο και αυτό με διακριτικές αποχρώσεις ξύλου. Αν θέλετε να απολαύσετε ένα χαλαρό… αποκεντρωμένο καφεδάκι, τότε οφείλετε να τιμήσετε μία (ή και περισσότερες) φορές το «πράσινο» αυτό μαγαζί.

Αίγλη Ζαππείου

Αρχοντική, κλασική, ίσως και λίγο τουριστική, πάντως σίγουρα παραδοσιακή, η Αίγλη στεγάζεται από το 1903 σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της πόλης, δίπλα στο Ζάππειο Μέγαρο και τον Εθνικό Κήπο, και προσφέρει τον ηλιόλουστο προαύλιο χώρο της σε όσους θέλουν να χαλαρώσουν πριν ή μετά την βόλτα τους στην περιοχή.

Black Duck Παπαρρηγοπούλου 5-7, πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ.: 210 3234760

Ο πανέμορφος κήπος του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών είναι άλλη μία ιδανική τοποθεσία για καφέ. Καταπράσινο περιβάλλον, σκιά από τις φυλλωσιές και τα δεντράκια, αλλά και από τον μεγαλόπρεπο φοίνικα και μαρμάρινες λεπτομέρειες συνθέτουν την χαλαρή του ατμόσφαιρα. Πέρα από τον κήπο, υπάρχει και η επιλογή του αίθριου αλλά και δύο αίθουσες στο εσωτερικό του κτιρίου. Θα το βρείτε ανοιχτό από νωρίς το πρωί, ενώ αργότερα σερβίρει σνακ και γεύματα, φτιάχνει ωραία κοκτέιλ και διοργανώνει βραδιές με live μουσική.

Café Νομισματικού Μουσείου Πανεπιστημίου 12, τηλ.: 210 3610067

Μια αληθινή όαση τόσο κοντά στην βουή της λεωφόρου, αλλά ουσιαστικά έτη φωτός μακριά της, το café του Νομισματικού Μουσείου ανήκει στα στέκια εκείνα όπου μπορείτε να ξεχαστείτε για ώρες αράζοντας με την παρέα ή να διοργανώσετε μια εξόρμηση στα μουσεία της πόλης, αρχής γενομένης από το ίδιο το Νομισματικό. Σημειώστε ότι το πανέμορφο αυτό οίκημα σχεδιάστηκε από τον Γερμανό αρχιτέκτονα Ερνέστο Τσίλλερ, για λογαριασμό του φίλου και συμπατριώτη του Ερρίκου Σλήμαν, ο οποίος το ονόμασε «Ιλίου Μέλαθρον».

Κεραμείο Πλαταιών 27, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 3464221
Μια όμορφη μικρή αυλή με δέντρα, χτιστά καναπεδάκια και καρέκλες καφενείου, μερικές καλλιτεχνίζουσες λεπτομέρειες, όπως η κουρτίνα από Lego που χωρίζει τον μπροστινό χώρο του μπαρ από τα δωμάτια πίσω του που οδηγούν στην αυλή και οι χαλαρωτικές του μουσικές, αρκούν για να κατατάξουν το Κεραμείο στα must μέρη (και) για καφέ. Παραμένει ανοικτό και μέχρι αργά το βράδυ για ρακόμελα και ποτάκι.

Χάουζ Θερμοπυλών 41, Μεταξουργείο, τηλ.: 213 0240963
Μια από τις ομορφότερες αυλές της πόλης κρύβεται πίσω από μια στενή πόρτα επί της Θερμοπυλών. Φούξια και μοβ τοίχοι, δεντράκια, ξύλινα παγκάκια φτιαγμένα από παλέτες και ωραίες μουσικές συνθέτουν το καλύτερο σκηνικό για το Σαββατιάτικο καφεδάκι. Σημειώστε ότι από τις 14.00 ως τις 18.00 όλοι οι καφέδες και τα βιολογικά αφεψήματα κοστίζουν 2€. Όσο περνά η ώρα, οι τόνοι ανεβαίνουν και το Χάουζ αποκτά χαρακτήρα μπαρίστικο με διάφορους guest dj’s.






Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v