Η βόλτα του Σαββάτου: Πάρτι στο Σύνταγμα

Swing party στο Σύνταγμα, δωρεάν συναυλίες, ινδικό για μεσημεριανό και 70s μουσικές στο Crazy Daisy. Απ’ όλα έχει το πρόγραμμά μας για αυτό το Σάββατο.
Η βόλτα του Σαββάτου: Πάρτι στο Σύνταγμα
της Ηρώς Κουνάδη

Καθώς η αντίστροφη μέτρηση μέχρι τα Χριστούγεννα πλησιάζει προς το τέλος της, η πόλη γίνεται όλο και πιο κεφάτη, κι εμείς έχουμε όλο και περισσότερους λόγους να βολτάρουμε αψηφώντας το κρύο του Δεκεμβρίου. Ακολουθήστε μας, σε μια γιορτινή περιπλάνηση στο κέντρο της Αθήνας.

Πρωινό με μουσικές σε Σύνταγμα και πέριξ

Οι έχοντες πιτσιρίκια, θα δώσουν ραντεβού στην Πλατεία Συντάγματος από νωρίς, αφού εκεί στις 11.00 το πρωί ξεκινά το Εργαστήριο Κατασκευών «Τέχνες και Παιχνίδια απ’ όλο τον Κόσμο», το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 14.00. Οι υπόλοιποι, θα ξεκινήσουμε την ημέρα με βιβλιο-αγορές και καφεδάκι στον τελευταίο όροφο του Public, απ’ όπου λατρεύουμε να χαζεύουμε την θέα της στολισμένης πλατείας. Στις 13.00 θα πεταχτούμε μέχρι τον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, για την δωρεάν συναυλία της Big Band του Δήμου Αθηναίων, ενώ στις 16.00 το πάρτι συνεχίζεται στο Σύνταγμα, με rock’n’roll και swing διασκευές χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, με τον George Gaudy επί σκηνής. Στο ενδιάμεσο, θα κάνουμε βέβαια ένα διάλειμμα για…

…Μεσημεριανό στο Indian Kitchen

Στο 6 της οδού Απόλλωνος, δυο βήματα από το Σύνταγμα, βρίσκεται ένα από τα αγαπημένα μας ινδικά εστιατόρια στην πόλη: Μοντέρνος χώρος, με λίγες (και καθόλου κραυγαλέες) πινελιές-αναφορές στην ιδιαίτερη πατρίδα του, και ανοιχτή κουζίνα για να μας ανοίγει η όρεξη με το που περνάμε την πόρτα του.

Ξεκινάμε με τραγανά πιτάκια papadam και τραγανές πατάτες με σως γιαουρτιού, γλυκόξινη σάλτσα, κρεμμυδάκι και διάφορα αρωματικά και συνεχίζουμε με το «κλασικό» κοτόπουλο Tikka Masala με σάλτσα ντομάτας και κρεμμύδι, το κοτόπουλο Cadai με capsimum και κρεμμύδι μαγειρεμένο με ινδικά μπαχαρικά και το αρκετά πικάντικο κοτόπουλο Vindallo με κάρυ και πατάτες. Όλα τα πιάτα είναι άκρως γευστικά και συνοδεύονται ιδανικά με ρύζι της αρεσκείας σας. Οι τιμές κυμαίνονται στα 20€ το άτομο, χωρίς το κρασί.

Βραδάκι με περισσότερο rock’n’roll στο Crazy Daisy

Κι επειδή η προαναφερθείσα συναυλία στο Σύνταγμα θα μας έχει ανοίξει την όρεξη για swing και λοιπούς χορευτικούς ρυθμούς, λέμε να κλείσουμε την ημέρα σε ένα από τα πιο ωραία καινούρια μπαράκια του κέντρου, στο απόλυτα 70s Crazy Daisy, που βρίσκεται στον μικρούλι πεζόδρομο της Ρόμβης, στο νούμερο 18. Μας αρέσει για τις vintage πινελιές του και τα ρετρό stencil στους χρωματιστούς του τοίχους. Ταιριάζουν γάντι με τις μουσικές που μας τηλεμεταφέρουν κάθε βράδυ στις πρώτες δεκαετίες του rock’n’roll. Το βρίσκουμε ανοιχτό όλη μέρα: από το πρωί για καφεδάκι, μέχρι αργά για καθαρά ποτά και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ (εκ των οποίων το XXL Mystery Zombie συστήνεται ανεπιφύλακτα) οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 8-9€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v