Ημέρα του Άνδρα: 10 εναλλακτικές... χωρίς γυναίκες

Πίτσα, μπίρα, μπάλα, μπιλιάρδο, σουβλάκι. Οι άνδρες σήμερα έχουν την τιμητική τους και εμείς έχουμε τους τρόπους για να γιορτάσετε την μέρα όπως της αρμόζει. Χωρίς γυναίκες.
Ημέρα του Άνδρα: 10 εναλλακτικές... χωρίς γυναίκες
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Θα ήταν κρίμα και άδικο μεταξύ όλων των Παγκόσμιων Ημερών του κόσμου, έστω και μια να μην ήταν αφιερωμένη στους απανταχού άνδρες. Προς τιμήν λοιπόν όλων των αρσενικών του πλανήτη, ο θεσμός της Παγκόσμιας Ημέρας του Άντρα, καθιερώθηκε το 1999 στα νησιά Trinidad και Tobago της Καραϊβικής, με πρωτοβουλία του Δρ. Τζέρομ Τιλακσίνγκ. Έκτοτε η 19η Νοεμβρίου είναι αφιερωμένη στη συνεισφορά του άνδρα στον ανθρώπινο πολιτισμό και ιδιαίτερα στην οικογένεια, τον γάμο και τη φροντίδα των παιδιών.

Στο κλίμα λοιπόν της μεγάλης αυτής ημέρας και επηρεασμένοι από το κίνημα του πρώτου διδάξαντα Al Bundy με τίτλο “No ma’am” (όσοι δεν γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται κλικ εδώ), αποφασίζουμε να κάνουμε πέρα τις γυναίκες και να κάνουμε όλα αυτά που πιθανώς να μην μπορούσαμε να κάνουμε μαζί τους.


* Πίτσα/σουβλάκι, μπύρα, μπάλα. To απόλυτο τρίπτυχο κάθε αντρικής φαντασίωσης που δεν συμπεριλαμβάνει γυναίκα. Μαζεύεστε στο σπίτι (κατά προτίμηση σε εκείνο με την μεγαλύτερη τηλεόραση), φέρνετε μπύρες για όλη την παρέα, παραγγέλνετε πίτσα και απολαμβάνετε με την ησυχία σας χωρίς φωνές διαμαρτυρίας και γκρίνιες τον αγώνα. Τι τύχη! Η παγκόσμια ημέρα του άνδρα συμπίπτει με τον κρίσιμο αγώνα της Εθνικής ποδοσφαίρου με την Ρουμανία. Ιδανικά, μπορείτε να πάτε ακόμα και στο γήπεδο για να παρακολουθήσετε τον αγώνα από κοντά.

* Πίτσα/σουβλάκι, μπύρα και macho κινηματογραφική υπερπαραγωγή. Η δεύτερη καλύτερη εναλλακτική της κατ’ οίκον διασκέδασης με την αντροπαρέα μπορεί να διοργανωθεί εξίσου εύκολα (προμηθευτείτε τα απαραίτητα και μπουκάρετε στο σπίτι του κολλητού με την μεγαλύτερη τηλεόραση) και περιλαμβάνει την προβολή μιας ταινίας η οποία εξυμνεί το ανδρικό ήθος και σθένος. Ενδεικτικές προτάσεις μας για μια αξέχαστη σινεφίλ και macho βραδιά οι : Rambo το Πρώτο Αίμα (ή και ολόκληρη η τριλογία αν έχετε τον χρόνο), Commando με τον Arnold Schwartzenegger, το πρώτο Rocky ή τα Expendables 1 και 2 με πρωταγωνιστές όλους τους action heroes που άφησαν εποχή στην μεγάλη οθόνη. Διαλέγετε και βλέπετε.


* Ψώνια. Ναι, ψώνια. Αυτά που μπορείτε όμως να κάνετε χωρίς την γυναίκα/σύζυγο/σύντροφο και τα οποία δεν θα σας κοστίσουν μια περιουσία. Τι εννοούμε; Πηγαίνοντας για ψώνια χωρίς την θηλυκή παρουσία θα έχετε την μοναδική ευκαιρία να αγοράσετε αυτά που πραγματικά θέλετε (και όχι χίλια δυο άχρηστα αντικείμενα) και σας αρέσουν, σιγουρεύοντας παράλληλα ότι δεν θα περάσετε το πιστωτικό όριο της κάρτας σας στο πι και φι.

* Βραδιά Video games. «Μα καλά, πόσο χρονών είσαι και παίζεις ακόμα βιντεοπαιχνίδια;» Πόσες φορές έχετε ακούσει την παραπάνω υποτιμητική φράση από το στόμα κάποιας συντρόφου/φίλης; Βαθιά μέσα σας όμως γνωρίζετε ότι η ενασχόληση με τα video games δεν έχει ηλικία ούτε χρονικό όριο. Ας είναι λοιπόν η παγκόσμια ημέρα του άντρα, μια ημέρα αφιερωμένη σε εσάς και το αγαπημένο σας video game, το οποίο θα έχετε την ευκαιρία να «λιώσετε» χωρίς περιττές παρεμβολές όπως η παραπάνω φράση. Ακόμα καλύτερα, σε περίπτωση που έχετε κάποιο διασκεδαστικό multiplayer τίτλο (π.χ. Tekken, NBA Jam ή 2Κ, Pro Evolution Soccer) τίποτα δεν σας εμποδίζει από το να καλέσετε την αντροπαρέα σπίτι και να απολαύσετε ατελείωτες ώρες με γκολάρες και άφθονο ξυλοφόρτωμα.

* Βραδιά Μπιλιάρδου. Η πράσινη τσόχα έχει γαλουχήσει γενιές ολόκληρες ανδρών και μια βραδιά μπιλιάρδου με φίλους είναι ανεκτίμητης αξίας. Παραδόξως, το μπιλιάρδο είναι ένα χόμπι στο οποίο ακόμα και αν δεν έχετε μεγάλη εμπειρία μπορείτε κάλλιστα να διασκεδάσετε και να διεκδικήσετε με αξιώσεις μια καλή θέση στην τελική κατάταξη του παρεΐστικου πρωταθλήματος. Αν αναζητάτε τους χώρους για να το κάνετε, τους έχουμε αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο.

* Ψηθείτε. Το σπιτικό barbeque αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ανδρικής γευστικής ικανοποίησης και οφείλετε να το τιμήσετε αυτήν την ημέρα αν και εφ’ όσον μπορείτε. Για την ακρίβεια δεν χρειάζεστε και κάποιον ιδιαίτερο εξοπλισμό – υπερπαραγωγή. Δείτε σε παλαιότερο άρθρο πώς μπορείτε να διοργανώσετε με σχετική ευκολία την απόλυτη βραδιά barbeque.


* Paintball. Επικές μάχες, αδρεναλίνη, στρατηγική, σωματική άσκηση. Το paintball τα έχει όλα και συμφέρει, προσφέροντας μερικές ώρες καθαρόαιμης διασκέδασης που μόνο οι άντρες θα εκτιμήσουν. Περισσότερα για το πού και με πόσα θα παίξετε εδώ.

* Strip Show. Σταθερή αξία σε κάθε bachelor μέρα, μια επίσκεψη σε στριπτιτζάδικο αποτελεί την πεμπτουσία της αντρικής εξόδου και του χαβαλέ. Ιδιαίτερα αν απουσιάζει πλήρως η γκρίνια τύπου «Μα καλά, πήγε 12 και είσαι ακόμα έξω; Τι ώρα θα γυρίσεις;». Εξυπακούεται το αλληλοκέρασμα χορού μεταξύ της παρέας, τα κουτσομπολιά – ιστορίες από τον στρατό πριν ή κατά τη διάρκεια της εξόδου και η πατροπαράδοτη επίσκεψη στο κοντινότερο βρώμικο για να δέσει το γλυκό.


* Αλκοόλ με την παρέα μέχρι… όσο πάει. Οι επιλογές σε μπαράκια στην Αθήνα – ζωή να’χουν- είναι δεκάδες για να βγείτε με φίλους και να θυμηθείτε τις εποχές που κατεβάζατε κανάτες με μπύρα χωρίς να σας νοιάζει τι ώρα θα γυρίσετε σπίτι. Και λέμε μπύρα γιατί δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή εξόδου από εκείνη η οποία περιλαμβάνει ροκ μουσική και μια παγωμένη Weiss. Για τα καλύτερα ροκάδικα στην Αθήνα κάντε κλικ εδώ. Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφτείτε κάποιο από τα «φρέσκα» και πολλά υποσχόμενα μπαράκια του κέντρου. Περισσότερα εδώ.

* Τηλεφωνικές φάρσες. Κατ’ εξοχήν ανδρικό σπορ, η τηλεφωνική φάρσα προϋποθέτει μεράκι, σπιρτάδα και όρεξη για ξεκατίνιασμα αν κάτι πάει στραβά. Θα σας πουν ανώριμους, θα σας πουν κάφρους, θα σας πουν χλεχλέδες, όμως η αξία μιας πετυχημένης τηλεφωνικής φάρσας είναι ανεκτίμητη. Πάρτε ιδέες από εδώ.

Επίσης, την Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα:

* Δεν πλενόμαστε, δε βάζουμε αποσμητικό, δεν πλένουμε το σημείο πίσω από τα αυτιά συγκεκριμένα και δεν κόβουμε νύχια.

* Μπορούμε να το πατήσουμε ελεύθερα στην εθνική μέχρι το σαγόνι να κολλήσει στο κάθισμα από τα Gs και την επιτάχυνση, χωρίς τα ουρλιαχτά ή την γκρίνια της συνοδηγού.

* Μπορούμε να βάλουμε ελεύθερα τα πόδια πάνω στο τραπέζι με ή χωρίς τις κάλτσες.

* Μπορούμε να πιτσιλίσουμε το γύρω γύρω της τουαλέτας και να προσποιηθούμε ότι δεν συνέβη τίποτα.

* Μπορούμε να κάτσουμε όση ώρα θέλουμε στη τουαλέτα με εφημερίδα/smartphone χωρίς να μας πει κανείς τίποτα.

* Μπορούμε να εξαντλήσουμε το bandwidth ιστοσελίδων όπως το Pornhub, Youporn, Tubegalore κτλ χωρίς τύψεις.

* Έχουμε δικαίωμα να αεριζόμαστε κάτω από τα σκεπάσματα, να μυρίσουμε το αποτέλεσμα και να βαθμολογήσουμε.

(Τα παραπάνω αποτελούν ανεπίσημη πρόταση για τον Επτάλογο της Ημέρας του Άνδρα. Οποιαδήποτε προσθήκη δεκτή)

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v