Η βόλτα του πρώτου αυγουστιάτικου Σαββάτου

Το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου έχει μεζεδάκια δίπλα στη θάλασσα, σινεμά κάτω από τα αστέρια και κοκτέιλ σε έναν ατμοσφαιρικό πεζόδρομο.
Η βόλτα του πρώτου αυγουστιάτικου Σαββάτου
της Ηρώς Κουνάδη

Το πρώτο αυγουστιάτικο Σάββατο επιβάλλει… αλμύρα και αίσθηση διακοπών για εμάς που (επι)μένουμε Αθήνα. Γι’ αυτό, κατηφορίζουμε στον Πειραιά για βόλτες και μεζέδες στα βράχια της Πειραϊκής –εντάξει, για την ακρίβεια, λίγο πριν, στο νέο αγαπημένο μας γευστικό στέκι– και εν συνεχεία επιστρέφουμε στο κέντρο, για θερινό σινεμαδάκι μακριά από τα πλήθη, σε μια από τις αγαπημένες μας αθηναϊκές γωνιές.

Μεζεδάκια με θέα θάλασσα στη Φρεαττύδα

Είναι η πιο πρόσφατη άφιξη στη νέα ανερχόμενη πειραιώτικη «πιάτσα», εκεί που η Πειραϊκή αλλάζει όνομα και λέγεται για τους ντόπιους Φρεαττύδα και για τους υπόλοιπους Αθηναίους Μαρίνα Ζέας. Και το όνομα αυτού, το παιχνιδιάρικο… Κεφτές και Δε Φταις. Θα το βρείτε στο 44 της Ακτής Θεμιστοκλέους, να σερβίρει κάθε είδους κεφτεδάκια –από τα γνωστά «μαμαδίσια» μέχρι σαντορινιούς ντοματοκεφτέδες και ιδιαίτερες δημιουργίες όπως εξαιρετικούς καροτοκεφτέδες με μέλι– και διάφορους άλλους μεζέδες ιδανικούς για να συνοδεύσετε το ουζάκι ή το κρασί σας.

Βγάζει τα ολόλευκα τραπεζάκια του και έξω, στο φαρδύ πεζοδρόμιο μπροστά του, για να απολαμβάνουμε μεγαλύτερες δόσεις θαλασσινής αύρας –η θάλασσα είναι στην απέναντι μεριά του δρόμου, κρυμμένη πίσω από τα τειχάκια της πλαζ, οπότε όσοι φανταστήκατε θέα θα απογοητευτείτε. Οι μουσικές κινούνται στα μονοπάτια της κοσμαγάπητης στα πέριξ ελληνικής ποπ, αλλά παίζουν στη σωστή εκείνη ένταση που, ακόμη και αν δεν είστε fan του είδους, δεν θα σας ξενίσουν. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 15-20€ το άτομο, αναλόγως πόσα μεζεδάκια θα (παρασυρθείτε να) παραγγείλετε.

Βράδυ με Ζιλιέτ Μπινός στο Σινέ Δεξαμενή

Κι αφού επιστρέψουμε για λίγο στη… βάση μας, καθότι οι πολλοί μεζέδες επιβάλλουν έναν μεσημεριανό υπνάκο, ανηφορίζουμε το βραδάκι τα σκαλιά της Δεξαμενής, ενός από τους –κατά τη γνώμη μας– ωραιότερους και λιγότερο δημοφιλείς θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας. Τι θα δούμε εδώ; Μια ταινία ό,τι πρέπει για θερινό σινεμά: το γαλλικό δράμα Ανοιχτή Καρδιά της Μαριόν Λεν, με την Ζιλιέτ Μπινός και τον Έντγκαρ Ραμίρεζ. Η υπόθεση ακολουθεί ένα ζευγάρι γιατρών στην καθημερινότητά τους, και το πώς αυτή αλλάζει από τον απόλυτο έρωτα στην απόλυτη αποξένωση, όταν ο ένας εκ των δύο χάνει τη δουλειά του ενώ περιμένουν παιδί. Περισσότερα για την υπόθεση εδώ.



Και πού θα συζητήσουμε την ταινία μετά;

Αν δεν το υποψιαστήκατε από την υπόθεση, να το επιβεβαιώσουμε: Η ταινία προσφέρεται για μεταμεσονύχτιες αναλύσεις, από εκείνες που ξεκινούν από τις ανθρώπινες σχέσεις και καταλήγουν σε φιλοσοφικά υπαρξιακά ζητήματα –εκτός αν τυγχάνει να είναι Αύγουστος, οπότε μπορεί πάντα να καταλήξουν απλώς σε σχέδια διακοπών. Όπως και να ‘χει, λίγο αλκοόλ βοηθά τέτοιου είδους συζητήσεις να πάρουν την σωστή τροπή, οπότε εμείς λέμε να κατηφορίσουμε τα σκαλάκια της πλατείας προς τον πεζόδρομο της Χάρητος, και να πιάσουμε σκαμπό σε ένα από τα ατμοσφαιρικά φωτισμένα ξύλινα πάσα που απλώνει έξω το City Cocktail Bar.



Παραγγέλνουμε ένα από τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ που συνθέτουν την μεγάλη του λίστα, ακούμε μουσικές που κινούνται σε όλο το φάσμα της jazz-o-funk, χωρίς να λείπουν τα κινηματογραφικά soundtrack αλλά και κάποια πιο rock και dance περάσματα και χαζεύουμε τα αυγουστιάτικα πλήθη της Αθήνας να πηγαινοέρχονται κάτω από τον έναστρο ουρανό. Όσο για τιμές; Το ποτό κοστίζει 7€, και τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 9-11€. Θα το βρείτε ανοιχτό καθημερινά από τις 19.00 μέχρι (πολύ) αργά.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v