Η βόλτα του Σαββάτου: Δροσιά στο κέντρο

Ανηφορίζουμε για καφεδάκι στο λόφο Σκουζέ, ταξιδεύουμε στον Αρκτικό Κύκλο από το Cine Ψυρρή και πίνουμε κοκτέιλ σε μια από τις ωραιότερες ταράτσες του κέντρου.
Η βόλτα του Σαββάτου: Δροσιά στο κέντρο
της Ηρώς Κουνάδη

Κάτι ακούμε για επερχόμενο καύσωνα αυτό το Σαββατοκύριακο, και… τρομάζουμε, πάνω που είχαμε συνηθίσει αυτή την παράδοξη δροσιά του Ιουλίου. Δεν θα πτοηθούμε, όμως. Δίνουμε ραντεβού για καφέ στη σκιά ενός από τους πιο δροσερούς λόφους της Αθήνας, και εν συνεχεία μεταφερόμαστε νοερά στον… Αρκτικό Κύκλο, από την δροσιά ενός κλασικού και αγαπημένου θερινού σινεμά. Για το τέλος σκεφτόμαστε δροσιστικά κοκτέιλ σε μια ταράτσα με θέα Λυκαβηττό. Τι λέτε;

Μεσημεριανό καφεδάκι στον Λόφο Σκουζέ

Το μάθαμε πρόσφατα και ενθουσιαστήκαμε: Το ιστορικό καφενεδάκι του Δήμου Αθηναίων στον Λόφο Σκουζέ φρεσκαρίστηκε και ξανάνοιξε τις πόρτες του, άπλωσε τα τραπεζάκια του κάτω από τις φυλλωσιές και μας περιμένει για πρωινό καφεδάκι ή μεσημεριανά τσιμπολογήματα στη σκιά ενός από τους λιγότερο δημοφιλείς λόφους της Αθήνας. Για τους… αμύητους, να σημειώσουμε ότι ο Λόφος Σκουζέ βρίσκεται στον Κολωνό, ανάμεσα στους σταθμούς του μετρό Αττική και Σεπόλια, και εκτός από το όμορφο καφενεδάκι διαθέτει και ωραιότατες σκιερές διαδρομές στα πέτρινα σκαλάκια και τα χωμάτινα μονοπάτια του, που ελίσσονται κάτω από τις μουριές και τα πεύκα του.

Βραδάκι με… αγαπησιάρικο θερινό σινεμά

Ένα από τα ωραιότερα θερινά σινεμά της Αθήνας, το Cine Ψυρρή, φιλοξενεί αυτές τις μέρες το σινε-αφιέρωμα «Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι #2», με δεκατρείς ταινίες που φέρνουν τη… δροσιά του έρωτα στη μεγάλη οθόνη. Ιστορίες που κρύβουν μέσα τους μεγάλες αγάπες, χωρίς να λογαριάζουν το happy –ή μη– end: Νεανικά καρδιοχτύπια της πρώτης φοράς, σχέσεις απιστίας, εκδικητικότητα και αντιπαλότητα στον έρωτα, παιχνίδια της μοίρας και του (χωρο)χρόνου, μέσα από οπτικές δημιουργών από την Αμερική, την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, το Χονγκ Κονγκ, έως και την Ισλανδία.

Το Σάββατο, συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει στις 21.00 τους Εραστές του Αρκτικού Κύκλου του Χούλιο Μέντεμ, και στις 23.00 τις Άγριες Μέρες Μας του πολυβραβευμένου Γουόνγκ Καρ Γουάι. Το ενιαίο εισιτήριο κοστίζει 10€, ενώ αν επιλέξετε μόνο μία από τις δύο ταινίες θα πληρώσετε 6€.



(Ακόμα πιο) βραδάκι στην ταράτσα του Χοροστάσιον

Γιορτάζει φέτος τα τέσσερα χρόνια του το Ταράτσα Bar στον τέταρτο όροφο του Χοροστάσιον (Σκουλενίου 2, Πλ. Κλαυθμώνος, τηλ.: 210 3314330) που κέρδισε εντυπώσεις και φανατικούς φίλους ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, με το καλοκαιρινό του ντεκόρ, τις καλαμιές και τα ξύλινα τραπεζάκια του πικνίκ, αλλά και την υπέροχη θέα του που… κοιτά στα μάτια τον Λυκαβηττό. Είναι, στην ουσία, ένα beach bar σε ταράτσα, και τα υπέροχα κοκτέιλ του συμβάλλουν μερικούς έξτρα πόντους σε αυτό το κόνσεπτ. Οι μουσικές κινούνται σε ροκ μονοπάτια, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση από τη μία στο rock’n’roll και από την άλλη στα alternative ακούσματα (σκεφτείτε Thievery Corporation, Arctic Monkeys και Blur, μαζί με Pet Shop Boys και Nouvelle Vague). Το ποτό κοστίζει 6€.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v