Η έξοδος του Σαββάτου: Φεστιβάλ και ποτάκι στην Αθήνα

Αυτό το Σάββατο επισκεπτόμαστε το Summer Festival του Μουσείου Μπενάκη και απολαμβάνουμε το cocktail μας σε μια… Αφρικάνα στο Γκάζι.
Η έξοδος του Σαββάτου: Φεστιβάλ και ποτάκι στην Αθήνα
Όσο η Αθήνα αδειάζει ελέω καλοκαιριού, τόσο περισσότερο μας αρέσει που μπορούμε να βολτάρουμε στους δρόμους της τα Σαββατοκύριακα χωρίς την ενοχλητική βαβούρα του πλήθους και τα κορναρίσματα των οδηγών. Αυτό το Σάββατο λοιπόν, κατεβαίνουμε από νωρίς το απόγευμα κέντρο για:

Καφέ στην Πλάκα
Στο πιο “celebrity” σημείο της Πλάκας, εκεί που ξεκινά ο δρόμος με τις μπουκαμβίλιες και την «παρέλαση» των café, το Plaka Café (Τριπόδων 1, Πλάκα, τηλ: 210 3220388) έχει πιάσει καίρια θέση, διαθέτοντας το πιο δροσερό μπαλκόνι της περιοχής, που κοιτάζει κατευθείαν στον πεζόδρομο της Λυσίου και στο ανηφορικό μονοπάτι της Τριπόδων. Στα γαλάζια τραπεζάκια του θα καταφτάσει δροσιστικός καφές, ενώ αν πεινάσετε, υπάρχουν ωραιότατα λαχταριστά club sandwich και άλλα σνακ.

Burger Project στο Μουσείο Μπενάκη
To πρώτο Summer Festival του Μουσείου Μπενάκη είναι γεγονός και αυτό μας εκπλήσσει ευχάριστα. Από τις 9 Ιουλίου, ο κήπος του μουσείου γεμίζει με ήχους, προβολές ταινιών κάτω από τα αστέρια και θεατρικές παραστάσεις σε απευθείας σύνδεση με μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Επόμενή μας στάση λοιπόν μετά το καφεδάκι και το τσιμπολόγημα η Πειραιώς, όπου στις 21.00 μ.μ. θα εμφανιστούν οι Burger Project με το γνωστό τους freestyle ρεπερτόριο ξεσηκωτικών διασκευών.

Πάρτε μια γεύση από το κεφάτο ελληνικό συγκρότημα:



Σούπερ cocktails στην Αφρικάνα
Στο όσα- μαγαζάκια- και- αν- ανοίξουν- πάντα- υπάρχει- χώρος –για- ακόμα- δέκα Γκάζι, η Afrikana έχει το προνόμιο να ξεχωρίζει από την ομοιογένεια των γειτόνων της. Ο χώρος της είναι άκρως συμπαθητικός: Ένα παλιό όμορφο γκαζιώτικο σπίτι, με πέτρινους ασβεστωμένους τοίχους και ξύλινα πατώματα, ενδιαφέρουσες βιομηχανικές προσθήκες στο ντεκόρ και ωραίους φωτισμούς, που αναδεικνύουν έξυπνα τα δυνατά της σημεία. Το ίδιο βέβαια και τα ποτά της: οι οδηγοί του Lonely Planet που διατίθενται για… ξεφύλλισμα και εικονικά ταξίδια στις χώρες της Αφρικής, ταιριάζουν τέλεια με τα εξωτικά ονόματα των πολύ καλών κοκτέιλ της, όπως το Afrikana’s Soul με bourbon και αφρό καρύδας και το Cojito, ήτοι Mojito με Batida de Coco. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€. Κάθε Τετάρτη έχει happy hour, με όλα τα κοκτέιλ στα 6€.

Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v