Μπενάκη Summer Festival: Σινεμά και μουσική στην αυλή

Θερινό σινεμά κάτω από τα αστέρια, βραβευμένα ντοκιμαντέρ και πολλή μουσική περιλαμβάνει το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ στο υπέροχο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.
Μπενάκη Summer Festival: Σινεμά και μουσική στην αυλή
Πιθανότατα έχει περάσει καιρός από τότε που πιστεύατε ότι τα μουσεία είναι οι βαρετοί εκείνοι χώροι στους οποίους μας υποχρέωναν να βρισκόμαστε (και να ψιθυρίζουμε, για να μην ταράξουμε τον ύπνο των αγαλμάτων και των φυλάκων τους) μια φορά το εξάμηνο όταν πηγαίναμε σχολείο. Υπάρχει, όμως, μια απόσταση από το να παραδεχτείς ότι μια επίσκεψη σε μουσείο μπορεί να είναι ενδιαφέρουσα μέχρι να κανονίσεις μια σαββατιάτικη έξοδο στους χώρους του.

Αυτή την απόσταση λέει φέτος να μας βάλει να διανύσουμε το πάντα πρωτοπόρο Μουσείο Μπενάκη, που διοργανώνει το πρώτο του Summer Festival –ακόμα και το όνομα παραπέμπει στην χαλαρότητα που δεν θα περίμενε κανείς από ένα μουσείο– με συναυλίες στον κήπο του, προβολές ταινιών κάτω από τα αστέρια και θεατρικές παραστάσεις σε… απευθείας σύνδεση με μεγάλες και δροσερές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ξεκινώντας από τις 9 Ιουλίου, και για τρεις εβδομάδες, το αίθριο του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς μετατρέπεται εναλλάξ σε ατμοσφαιρικό θερινό κινηματογράφο και απολαυστικό συναυλιακό χώρο, για να φιλοξενήσει ενδιαφέρουσες καλοκαιρινές βραδιές, κάτω από τον έναστρο αθηναϊκό ουρανό.

Το πρόγραμμα των προβολών περιλαμβάνει ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ, αλλά και βραβευμένες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου, που κινούνται γύρω από το χώρο της τέχνης, της μόδας, της μουσικής, του θεάτρου και της γαστρονομίας. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, ανάμεσα στις 16 προβολές, έχουν εξασφαλιστεί και 12 πρεμιέρες για την Ελλάδα, οι οποίες περιλαμβάνουν:

- Τη συναυλία-gala της Anna Netrebko και του Dmitri Hvorostovsky, σε ζωντανή μετάδοση από την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας
- Mια μοναδική κινηματογραφική εικονική επίσκεψη στην sold out έκθεση «The Exhibition – Munch 150», αφιερωμένη στον διάσημο ζωγράφο, η οποία παρουσιάζεται αυτή την εποχή στο Εθνικό Μουσείο και στο Μουσείο Munch του Όσλο.
- Tη βραβευμένη στο Stratford Festival θεατρική παραγωγή «Τhe Tempest», με πρωταγωνιστή τον Christopher Plummer
- Tο αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ «We Steal Secrets – The Wikileaks Story», το οποίο αναφέρεται στη δράση, τους στόχους, τις αρχές και τις μεθόδους της Wikileaks. Την προβολή του ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει συζήτηση με γνωστούς συγγραφείς, πολιτικούς και δημοσιογράφους.
- Tο νέο ντοκιμαντέρ «Bruce Springsteen & I», το οποίο παρουσιάζει τον καλλιτέχνη, τη μουσική του, τις ζωντανές εμφανίσεις και τους θαυμαστές του. Το ντοκιμαντέρ, το οποίο είναι μία παραγωγή του βραβευμένου με Όσκαρ Ridley Scott (Θέλμα & Λουίζ, Ο Μονομάχος), θα προβληθεί μόνο το βράδυ της 22ας Ιουλίου σε πάνω από 300 κινηματογραφικές αίθουσες σε όλον τον κόσμο και στην Ελλάδα αποκλειστικά στο πλαίσιο του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ στο Μουσείο Μπενάκη.

Κάθε Σάββατο, το ίδιο αίθριο θα μετατρέπεται σε έναν ζωντανό και ξεχωριστό συναυλιακό χώρο με ζωντανές εμφανίσεις των Μαρίζα Ρίζου (και της εννεαμελούς μπάντα της), The Burger Project και Κωστή Μαραβέγια (Maraveyas Ilegal), οι οποίες έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ.

Στον χώρο του Φεστιβάλ, το κοινό θα μπορεί αρχικά να απολαύσει ένα δωρεάν ποτό και στη συνέχεια να παρακολουθήσει τις προβολές από τα άνετα τραπεζάκια, που θα έχουν τοποθετηθεί ειδικά στον χώρο του αίθριου, με τη συνοδεία δροσερών cocktail και εύγευστων πιάτων, σνακ και γλυκών. Επιπλέον, από τη διοργάνωση διατίθεται περιορισμένος αριθμός VIP Love Couches των δύο ατόμων.

Πριν και μετά από κάθε προβολή, οι DJ’s του Pepper 96.6 θα δημιουργούν με τη μουσική τους ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον, μετατρέποντας τις βραδιές στο Φεστιβάλ σε ολοκληρωμένη έξοδο.

Κατεβάστε από τη δεξιά στήλη, Συνοδευτικά Έγγραφα, ολόκληρο το πρόγραμμα του Benaki Summer Festival

Info:
Ημερομηνίες: 9 – 27 Ιουλίου, 2013
Εισιτήρια προβολών: €10 (κανονικό) / €15 (VIP – διατίθενται ανά δύο άτομα) με ποτό
Εισιτήρια συναυλιών: €10 (προπώληση) / €12 (στην είσοδο)
Ταμεία: Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1 & Βασ.Σοφίας | Πειραιώς 138) καταστήματα Public
Online: www.public.gr, www.benaki.gr & www.benakisummerfestival.gr  

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v