Μπαρ με φθηνά ποτά: Τα πίνουμε… οικονομικά

Ετοιμαζόμαστε για καλοκαιρινά ξενύχτια στην Αθήνα χωρίς να σπάσουμε τον κουμπαρά μας για το αλκοόλ: Δείτε οκτώ μπαράκια που μας σερβίρουν φθηνά ποτά.
Μπαρ με φθηνά ποτά: Τα πίνουμε… οικονομικά
από τη συντακτική ομάδα του in2life

Οι ημέρες που δίναμε αβίαστα και αδιαμαρτύρητα 8 και 10€ για ένα απλό ποτό έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Αλλά, ευτυχώς, δεν έχουν έρθει οι ημέρες που θα πούμε πως κλεινόμαστε στο κλουβί μας και δεν πάμε πουθενά με αυτά τα δεδομένα. Κι αυτό γιατί ολοένα και περισσότερα μπαράκια κατεβάζουν τις τιμές τους ή εμφανίζονται νέα, τα οποία σερβίρουν ποτά μέχρι 5€ ή μπύρα και κρασί με ακόμη λιγότερα, για να μπορέσουμε να πούμε «στην υγειά μας» και να… το εννοούμε.

Lab
Τριφυλλίας 71, τηλ: 215 5500791

Industrial χώρος, φτιαγμένος εξ ολοκλήρου από ανακυκλώσιμα υλικά, τόσο κοντά στην πολύβουη πιάτσα της Πανόρμου, αλλά στην πιο ήσυχη γωνιά της περιοχής, με θέα ένα καταπράσινο πάρκο, το Lab είναι η νέα άφιξη στους Αμπελόκηπους που υπόσχεται καλοκαιρινά ξενύχτια στην όμορφη βεράντα του, οικονομικά ποτά, ψημένη ρακή από την Αμοργό και αυτοσχέδια κοκτέιλ εμπνευσμένα από τα γούστα των θαμώνων. Η μουσική κινείται σε easy listening τόνους, από ηλεκτρονική ποπ μέχρι reggae, ενώ το ποτό στοιχίζει 5€, η βαρελίσια μπύρα και το κρασί 3,50€ το ποτήρι και τα κοκτέιλ 7€.

ΗΒΗ
Στουρνάρη 2, τηλ: 215 5100787

Μοντέρνα βιομηχανική διακόσμηση, εναλλασσόμενοι DJs καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, μια μεγάλη τζαμαρία που βλέπει προς την πλατεία των Εξαρχείων και καλλιτεχνίζον κοινό –οι ηθοποιοί του έχουν ιδιαίτερη αδυναμία- συνθέτουν την ταυτότητα ενός από τους πιο ωραίους χώρους της περιοχής. Το «προφίλ» ολοκληρώνεται με τις οικονομικές τιμές (ποτό από 5€, μπύρα και κρασί από 3,50, κοκτέιλ 7€) και αρκετές live εκπλήξεις, όπως jazz σχήματα τα οποία μπορείτε να απολαύσετε καθισμένοι στους ξύλινους πάγκους, τα χαριτωμένα τραπεζάκια ή το ευρύχωρο πατάρι.

Κιμωλία Art Café
Υπερείδου 5, Πλάκα, τηλ.: 211 1848446

Είναι κουκλίστικο, είναι πολύχρωμο, βρίσκεται στην ωραιότερη γειτονιά της πόλης και στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό του 1925. Απλώνει και τραπεζάκια στο μίνι πεζοδρόμιο απέναντί του, και μας περιμένει από νωρίς για καφέ και τσιμπολόγημα, μέχρι αργά για καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και (το βασικότερο) φτηνά ποτά. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, ενώ κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη έχει και happy hour από τις 18.00 έως τις 21.00 με τις τιμές των ποτών στα 5€, της μεγάλης μπύρας και του κρασιού στα 3€ και των σπέσιαλ ποτών στα 7€.

Κεραμείο
Πλαταιών 27, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 3464221

Μια κουκλίστικη αυλή με δέντρα, χτιστά καναπεδάκια και καρέκλες καφενείου, μερικές arty λεπτομέρειες –όπως η κουρτίνα από Lego που χωρίζει τον μπροστινό χώρο του μπαρ από τα δωμάτια πίσω του που οδηγούν στην αυλή– και μουσικές που καλύπτουν όλο το φάσμα της jazz, του freestyle και των ροκ επιλογών. Το Κεραμείο είναι ένα από τα αγαπημένα μας στέκια στο Μεταξουργείο, και οι χαμηλές τιμές του είναι απλώς το κερασάκι στην τούρτα. Θα το βρείτε ανοιχτό από νωρίς το πρωί, μέχρι (πολύ) αργά το βράδυ, για ρακόμελα και ποτά σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 6€ το ποτό. 

Pulp
Βεΐκου 5-7, Κουκάκι, τηλ.: 211 4069835

Το «Καφεζυθοπωλείο», όπως γράφει η ταμπέλα, του Σάκη στο Κουκάκι μπορεί και θα έπρεπε να υπερηφανεύεται για την ποιότητα και την τιμή στις μπύρες του. Στο λιτό αυτό μαγαζάκι οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 4 με 5€ το μπουκάλι, ενώ εκπλαγήκαμε ευχάριστα με την δίλιτρη(!) κανάτα με Pilsner Urquell η οποία κόστιζε μόλις 12€ (14€ η απαστερίωτη μαύρη Bernard).

Λουκούμι
Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι, τηλ.: 6980503652

Φρεσκαρίστηκε, έβαψε την –ήδη πανέμορφη– ταράτσα του σε κοραλλί τόνους, μεγάλωσε το μενού, δυνάμωσε τις μουσικές, αλλά κράτησε ίδιες κι απαράλλαχτες τις χαμηλές του τιμές, και βέβαια την φαντασμαγορική του θέα στην Ακρόπολη και το Αστεροσκοπείο. Μια από τις ωραιότερες ταράτσες της πόλης, φροντίζει από νωρίς το πρωί τα καφεδάκια και τα τσιμπολογήματά μας (από εξαιρετικό κρητικό απάκι στα 3€ μέχρι ζουμερότατο burger με πατάτες στα 5€) μέχρι αργά το βράδυ τα ποτά μας, οι τιμές των οποίων δεν ξεπερνούν τα 5€.

Δυάρι καφέ
Μεγάλου Αλεξάνδρου 124, Μεταξουργείο, τηλ: 210 3426710

Άκρως συμπαθητικό μαγαζάκι με προσωπικότητα από δύο φίλους, οι οποίοι με περίσσιο μεράκι κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα χώρο που σε κάνει να νοιώθεις «σαν στο σπίτι σου». Δυάρι όνομα και πράγμα ο χώρος (την… κάτοψή του θα βρείτε στο μενού), διακοσμημένος όμορφα με vintage έπιπλα. Τι πίνουμε εδώ; Φυσικά, μπύρες – αλλοδαπές και εγχώριες ( 3€ τα 500ml Ζέος Pilsner, 4,5€ η Erdinger Weiss), αλλά και ποτάκια από 5€ και cocktail από 7€.

Λόλα
Κειριάδων 11, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 213 0159902

Βιομηχανικό σκηνικό και παρεΐστικο κλίμα πίσω από τις τζαμαρίες της Λόλας μάς προσκαλούν στην εν πολλοίς ανεξερεύνητη περιοχή των Κάτω Πετραλώνων, για χάζι στον διπλανό πεζόδρομο, φλερτ με τα jazz ακούσματα και άραγμα στα μακρόστενα τραπέζια. Οι τιμές, ελκυστικότατες (5€ το ποτό, 6-7€ το κοκτέιλ).




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v