Η έξοδος του Σαββάτου: Καφές, φαγητό και Cuba Fest

Καφεδάκι στο ηλιόλουστο κέντρο, φαγητό στα Εξάρχεια και άρωμα Κούβας στον Βοτανικό. Ακολουθήστε μας στην λάτιν έξοδο του Σαββάτου.
Η έξοδος του Σαββάτου: Καφές, φαγητό και Cuba Fest
Τα ηλιόλουστα Σάββατα του Ιουνίου μας ιντριγκάρουν για να κατέβουμε κέντρο και να απολαύσουμε το καφεδάκι μας «χαλαρά» σε κάποιο από τα δεκάδες καφενεία του. Αυτό το Σάββατο όμως, έχουμε μια ακόμα καλή αφορμή για να βρεθούμε κέντρο. Ένα φεστιβάλ με άρωμα.. Κούβας, το οποίο φέρνει τους μουσικούς του δημοφιλούς συγκροτήματος «Orishas» στον Βοτανικό.

Καφεδάκι και χειροποίητες αγορές
Ξεκινάμε με καφεδάκι σε μια από τις αγαπημένες μας αυλές, αυτή του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12, τηλ.: 210 3610067), μια αληθινή όαση τόσο κοντά στην βουή της λεωφόρου, αλλά ουσιαστικά έτη φωτός μακριά της. Ανήκει στα στέκια εκείνα όπου μπορείς να ξεχαστείς για ώρες με ένα βιβλίο απολαμβάνοντας τους διακριτικούς τζαζ ήχους από το εσωτερικό του. Αυτό το Σάββατο μάλιστα, στο cafe διοργανώνεται το Kolektive bazaar με δημιουργίες νέων καλλιτεχνών από τον χώρο των χειροποίητων κατασκευών και του design. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Οικονομικό τσιμπολόγημα στα Εξάρχεια
Συνεχίζουμε με αρκετά οικονομικό φαγητό στον Κυματοθραύστη στην Χαριλάου Τρικούπη. Τα τραπεζάκια και οι πάγκοι του στο φαρδύ πεζοδρόμιο έχουν γίνει πλέον θρύλος στα Εξάρχεια, και δεν είναι μόνο επειδή το φαγητό του είναι φθηνό, αλλά κυρίως επειδή είναι νόστιμο και ποιοτικό. Η συνταγή πλέον γνωστή: Με 6,80€ μπορείτε να γεμίσετε ένα μεγάλο πιάτο με οποιαδήποτε από τα φρεσκομαγειρεμένα φαγητά, τις πίτες, και τις σαλάτες της ημέρας είναι διαθέσιμα, ενώ για το μικρό πιάτο μπορείτε να επιλέξετε ως τρία είδη και να πληρώσετε τα μισά. Σταθερές αξίες εδώ τα μπιφτέκια φούρνου, το κους κους, η φακοσαλάτα και τα πανσετάκια.

Κέντρο όπως… Κούβα
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Cuba Festival γεμίζει τον Βοτανικό με λάτιν ρυθμούς και οπτικοακουστικές εκδηλώσεις. Φέτος, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα αφιέρωμα στους θρυλικούς Orishas, από τους συνεχιστές της μουσικής τους Cuban Beats All Stars. Ισότιμος headliner o ερμηνευτής και τραγουδοποιός των Ska Cubano, Jesus Cutino, με κουβανέζικες κιθάρες και ξεσηκωτική salsa. Πάρτε μια πρώτη γεύση:

Orishas - Represent Cuba



Jesus Cutiño-Mulata Rumbera



Το εισιτήριο κοστίζει 15€ (προπώληση) και 20€ (ταμείο). Μην τύχει όμως και το πετάξετε μετά, καθώς με αυτό συμμετέχετε στην κλήρωση για ένα οργανωμένο ταξίδι – πού αλλού;- στην Κούβα. Περισσότερα για το φεστιβάλ εδώ.

Νικόλας Γεωργιακώδης


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v