Φεστιβάλ Χρωμάτων: Το Μεταξουργείο γιορτάζει!

Μουσικές, κυνήγι θησαυρού, τσίρκο και… χρωματοπόλεμος μας περιμένουν αυτό το Σαββατοκύριακο σε μια μεγάλη υπαίθρια και δωρεάν γιορτή στο Μεταξουργείο.
Φεστιβάλ Χρωμάτων: Το Μεταξουργείο γιορτάζει!
«Βάζουμε χρώμα στο Μεταξουργείο, για να το βρουν οι επενδυτές έτοιμο». Έτσι εύγλωττα ξεκινά η ανακοίνωση των κατοίκων και επαγγελματιών του Μεταξουργείου για το Φεστιβάλ των Χρωμάτων, που μας καλεί στην πιο ενδιαφέρουσα γειτονιά της πόλης αυτό το Σαββατοκύριακο, 25 και 26 Μαΐου.

Όπως το περιγράφουν οι διοργανωτές, το Φεστιβάλ των Χρωμάτων θα είναι «μια πανήγυρις χρώματος και μουσικής με συναυλίες, εικαστικές παρεμβάσεις, φυτεύσεις, στριτ αρτ, τσίρκο, παιχνίδι θησαυρού, χρωματοπόλεμο μέχρι και... καλλιστεία σκύλων. Είναι μια απόπειρα των ανθρώπων που δρουν, ζουν και δημιουργούν σε αυτή τη γειτονιά του κέντρου της Αθήνας να συμπυκνώσουν την καθημερινή δημιουργία σε μια πανδαισία χρώματος, σαν αυτή του Μεταξουργείου».

Από τις 14.00 το μεσημέρι στο Δημόσιο Σήμα (Λεωνίδου και Πλαταιών) θα ξεκινήσουν εργαστήρια φαντασίας και χρωμάτων για μικρούς και μεγάλους, διαδραστικό trash art ψηφιδωτό ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας εικαστικές παρεμβάσεις θα απλωθούν στους πέριξ δρόμους. Αναλυτικός οδικός χάρτης όλων αυτών θα υπάρχει σε προφανή σημεία, αλλά σίγουρα πολλές μικρές εκπλήξεις σας περιμένουν και στις πιο ανύποπτες γωνιές του Μεταξουργείου.Στο διήμερο θα μας κάνουν συντροφιά ο Άλλος Άνθρωπος και η Κοινωνική Κουζίνα, με φαγητό και ρακόμελα.

Το όλο εγχείρημα είναι μία αυτο-οργανωμένη προσπάθεια που στηρίζεται στην προσωπική ενέργεια των ανθρώπων που το διοργανώνουν, στην γειτονιά και φυσικά σε όσους θέλουν να βοηθήσουν. «Κάθε βοήθεια και ειδικά κατά τις ημέρες του φεστιβάλ είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη», καταλήγουν οι διοργανωτές.

Μεταξύ άλλων, μουσικές θα ακούσουμε από τους:
κρουστά της τάκη (african percussion)
ΑΕΡΑ ΠΑΤΕΡΑ (δημοτικό ροκ)
Dtaeys+Αόρατος Εχθρός (hit 'n' rap)
αφγανική μουσική + χορός (ethnic)
quilombo (samba reggae)
DJ Snatch (freestyle)
Lasha, Dauda & friends (self healing reggae)
Grupo Inle (african percussion)
RadioSol (indie/ska)
Muchatrela (balkan swing/hot jazz/ reggae)
Duoyu (indie rock)

Info:
Δημόσιο Σήμα (Λεωνίδου και Πλαταιών)
Πλατεία Αυδή & πέριξ (Σαλαμίνος, Πλαταιών, Παραμυθίας)
Ώρα έναρξης 14:00 (αυστηρά!)
Για πληροφορίες και συμμετοχές: [email protected]
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v