Η βόλτα του Σαββάτου: Meet Market και Κεραμεικός

Αυτό το Σάββατο γιορτάζουμε παρέα με τους έλληνες designers στο bazaar του Meet Market και ξαναγνωρίζουμε την Ιστορία και τα μυστικά του Κεραμεικού.
Η βόλτα του Σαββάτου: Meet Market και Κεραμεικός
Αυτό το σαββατοκύριακο, ξαναγνωρίζουμε την Ερμού σε μία από τις ωραιότερες αυλές του κέντρου, και κατηφορίζουμε στο πλακόστρωτο μέχρι τον Κεραμεικό για να μυηθούμε στα μυστικά της Ιστορίας, αλλά και στα μυστικά της διασκέδασης στο Γκάζι.

Ξεκίνημα με Meet Market 

Η μηνιαία γιορτή των νέων ελλήνων δημιουργών επέλεξε για τον Μάιο την υπέροχη αυλή του ακόμη πιο υπέροχου νεοκλασικού στην Ερμού, που στεγάζει την Ένωση Ελλήνων Αρχαιολόγων για το ραντεβού της με τους Αθηναίους. Εκεί, επί δύο ημέρες (25 και 26 Μαΐου) θα φιλοξενείται bazaar με τις καινοτομίες της εγχώριας design σκηνής: Ρούχα, αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης, προϊόντα για το σώμα, την κουζίνα ή το σπίτι, συλλεκτικά αντικείμενα, δίσκοι θα σας περιμένουν παρατεταγμένα, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν εκδηλώσεις όπως DJ sets και διαδραστικά παιχνίδια. Η είσοδος είναι φυσικά ελεύθερη.
Κτίριο Ένωσης Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134-136), 25-26/5 από τις 13.00 ως τις 23.00

Επιστροφή στον Κεραμεικό

Είναι από τους ωραιότερους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης, κι όμως σπάνια τον περιλαμβάνουμε στις βόλτες μας. Αυτό το σαββατοκύριακο, μιας και ήδη βρισκόμαστε στην Ερμού, είναι ευκαιρία να κατηφορίσουμε με κρύο καφεδάκι στο χέρι μέχρι τον Κεραμεικό και να θαυμάσουμε την μικρή «πολιτεία» που μας παρέδωσε η κλασική Αθήνα.



Δεν είναι μόνο τα περίτεχνα ταφικά μνημεία, που έδωσαν στην περιοχή την «ταμπέλα» του νεκροταφείου της αρχαίας Αθήνας. Εδώ θα δείτε αγάλματα, σκαλιστές αναπαραστάσεις, τμήμα των τειχών του Θεμιστοκλή αλλά και τις δύο αθηναϊκές πύλες, το Δίπυλο και την Ιερά Πύλη, από όπου περνούσε κάθε χρόνο η πομπή των Ελευσίνιων Μυστηρίων. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το Μουσείο Κεραμεικού (είσοδος από Ερμού 148), που περιλαμβάνει ευρήματα από τις ανασκαφές της περιοχής.
Είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο Κεραμεικού: 2€, ώρες λειτουργίας 8.00-16.00

*Σαββατόβραδο στο Γκάζι

Ακολουθούμε τον πεζόδρομο της Ερμού μέχρι να φτάσουμε στο Γκάζι και επιλέγουμε την off περιοχή του, εκεί που το Υποβρύχιο (Στρατονίκης 19, Γκάζι, τηλ.: 6931 990405) απλώνει τα τραπεζάκια του στην πλατεία Ορφέως. Οι ψάθινες καρέκλες του και η εναλλακτική του αύρα είναι ό,τι πρέπει για να απολαύσετε ένα ουζάκι ή μια παγωμένη μπύρα συνοδεία ποικιλίας από μεζέδες. Για όσους αναζητούν κάτι πιο δυνατό για το σαββατόβραδο, η ταράτσα των «45 Μοιρών» στην πλατεία ροκάρει γεμάτη ένταση, ενώ για τους σινεφίλ, θυμίζουμε ότι έχει ανοίξει για φέτος και άλλη μια αγαπημένη ταράτσα, αυτή της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, όπου η Λαΐδα φιλοξενεί πάντα ενδιαφέρουσες προβολές – ενημερωθείτε για τις ταινίες αυτής της εβδομάδας εδώ


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v