Η έξοδος του Σαββάτου: Επιστροφή στα 80’s

Σε καρναβαλικό mood αυτό το Σάββατο, τιμούμε την επιστροφή των θρυλικών Heloween στην Αθήνα, ξεναγούμαστε στην πόλη μας και δεν χάνουμε ευκαιρία να επισκεφθούμε ένα πρωτότυπο party με… σινεφίλ προσανατολισμό στα Πετράλωνα.
Η έξοδος του Σαββάτου: Επιστροφή στα 80’s
To δεύτερο Σαββατοκύριακο της αποκριάς πλησιάζει και μας επιφυλάσσει αρκετές ευχάριστες μουσικές και μη εκπλήξεις. Με σύνθημα λοιπόν, το Ι Want Out των θρυλικών Γερμανών power metallers Helloween (καθόλου τυχαία επιλογή), κατευθυνόμαστε προς το κέντρο της Αθήνας το οποίο μας επιφυλάσσει μπόλικα… καλούδια.

Μάθε παιδί μου την πόλη σου

Πόσο καλά γνωρίζετε την Αθήνα; Μην βιαστείτε να απαντήσετε, μπορεί να εκτεθείτε. Μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι, σημαντικά ιστορικά μνημεία της πόλης, γειτονιές με ιστορία. Μπορεί να καυχιόμαστε ότι ξέρουμε την Αθήνα «απ’ έξω και ανακατωτά», όμως σίγουρα μας διαφεύγουν πολλές πληροφορίες για την ιστορία της. Τι καλύτερο λοιπόν, από το να εκμεταλλευτούμε τις δωρεάν ξεναγήσεις που διοργανώνει ο δήμος για να μάθουμε καλύτερα την πόλη μας; Αυτό το Σάββατο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Τοσίτσα 1) στις 10.30, στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών (Παπαρηγοπούλου 7, Πλατεία Κλαυθμώνος) στις 10.30 και στο Μουσείο της Ακρόπολης στις 10.00. Διαλέγεται και… μαθαίνετε. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Κρατάει χρόνια αυτό το headbanging

Από τα 80’s μέχρι σήμερα οι ακούραστoι Helloween δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή αφ’ ενός να παράγουν επιτυχίες, αφ’ ετέρου να περιοδεύουν ανά τον κόσμο. Μπορεί να έχουν περάσει περίπου είκοσι πέντε χρόνια από τότε που έβγαλαν το κλασσικό I want out, όμως το γερμανικό power metal γκρουπ δεν φαίνεται να πτοείται και σχεδόν κάθε χρόνο προγραμματίζει και από κάποιο τουρ. Φέτος, στα πλαίσια του Ηellish Rock Tour Part II επιστρέφουν στην Αθήνα παρέα με τους Gamma Ray και τους Shadowside στην σκηνή του Fuzz. To εισιτήριο κοστίζει 33€.



Πετράλωνα, I’ll be back

Συνήθης ύποπτος για cult παρτυ, το Σπιρτόκουτο στα Πετράλωνα διοργανώνει το βράδυ του Σαββάτου ακόμα ένα ιδιόμορφο θεματικό event και το όνομα αυτού «80s Movie Theme Dress up». Ελληνιστί, ντυνόμαστε Εξολοθρευτές (εξ’ ου και το I’ll be back), Top Gunners, Ghostbusters, Gremlins, Rocky Balboa ή ότι άλλο μας φωτίσει ο διακτινισμένος στην cult δεκαετία των 80’s βασιλιάς καρνάβαλος και απολαμβάνουμε φτηνά ποτά ( 5€ το ποτό, 3€ η draft, 4€ η Weiss) συνοδεία – τι άλλο;- 80’s επιτυχιών. Οι μερακλήδες πιθανώς να θελήσουν να πάνε ντυμένοι και στους Heloween. Οι υπόλοιποι μπορούν απλά να πάρουν τις στολές μαζί, δεν είναι κακό.



Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v