Η έξοδος του Σαββάτου: Ο σινεφίλ επίλογος της εβδομάδας

Το Ευρωπαϊκό Πανόραμα Κινηματογράφου μας στέλνει στην Ιερά Οδό για να ξεσκονίσουμε τις σινεφίλ μας διαθέσεις, και με την ευκαιρία τριγυρίζουμε στα πέριξ για λαχταριστά μεζεδάκια στο Μεταξουργείο και ‘80s σφηνάκια στο Γκάζι.
Η έξοδος του Σαββάτου: Ο σινεφίλ επίλογος της εβδομάδας
Μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, όσοι από εσάς επιλέξετε να συμμετάσχετε σε αυτή, χρειάζεστε κάτι για να χαλαρώσετε. Όπως για παράδειγμα, λίγη τέχνη, και συγκεκριμένα την έβδομη. Μπορεί οι Νύχτες Πρεμιέρας να πέρασαν εδώ και πολλές εβδομάδες, μπορεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης να σφύριξε την λήξη την περασμένη Κυριακή, αλλά η φεστιβαλική ατμόσφαιρα συνεχίζεται κανονικότατα στην Αθήνα.

Αλλά πριν φτάσουμε στην σκοτεινή αίθουσα, ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Πού θα φάμε. Κατηφορίζουμε προς τις γοητευτικές γειτονιές του Μεταξουργείου, που τα Σάββατα αποκτά υπέρ του δέοντος ζωντάνια, και πιάνουμε θέση στα τραπεζάκια του «Μυκηνών Γωνία». Πρόκειται για το γωνιακό ταβερνάκι της οδού Μυκηνών, που βλέπει απέναντι σε ένα όμορφο παρκάκι και διαθέτει και τραπεζάκια στο πλακόστρωτο, αν ο καιρός το επιτρέπει. Όπως και να ‘χει, και ο μοντέρνος εσωτερικός του χώρος μας κάνει μια χαρά. Καθόμαστε αναπαυτικά και απολαμβάνουμε την ζουμερή ποικιλία κρεατικών, την πολύ καλή τυροκαυτερή, τα μπουτάκια κοτόπουλου με ντοματίνια και πιπεριές – όλες απλές, κλασικές και νόστιμες επιλογές, αλλά κυρίως οικονομικές – περί τα 12-15€ κατ’ άτομο. 
Μ. Αλεξάνδρου 97 και Μυκηνών, τηλ: 210 3422377



Κι αφού χορτάσαμε το σώμα, σειρά έχει το (σινεφίλ) πνεύμα. Και το καλύτερο «μεζεδοπωλείο» για αυτήν την δουλειά είναι η Ταινιοθήκη στο τέλος της Μ. Αλεξάνδρου (Ιερά Οδός 48), μία από τις δύο αίθουσες (μαζί με το Τιτάνια της Σταδίου) που φιλοξενούν το φετινό Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου. Άνοιξε τις πόρτες του την Τετάρτη, με την πολυαναμενόμενη Anna Karenina με πρωταγωνίστρια την Keira Knightly, ενώ διαθέτει, πέρα από το διαγωνιστικό του τμήμα, πολλά και ενδιαφέροντα αφιερώματα, όπως «Νεοναζισμός στο σινεμά», Έλληνες σκηνοθέτες της διασποράς, Γουέστερν του Μπαντ Μπέτιτσερ και τις πάντα δυνατές πρεμιέρες.

Αυτό το Σάββατο, μπορείτε να απολαύσετε στην Ταινιοθήκη τις ταινίες «Κάτω από τ’ άστρα» του Χρήστου Γεωργίου (18.00), το «Either Way» του Hafsteinn Gunnar Sigurasson ή το «Summer Book» του Seyfi Teoman (20.15) και την «Όπερα του τρόμου» του Ντάριο Αρτζέντο ή την "Δολοφονία ενός Κινέζου μπούκι" του Τζον Κασσαβέτη (22.10). Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και πληροφορίες για την κάθε ταινία εδώ. Το εισιτήριο στοιχίζει 5€. 

Ολοκληρώστε την ημέρα με ποτάκι στο νέο σπίτι του «Mad», που μετακόμισε κοντά στις γραμμές του τρένου στο Γκάζι (Κων/πόλεως 58, τηλ: 210 3462027), αφεθείτε στους ‘80s και ‘90s ρυθμούς, στους οποίους έχει αδυναμία, και αν η τέχνη σας ξανάνοιξε την όρεξη, κάντε την αμαρτία της εβδομάδας και πάρτε επιστρέφοντας στο σπίτι ένα σάντουιτς κοτόπουλο από τους «Κοτοπουλάδες», ένα από τα αγαπημένα μας καταφύγια για την λιγούρα στην πλατεία του Γκαζιού.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v