Συναυλιακός χειμώνας: Τα πρώτα ονόματα

Η φτώχεια θέλει… μουσική και τα πρώτα “live” ονόματα του χειμώνα μας προδιαθέτουν ευχάριστα σε μια, αν μη τι άλλο, δύσκολη περίοδο. Depeche Mode, WASP, The Raveonettes, Calexico και εννέα ακόμα «ζωντανά» highlights της νέας συναυλιακής σεζόν.
Συναυλιακός χειμώνας: Τα πρώτα ονόματα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η κρίση φαίνεται να έχει επηρεάσει αρκετά τις διοργανώτριες εταιρείες, οι οποίες για ακόμα μια χρονιά «κρατούν μικρό καλάθι» όσον αφορά τα συναυλιακά events της νέας σεζόν. Σε κάθε περίπτωση, παραμένουμε αισιόδοξοι και «βολευόμαστε» με τα ονόματα που έχουν ανακοινωθεί επίσημα μέχρι στιγμής (και τα οποία δεν μας χαλάνε καθόλου), περιμένοντας ακόμα περισσότερα στο άμεσο μέλλον.

Στις 23 Νοεμβρίου, οι καταιγιστικοί χεβιμεταλάδες WASP με τον «τρελιάρη» frontman τους Blackie Lawless θα τιμήσουν ξανά την χώρα μας για να γιορτάσουν «30 Years of Thunder» και να εμφανιστούν στην σκηνή του Gagarin 205. Το δίωρο show τους αποτελείται από τρία μέρη: το πρώτο ωριαίο set περιλαμβάνει τραγούδια από τα τέσσερα πρώτα άλμπουμ τους (“W.A.S.P.”, “Last Command”, “Inside The Electric Circus”, “The Headless Children”), το δεύτερο set θα είναι αφιερωμένο στο άλμπουμ “The Crimson Idol” το οποίο θα παρουσιάσουν μαζί με την ταινία που ο Blackie δημιούργησε ειδικά για αυτό, ενώ το τρίτο set θα περιλαμβάνει υλικό από το καινούργιο studio άλμπουμ αλλά και παλιότερα, αγαπημένα τραγούδια. Η τιμή των πρώτων εισιτηρίων είναι 25 ευρώ, ενώ μετά την εξάντλησή τους θα κοστίζουν 28 ευρώ. Προμηθευτείτε τα online.



Ο μελαγχολικός τροβαδούρος Jay Jay Johanson επιστρέφει στην Ελλάδα, για δύο συναυλίες, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012. Πρώτη στάση του η Θεσσαλονίκη, το ΓΑΙΑ LIVE και αμέσως μετά η Αθήνα και το Tiki Bar. Τα εισιτήρια κοστίζουν 15 ευρώ.



Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, με ολοκαίνουργιο άλμπουμ στις αποσκευές του, το συγκρότημα του χαρισματικού Nick Saloman «The Bevis Frond» εμφανίζεται στο Six Dogs (είσοδος 19€ Εισιτήρια online από εδώ και εδώ). Ο τραγουδιστής των Madrugada Sivert Hoyem επιστρέφει για μια μίνι περιοδεία στην Ελλάδα και κάνει ένα πέρασμα από την Αθήνα και τον Φιλολογικο Συλλογο Παρνασσος στην Πλατεία Καρύτση στις 29 Νοεμβρίου (εισιτήρια 25€) , ενώ την μουσική αυλαία του Δεκέμβρη ανοίγουν οι γνωστοί μας Αμερικάνοι τροβαδούροι Calexico, οι οποίοι θα εμφανιστούν στο Fuzz την 1 Δεκεμβρίου (26€ προπώληση, 30€ ταμείο). Την ίδια μέρα, το «φαινόμενο» της κουβανέζικης μουσικής, η 13μελής μπάντα των Orquesta Buena Vista Social Club θα εμφανιστεί στο Κλειστό Φαλήρου (15€ αρένα, 22€ κερκίδα)



Ένας ακόμα εξαιρετικός τραγουδοποιός, ο Paul Roland, θα επισκεφτεί την Ελλάδα και τη σκηνή του Gagarin 205 στις 15 Δεκεμβρίου μαζί με την μπάντα του και την ολοκαίνουργια δισκογραφική του δουλειά, το Grimm. Φυσικά, δεν θα παραλείψει να παίξει τις επιτυχίες των 80s που τον καθιέρωσαν στην συνείδηση του κοινού ως «Edgar Allan Poe του psych pop». Τα εισιτήρια κοστίζουν 17€ (Ηλεκτρονική προπώληση: www.123tickets.gr, www.ticketarena.gr, www.viva.gr, www.ticketpro.gr ) Την ίδια μέρα, στην σκηνή του Κύτταρο Live θα εμφανιστούν οι I like Trains, το indie / post rock / dark wave συγκρότημα από την Μεγάλη Βρετανία, με «φρέσκο» άλμπουμ στις αποσκευές τους, το «The Shallows» (προπώληση 17€ http://www.ticketarena.gr/ , ταμείο 20€ ).



Στις 16 Δεκεμβρίου, οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Sune Rose Wagner και Sharin Foo, κατά κόσμον The Raveonettes, φέρνουν όλα τα χιτάκια τους ("Love in a Trashcan", "Heart of Stone" ,"The Great Love Sound") στο Κύτταρο Live (εισιτήρια 25€)



Το 2013, σύμφωνα με ό,τι έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, θα επισκεφτούν την χώρα μας τέσσερα «δυνατά» ονόματα από διαφορετικά μουσικά είδη. Την αρχή κάνουν στις 4 Ιανουαρίου οι «Puppini Sisters» με τις μοναδικές διασκευές τους και την εντυπωσιακή σκηνική τους παρουσία (Gagarin 205, είσοδος 25€), ενώ στις 19 Ιανουαρίου η Marina and the Diamonds, η οποία γνωρίζει ήδη τεράστια επιτυχία στα αγγλικά charts την τελευταία τριετία. Η «ποπ πριγκίπισσα», όπως την αποκαλούν, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα παρουσιάσει το show της στην σκηνή του Gagarin 205. Τα εισιτήρια πωλούνται ήδη προς 20€, ενώ την μέρα της συναυλίας θα κοστίζουν 24€ από το ταμείο του Gagarin.



Στις 15 Φεβρουαρίου, o τραγουδιστής των Interpol Paul Banks επιστρέφει στην χώρα μας, αυτή τη φορά με το προσωπικό του project για να ερμηνεύσει τραγούδια από τους προσωπικούς του δίσκους, αλλά και από την δισκογραφία των Interpol. H συναυλία θα γίνει στο Fuzz, ενώ τα πρώτα 300 εισιτήρια κοστίζουν 20€. Μετά την εξάντλησή τους, τα εισιτήρια θα κοστίζουν 23€.



Αναμφίβολα όμως το συναυλιακό event της (επόμενης) χρονιάς, είναι αυτό που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαΐου. Οι Depeche Mode αποφάσισαν να… επανορθώσουν για την ακυρωθείσα συναυλία τους πριν από μερικά χρόνια στο Terra Vibe και επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος στα πλαίσια της νέας ευρωπαϊκής τους περιοδείας. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 30€. Τον ίδιο μήνα, θα μας επισκεφθεί και το ιδιαίτερο, μελοδραματικό, electro cabaret του Chris Corner, οι IAMX, στα πλαίσια της tour για το νέο τους άλμπουμ το οποίο είναι crowd-funded και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Μάρτιο. Το συγκρότημα θα εμφανιστεί στην σκηνή του Gagarin 205, στις 25 Μαΐου.
 
.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v