Η βόλτα του Σαββάτου: Gourmet στα βόρεια

Δωρεάν μαθήματα ασιατικής μαγειρικής το πρωί, λαχταριστές γεύσεις από Μεσσηνία το βράδυ, και ένα απροσδόκητο στέκι-ανακάλυψη, με ωραίες μουσικές και εξαιρετικά κοκτέιλ για πιο βράδυ. Ποιος είπε ότι ο Βορράς δεν έχει νέα;
Η βόλτα του Σαββάτου: Gourmet στα βόρεια
Μας είναι πάντα δύσκολο να απαρνηθούμε το κέντρο και τις ατελείωτες προτάσεις του, ειδικά όταν πρόκειται για τις σαββατιάτικες βόλτες μας. Πρέπει να έχουμε μια πολύ καλή αφορμή για να ανηφορίσουμε προς τα προάστια ελαφρά τη καρδία. Αυτό το Σάββατο, όμως, έχουμε όχι μία, ούτε δύο αλλά τρεις πολύ καλές αφορμές να πάρουμε τον δρόμο προς βορρά. Ακολουθείτε;

Πρωί με μαθήματα ασιατικής κουζίνας

Το Wok Shop είναι ένα ασιατικό supermarket στη Νέα Κηφισιά, όπου βρίσκουμε κάθε πιθανή κι απίθανη ασιατική γεύση, από noodles μέχρι σασίμι και από μυρωδάτες σως μέχρι εξωτικά μπαχαρικά. Εκτός, όμως, από τα ψώνια μας, κάθε Σάββατο το Wok Shop εξασφαλίζει και τις γνώσεις που απαιτούνται για να… πιάσουν όλα αυτά τόπο στην κουζίνα μας. Για την ακρίβεια, κάθε Σάββατο από τις 11.00 έως τις 15.00 στον χώρο του Wok Shop, στο 35 της Λεωφόρου Ελαιών, πραγματοποιούνται μαθήματα ασιατικής κουζίνας που θα σας μάθουν να ξεχωρίζετε το σούσι από το μάκι και να μαγειρεύετε τα noodles σας σαν επαγγελματίας. Και το καλύτερο; Τα μαθήματα είναι εντελώς δωρεάν. Αυτό το Σάββατο, 3 Νοεμβρίου, το πρόγραμμα έχει Tempura με γαρίδες, κρέας και λαχανικά. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 210 6206008.

Βράδυ με γεύση από Μεσσηνία

Λίγο πιο νότια, στο Χολαργό αυτή τη φορά, και λίγα μόνο βήματα από το μετρό, το ΘάΜα (Λεωφ. Μεσογείων 242, τηλ.: 211 0139951) πλημμυρίζει εδώ και δύο χρόνια καθημερινά ολόκληρη τη γειτονιά με ευωδιές από τη Μεσσηνία και την κουζίνα της, που –σε περίπτωση που δεν το έχετε παρατηρήσει– είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες κουζίνες της Ελλάδας. Πιτάκια με σύγκλινο, τυρί και πετιμέζι, λουκάνικο καλαματιανό με πορτοκάλι, κρασάτος κόκορας με χειροποίητο χυλοπιτάκι Φιλιατρών, ζουμερά, λεπτοκομμένα χοιρινά φιλετάκια με ελαιόλαδο και χοντρό αλάτι, και τραγανές, σπιτικές και ολόφρεσκες πατάτες είναι μερικά μόνο από τα highlights του μενού. Για έξτρα… δροσιά μην χάσετε τη μεσσηνιακή σαλάτα, με πορτοκάλι, ταλαγάνι, μανουρομυζήθρα και διάφορες πρασινάδες, ενώ όλα αυτά θα τα συνοδεύσετε με το εξαιρετικό, δικό τους κρασί.

Ο χώρος είναι όμορφα διακοσμημένος, με μεγάλες τζαμαρίες που επιτρέπουν το χάζι στην εξωτερική, πράσινη αυλίτσα και τους λευκούς τόνους να κυριαρχούν στο ντεκόρ. Οι τιμές κυμαίνονται στα 25€ το άτομο, μαζί με κρασί και επιδόρπιο.

Πιο βράδυ με… Λευκό Κουτάλι

Μένουμε Χολαργό, για την ακρίβεια περπατάμε λίγα βήματα –ευτυχώς, γιατί έχουμε βαρύνει από το φαγητό– μέχρι την επόμενη γωνία από το ΘάΜα, και φτάνουμε σε ένα μπαράκι που μοιάζει να… τηλεμεταφέρθηκε από το κέντρο. Ένα μεγάλο, ξύλινο μοναστηριακό τραπέζι και χρωματιστές πλαστικές καρεκλίτσες κυριαρχούν στον εξωτερικό χώρο, ενώ μέσα η vintage ατμόσφαιρα (αγαπημένη λεπτομέρεια το μωσαϊκό στο πάτωμα) συναντά τις βιομηχανικές λεπτομέρειες σε φωτιστικά και οροφή, και το αποτέλεσμα είναι απολαυστικά απροσδόκητο. Το White Spoon (Μεσογείων 234, τηλ.: 210 6533645) είναι ένα all day στέκι που μετρά λίγους μόνο μήνες ζωής σε μια γειτονιά που… το είχε ανάγκη.

Θα το βρείτε ανοιχτό από το πρωί, για καφεδάκι, πρωινά με λαχταριστές ομελέτες και άλλα ιδιαίτερα σνακ, μέχρι νωρίς το επόμενο πρωί, για κοκτέιλ (δοκιμάστε οπωσδήποτε τα Lemon Pie και Twisted Mojito) και ωραίες μουσικές, που κινούνται σε όλο το φάσμα από ροκ μέχρι funk. Σημειώστε ότι Παρασκευή και Σάββατο οι τόνοι ανεβαίνουν, καθώς guest DJs αναλαμβάνουν την κονσόλα. Σημειώστε, επίσης, ότι είναι pet friendly, οπότε φέρτε και τους τετράποδους φίλους σας μαζί.

Ηρώ Κουνάδη
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v