Η έξοδος του Σαββάτου: Χορεύοντας… στη Στέγη

Ταξιδεύουμε από την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών μέχρι την Κρήτη και έχουμε για παρέα μας την χορευτική μαεστρία των Rootless Root και τις νησιωτικές γεύσεις που κατακλύζουν την λεωφόρο Συγγρού.
Η έξοδος του Σαββάτου: Χορεύοντας… στη Στέγη
Αυτό το Σάββατο… κατεβαίνουμε στη Συγγρού. Χωρίς παρεξήγηση, δεν αλλάξαμε επαγγελματικό προσανατολισμό. Απλώς μπαίνουμε στην όαση πολιτισμού της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών για λίγο χορό, και γνωρίζουμε τα στέκια της γύρω περιοχής για να ξεδιψάσουμε με σαββατιάτικο καφεδάκι και να ικανοποιήσουμε την πείνα μας στο τέλος μιας δύσκολης εβδομάδας.

Ξεκινάμε με καφέ στην περιοχή της Στέγης, και συγκεκριμένα ακριβώς από πίσω της, όπου εντοπίσαμε ένα μικρό χαριτωμένο cafe, ό,τι πρέπει για το απογευματινό ραχάτι, συζητώντας τις προσδοκίες μας για την παράσταση που πρόκειται να παρακολουθήσουμε. Πρόκειται για το café bar restaurant Εφήμερον (Ευρυδάμαντος 15, τηλ: 2109324414), που σερβίρει στο arty «σαλονάκι» του ή στα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, μερακλίδικο καφέ. Όπως υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι, πολιτική του «Εφήμερον» είναι πως καφές που δεν φτιάχνεται σωστά, δεν σερβίρεται. Οι τιμές είναι εξαιρετικές (2€ ο freddo cappuccino), ενώ αν πεινάτε μπορείτε να παραγγείλετε φρεσκοψημένα σνακ, ομολέτες ή burgers.

Όταν η ώρα πλησιάσει στις 20.30, κάνουμε τις λίγες δρασκελιές που μας χωρίζουν από την είσοδο της Στέγης και μπαίνουμε στον μαγικό κόσμο του Kireru, της χοροθεατρικής παράστασης που πραγματοποιεί την παγκόσμια πρεμιέρα της στην Αθήνα.

Kireru σημαίνει «ξέσπασμα οργής», και σύμφωνα με το δελτίο τύπου της παράστασης, θα παρακολουθήσουμε τα εξής: «Ένας άνεμος οργής θα σαρώσει το λευκό τοπίο της σκηνής του Kireru. Μια θάλασσα από λευκά πλαστικά μαχαιροπίρουνα θα υποχωρεί με θόρυβο καθώς οι οκτώ εκπληκτικοί χορευτές, από πέντε διαφορετικές χώρες, που συμπράττουν με τους RootlessRoot, θα φέρνουν στη σκηνή ένα χορό υψηλής τάσης, εκτός ορίων, υπέροχα απελευθερωτικό». (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107-109, εισιτήρια από 15€ ή μειωμένο από 10€).



Για την γαστριμαργική απόλαυση του Σαββατόβραδου, περάστε απέναντι, και προτιμήστε την άλλη πλευρά της λεωφόρου, εκείνη που κρύβει κρητικές λιχουδιές στην σάλα του εστιατορίου «Αντίπεινα». Με το καλημέρα φτάνουν στο τραπέζι οι ρακές και τα κρητικά ντακάκια, ενώ στην συνέχεια μπορείτε να απολαύσετε λαχταριστά παραδοσιακά πιάτα της Λεβεντογέννας – δεν αποκλείεται να πετύχετε και live μουσική (Λεωφόρος Συγγρού 138, δίπλα στο Πάντειο, τηλ.: 210 9221001, ενδεικτική τιμή: περί τα 18-20€ κατ’ άτομο).

Αν θέλετε να κλείσετε την βραδιά με ένα ποτάκι, ψηφίστε τις πιάτσες των πεζοδρόμων στο γειτονικό Κουκάκι και επιλέξτε τραπεζάκι έξω, όσο ακόμη ο καιρός το επιτρέπει. Δείτε όλα τα υποψήφια στέκια σας στο Κουκάκι σε παλιότερο αφιέρωμα του In2life
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v