Η έξοδος του Σαββάτου: Μία μέρα στο πανί και το σανίδι

Θέατρο ή σινεμά; Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτό το Σάββατο οι επιλογές ψυχαγωγίας καλλιτεχνικού χαρακτήρα απευθύνονται τόσο σε μεγάλους όσο και σε μικρούς, ενώ το place-to-eat δε θα μπορούσε παρά να ακούει στο όνομα… Μπεμπέκα!
Η έξοδος του Σαββάτου: Μία μέρα στο πανί και το σανίδι
Οι θεατρικές σκηνές της πόλης ανοίγουν μία προς μία και η χαρά μας δεν περιγράφεται! Η δε συννεφιά του Σαββάτου μας παρακινεί να χωθούμε σε βαθιά καθίσματα και να απολαύσουμε παραμύθια και θεάματα.

Πρώτη στάση στις θεατρικές μας περιπλανήσεις φέτος τον Χειμώνα θα αποτελέσει η σκηνή του θεάτρου Ακροπόλ και μάλιστα νωρίς αυτό το Σάββατο, αφού κάνει πρεμιέρα η παιδική παράσταση «Τρελαντώνης». Το αγαπημένο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα, σε δραματουργική επεξεργασία του ποιητή Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία – χορογραφία της Σοφίας Σπυράτου, απευθύνεται σε παιδιά από 9 ετών. Η παράσταση θα ανεβαίνει στην Παιδική Σκηνή του Ακροπόλ κάθε Σάββατο στις 15.00 και Κυριακή στις 11.30 και στις 15.00.

Το ίδιο βράδυ (στις 21.00), στην ίδια σκηνή θα ανέβει ξανά, και για λίγες μόνο παραστάσεις, το «Μεγάλο μας Τσίρκο», του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη και μουσική Σταύρου Ξαρχάκου. Πρόκειται για ένα έργο-σταθμό για την σύγχρονη κοινωνική και πολιτική ελληνική ιστορία που δεν πρέπει να χάσετε. Πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Αρμένης, Τάσος Νούσιας, Μαρίνα Ασλάνογλου (μάθετε περισσότερα στα Σχετικά Άρθρα).

Αν πάλι είστε οικογενειακώς λάτρεις του κινηματογράφου, τότε αξίζει αυτό το Σάββατο να επισκεφθείτε το 2ο Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου στο Cine Παράδεισος (Ζάππα 4, Κορυδαλλός), στο οποίο θα προβληθούν ταινίες των Αστερίξ & Οβελίξ, καθώς και το ολοκαίνουργιο «Αστερίξ και οι Βίκινγκς: Αποστολή στη Βρετάνη), με τιμή εισιτηρίου μόλις 2 ευρώ (μάθετε περισσότερα εδώ cine-paradisos.blogspot.gr).

Πού θα φάμε;

Στη «Μπεμπέκα», το ολοκαίνουργιο μεζεδοπωλείο στο Χαλάνδρι (Διονύσου 16), το οποίο στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό, διακοσμημένο με χαρούμενα, παιδικά στοιχεία που δημιουργούν ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Το επισκεφθήκαμε πρόσφατα και ενθουσιαστήκαμε τόσο με την καταπράσινη αυλή όσο και με τον μικρό αλλά αξιοπρεπέστατο κατάλογο, αποτελούμενο κυρίως από νόστιμα ψητά στη σχάρα σε χορταστικές μερίδες (φοβερά τα μπιφτεκάκια) και συμπαθέστατα ορεκτικά. Ωστόσο, ρίξτε μια ματιά και στα μαμαδίσια μαγειρευτά που εναλλάσσονται καθημερινά, όλα αποτελούμενα από εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα.

Το μαγαζί προσφέρεται ιδανικά και για οικογένειες, ενώ οι τιμές του κυμαίνονται σε πολύ λογικά επίπεδα, περί τα 15-20 ευρώ κατ’άτομο μαζί με το κρασί.

Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v