Το "Μεγάλο μας Τσίρκο" επιστρέφει στο Ακροπόλ

To Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος μαζί με το Ακροπόλ υποδέχονται τη χειμερινή θεατρική περίοδο και ανεβάζουν το "Μεγάλο μας Τσίρκο" του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε μουσική και διεύθυνση ορχήστρας επί σκηνής Σταύρου Ξαρχάκου, για πέντε μοναδικές παραστάσεις.
Το Μεγάλο μας Τσίρκο επιστρέφει στο Ακροπόλ
«Το Μεγάλο μας Τσίρκο», το εμβληματικό αυτό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, αποτελεί σταθμό όχι μόνο για το νεοελληνικό θέατρο, αλλά και για τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική ελληνική ιστορία. Μέσα από τραγούδια και σατιρικά και δραματικά επεισόδια, το έργο διατρέχει όλες τις σημαντικές στιγμές της ελληνική ιστορίας: η Τουρκοκρατία, η επανάσταση του 1821, η βασιλεία του Όθωνα, η Μικρασιατική καταστροφή, ο πόλεμος του 1940 είναι ορισμένοι μόνο από τους βασικούς σταθμούς της πορείας που περιγράφονται σ’ αυτό το έργο-ντοκουμέντο, που παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο και επίκαιρο στις μέρες μας όσο ποτέ.

«Το Μεγάλο μας τσίρκο» ανέβηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1973 στο θέατρο Αθήναιον. Ο Σταύρος Ξαρχάκος έγραψε τη μουσική της παράστασης και ο Ευγένιος Σπαθάρης επιμελήθηκε τα σκηνικά. Πρωταγωνιστές της παράστασης η Τζένη Καρέζη, ο Κώστας Καζάκος, ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, ο Χρήστος Καλαβρούζος και ο Τίμος Περλέγκας. Ερμηνευτής των τραγουδιών ο Νίκος Ξυλούρης. Η μαζική προσέλευση και η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στο πρώτο ανέβασμα του έργου ενόχλησε το δικτατορικό καθεστώς, που επέβαλε τη διακοπή των παραστάσεων. Μετά την πτώση της δικτατορίας η παράσταση ανέβηκε εκ νέου στο Θέατρο Ακροπόλ.

Τριανταεννέα χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση το έργο ανεβαίνει ξανά από το ΚΘΒΕ, σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Ακροπόλ, με τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον κορυφαίο συνθέτη που οι μουσικές του χαρακτήρισαν εκείνη τη πρώτη παράσταση του ΄73, να είναι ο ίδιος παρών στη σκηνή διευθύνοντας την 9μελή του ορχήστρα ενώ το κοινό θα παρακολουθεί τους τωρινούς πρωταγωνιστές: τους Γιώργο Αρμένη, Τάσο Νούσια, Μαρίνα Ασλάνογλου και τον Ζαχαρία Καρούνη στο τραγούδι.

Τελευταία παράσταση στις 9 Δεκεμβρίου.


'Ωρες και ημέρες παραστάσεων (ισχύουν από Τετάρτη 24 Οκτωβρίου):
Τετάρτη 18.00
Πέμπτη 20.00
Παρασκευή 21.00
Σάββατο 18.00 & 21.00
Κυριακή 19.00

Τιμές εισιτηρίων (ισχύουν από Τετάρτη 24 Οκτωβρίου):
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο (βραδινή) και Κυριακή: 25 ευρώ, 20 ευρώ, 15 ευρώ, 10 ευρώ – φοιτητικό 15 ευρώ
Τετάρτη και Σάββατο (απογευματινή): γενική είδοδος 15 ευρώ
Διάρκεια: 140'

Θέατρο Ακροπόλ
Ιπποκράτους 9-11, Αθήνα
Τηλ: 210 36 43 700
Email: [email protected]
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v