Oκτώβριος στην Αυλαία: Καλωσορίζοντας μελωδικά το φθινόπωρο

Η Μελίνα Κανά, ο Ψαρογιώργης, η Βίκυ Καρατζόγλου και ο Γιώργος Ρήγας είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες οι οποίοι θα μας κρατήσουν μουσική συντροφιά στην σκηνή της Αυλαίας τον μήνα Οκτώβριο. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
Oκτώβριος στην Αυλαία: Καλωσορίζοντας μελωδικά το φθινόπωρο
Καθώς το φθινόπωρο πλησιάζει… απειλητικά, η μουσική σκηνή Αυλαία εμπλουτίζει το μουσικό της πρόγραμμα με αγαπημένους καλλιτέχνες και δημιουργούς για να το υποδεχτούμε όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα και μελωδικά. Η Μελίνα Κανά, η Βίκυ Καρατζόγλου, ο Γιώργος Ρήγας και ο Ψαρογιώργης είναι μερικοί από αυτούς. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα παρακάτω.

O Γιώργος Ρήγας στην Αυλαία
Δευτέρα 1/10/2012

Με τη συμμετοχή του σπουδαίου Μίμη Πλέσσα αλλά και της ξεχωριστής Γιώτας Νέγκα, ο ταλαντούχος ερμηνευτής και μουσικός Γιώργος Ρήγας θα παρουσιάσει τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου στη μουσική σκηνή Αυλαία ένα πρόγραμμα που συνδυάζει αρμονικά κορυφαίες στιγμές του λαϊκού και έντεχνου τραγουδιού.



Η παράσταση δίνεται με αφορμή την παρουσίαση του προσωπικού δίσκου του Ρήγα, με τίτλο «Έκλαψα χθες», που περιλαμβάνει δημιουργίες των Μίμη Πλέσσα, Θανάση Πολυκανδριώτη, Άκου Δασκαλόπουλου, Γιώργου Λεκάκη, Τάσου Χρηστίδη. Μεταξύ αυτών και το περίφημο ομότιτλο τραγούδι Έκλαψα χθες το οποίο ο ίδιος ο συνθέτης του, ο Μίμης Πλέσσας, διασκεύασε για την εργασία αυτή από χασάπικο σε ζεϊμπέκικο. Ο δίσκος κυκλοφορεί από την εταιρεία ΟΓΔΟΟ.

Στην Αυλαία, ο Ρήγας παντρεύει με γνώση και μαστοριά τραγούδια των Θεοδωράκη, Μαρκόπουλου, Ξαρχάκου, Πλέσσα, Σπανού, Γκάτσου, Παπαδόπουλου, Ελευθερίου με στιγμές των Νικολόπουλου, Πολυκανδριώτη, Ρασούλη, Πυθαγόρα καθώς και άσματα των Τσιτσάνη, Καλδάρα, Καραμπεσίνη και όχι μόνο.

Ώρα έναρξης 21.30
Τιμή εισιτηρίου: 10 € (με κρασί / μπίρα
)

Πάνος Μπίρμπας
Παρασκευή 5/10/2012

Ο Πάνος Μπίρμπας, πιο προσωπικός και πιο φορτισμένος από ποτέ, σκοτεινός και ξεσπασματικός, δυναμικός αλλά και νοσταλγικός, μας καλεί να μοιραστούμε τις πιο ιδιαίτερες μουσικές του φαντασιώσεις μαζί με την εξαιρετική μπάντα που τον συνοδεύει επί σκηνής, αλλά και καλεσμένους φίλους που θα συμπράξουν μαζί του.

Ένας μουσικός πειραματισμός που δεν κρύβει την αγάπη για την νύχτα -και ό,τι εκείνη γεννά, τον έρωτα, το γοητευτικό παιχνίδι με το παρελθόν και το μέλλον αλλά και τον προβληματισμό του παρόντος.

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, στο ζεστό και φιλόξενο χώρο της Αυλαίας, θα μας παρουσιάσει υλικό από την πρώτη του επερχόμενη δισκογραφική δουλειά, καθώς και τη δική του προσέγγιση σε κομμάτια αγαπημένων του καλλιτεχνών όπως Johnny Cash, Leonard Cohen, Tom waits, Βοb Dylan, Nick Cave κ.ά...

Ώρα έναρξης 22.30

Βίκυ Καρατζόγλου
Σάββατο 6/10/2012

Μαζί με τα παιδιά που επιστρέφουν στα σχολεία, η Βίκυ επιστρέφει στην Αυλαία για να καλωσορίσει μαζί σας το Φθινόπωρο! Τη νέα σχολική χρονιά κάνει καινούριο κολλητό τον Θανάση τον Αλευρά και μαζί μαθαίνουν νέα μουσικά παιχνίδια κι όνειρα. Σε αρμονική τάξη θα τους κρατούν οι Θοδωρής Οικονόμου (πιάνο), Δημήτρης Χουντής (πνευστά), Πέτρος Βαρθακούρης (μπάσο), Θάνος Μιχαηλίδης (τύμπανα).



Ώρα έναρξης 22.30
Τιμή εισιτηρίου 12 € (με κρασί / μπίρα)

«Μια παράσταση...ταξίδι»
με το Γιάννη Νικολάου και το Σπύρο Πετρουλάκη
Πέμπτη 11/10/2012

Ο Γιάννης Νικολάου, εις εκ των δύο «Λαθρεπιβατών», τραγουδοποιός, ηθικός αυτουργός επιτυχιών που όλοι έχουμε αγαπήσει όπως: Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε, Ταξίδι στο όνειρο, Δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω, Ανησυχώ, Του Αυγούστου η φωτιά, Του φεγγαριού, Το ίχνος, Άγρια πουλιά, Ποτέ μου δεν μιλώ γι’ αυτήν, Του Έρωτα, Απόψε γίνε, και άλλων πολλών...

Ο Σπύρος Πετρουλάκης, σύγχρονος εκπρόσωπος της κρητικής παράδοσης με το ούτι του, και με δικά του τραγούδια όπως τα: Χαλάλι σου, Μη φοβηθείς, Έκανα φίλους τα πουλιά, Ωδή στην ρακί, Κουβέντα στον Θεό, Παράπονο της Κυριακής, Βορειοδυτικά της Κρήτης και άλλα... Οι δυο συνταξιδιώτες μάς προτείνουν ένα ταξίδι στο καλό ελληνικό τραγούδι με ιδιαίτερη έμφαση στα κρητικά μονοπάτια που και οι δύο έχουν υπηρετήσει με αφοσίωση...

Μαζί τους:
Νίκος Βενετάκης: Λαούτο, τραγούδι
Όθωνας Μπικάκης: Λύρα, μαντολίνο

Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου: 10 € (με κρασί / μπίρα)

La Bruja Muerta
Παρασκευές 12 και 19/10/2012

Το project La Bruja Muerta αποτελείται από τον B.D.Foxmoor και τον Jamoan. O B.D. Foxmoor (Μιχάλης Μυτακίδης) των Active Member και ο Jamoan (Άκης Θεοτοκάτος) σκαρώσανε το project αυτό που σημαίνει Η νεκρή μάγισσα, με μόνο γνώμονα την ανάγκη τους να ακούν κάτι στα ανταμώματά τους. Τελικά το project αυτό έγινε τριλογία που κυκλοφορεί από το label Imantas.

Η ιδέα της νεκρής μάγισσας ξεκίνησε αρχικά σαν παραμύθι (κυκλοφορεί ενορχηστρωμένο στο album «Σάρμα» της Sadahzinia). Στη συνέχεια -και σύμφωνα με το παραμύθι- τα υπό κατασκευή τραγούδια του (πρώτου) album απλώθηκαν πράγματι σαν «κατάρα» πάνω στους δύο συντελεστές, αφού στη διάρκεια της ηχογράφησης έσπασαν και οι δύο πόδια (ο πρώτος!) και χέρια (ο δεύτερος!). Και αφού η κατάρα πέρασε, και η «μάγισσα πέθανε» για τα καλά, το πρώτο μέρος της τριλογίας ολοκληρώθηκε και γρήγορα σκαρώθηκε η συνέχεια... Μέσα Φλεβάρη του 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο διπλό album αυτού του project, με τίτλο «Τα λόγια που κυκλώσαν το σκοτάδι» από το label Imantas.



Ο B.D.Foxmoor με τον αχό της πόλης και τις μνήμες απ’ τη σκοτιά που κουβαλάει η ζήση του, και ο Jamoan με την αύρα της θάλασσας απ’ τα καρνάγια της Σύρου, όπου έχει αράξει τα τελευταία δυο χρόνια, αλλά και έχοντας βαθιά χαραγμένη μέσα του την αίσθηση και την αισθητική του low bap, συναντιούνται για να ηχογραφήσουν σκοτεινές, φευγάτες μπαλάντες με κιθάρα, βιολί και φωνητικά.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30
Τιμή εισιτηρίου 15 € (με ποτό)

Η Μελίνα Κανά συναντά νέους δημιουργούς στην Αυλαία

Η Μελίνα Κανά επιστρέφει στο αγαπημένο της στέκι, μετά από ένα καλοκαίρι που την ταξίδεψε σε πολλούς σταθμούς της χώρας και την ανανέωσε. Από το Σάββατο 13/10, και για τέσσερα Σάββατα θα μας υποδέχεται στη μουσική σκηνή Αυλαία για να μας παρουσιάσει ένα καινούριο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει αγαπημένες επιτυχίες της, μαζί με τη φρέσκια προσθήκη των μουσικών καλεσμένων της, που είναι κάποιοι από τους πιο ταλαντούχους και περισσότερα υποσχόμενους δημιουργούς της νέας γενιάς.



Οι βραδιές θα είναι ζεστές και παρεΐστικες. Τραγούδια όπως τα Αερικό, Μεταξωτά, Μιλώ για Σένα, Βάλε Κρασί και άλλες αξέχαστες επιτυχίες που μας έχουν χαρίσει οι συνεργασίες της Μελίνας Κανά, με τους Θανάση Παπακωσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα, Παντελή Θαλασσινό και πολλούς άλλους σημαντικούς δημιουργούς, θα συνοδεύονται από τα μουσικά ανταμώματα επί σκηνής, με τους διαφορετικούς κάθε Σάββατο καλεσμένους της. Η σύμπραξη με τον κάθε δημιουργό θα είναι και μία ξεχωριστή πορεία αφού ο καθένας τους φέρει τα δικά του μουσικά βιώματα.

Πιο συγκεκριμένα, οι καλεσμένοι της είναι οι:
Σάββατο 13/10: Μάρθα Μαυροειδή
Σάββατο 20/10: Κατερίνα Παλαιοθόδωρου
Σάββατο 27/10: Γιώργης Μανωλάκης
Σάββατο 3/11: Ευτυχία Μητρίτσα

Τα μουσικά αυτά ανταμώματα θα συντροφεύουν οι δύο κορυφαίοι και σταθεροί μουσικοί σύντροφοι της Μελίνας, οι Νίκος Μέρμιγκας στο μπουζούκι, λαούτο, μαντολίνο και κιθάρα και Βαγγέλης Κονταράτος στην ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα.

Ώρα έναρξης 22.30
Τιμή εισιτηρίου 15 € (με ποτό)


Ψαρογιώργης
Πέμπτη 18/10/2012

Ο Γιώργης Ξυλούρης (Ψαρογιώργης) εκφράζει τις νέες δυνάμεις στην κρητική μουσική.
Ανανεωτής, ανατρεπτικός και στέρεα βασισμένος στα αρχέτυπα, δίνει το στίγμα του νέου ήχου. Μαζί του:
ο Αχιλλέας Περσίδης: λαούτο - κιθάρα (ιδρυτικό μέλος του μουσικού συνόλου Νότιος Ήχος)
και ο Πάνος Κατσικιώτης (Tsiko): κρουστά (ιδρυτικό μέλος των Palyrria)
…σε μια βραδιά ρυθμού, τραγουδιού και αυτοσχεδιασμού.

Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 15 € (με ποτό)

Mamak Khadem
Παρασκευή 26/10/2012

Η Mamak Khadem χαρακτηρίστηκε -όχι άδικα- ως «ένα από τα θαύματα της world μουσικής». Αιχμαλωτίζει το κοινό της με το να αναμιγνύει τις μουσικές της ρίζες με την αρχαία ποίηση και μουσική των μεγάλων δασκάλων της Περσίας, σε έναν εμφατικό και επαναστατικό νέο ήχο. Από τη φύση της νομάδα, ένας άνθρωπος που κινείται μονίμως σε ολοένα και πιο ανοιχτά πεδία. Η δραστηριότητά της είναι μία γέφυρα που συνδέει διαφορετικά τοπία μουσικής γνώσης, ανοιχτή σε διαφορετικές πολιτιστικές επιδράσεις, αλλά με βάση της πάντα την παράδοση της Περσίας.

Συμμετέχοντας στο συγκλονιστικό σταυροδρόμι πολιτιστικών χρωμάτων, μουσικό project «Axiom of Choice», η Mamak κατασκεύασε ένα θόλο -τρόπο τινά- με απλότητα και γενναιοδωρία, για μία απόλυτα γοητευτική, γεμάτη από συναισθήματα και μουσικότητα καλλιτεχνική εμπειρία, που ενέπνευσε νέους ακροατές να ενδιαφερθούν, να εκτιμήσουν και να εμβαθύνουν έτσι στον περσικό πολιτισμό.



Jamming Funkers
Τετάρτη 31/10/2012

Οι Jamming, με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του νέου τους single με τίτλο Hardcore candy, θα παρουσιάσουν ένα δυναμικό μουσικό πρόγραμμα με μοναδικές ζωντανές ερμηνείες σε rock, funk, pop και soul διαθέσεις. Κάθε στάση των Jamming Funkers είναι πλέον και μια γιορτή που περιλαμβάνει όχι μόνο τις πρωτότυπες δημιουργίες του ίδιου του συγκροτήματος αλλά και διασκευές, εξαιρετικές επιλογές, των πιο σύγχρονων ξένων τραγουδιών των: Pink, Alicia Keys, Christina Aguilera, Anouk, Beyoncé, James Brown, Etta James, Anastasia, Jamiroquay και πολλών άλλων αγαπημένων διεθνών καλλιτεχνών.


 
Το συγκρότημα Jamming Funkers αποτελούν οι:
Ιώ Νικολάου: τραγούδι
Πλάτων Παπαδημητρίου: κιθάρα
Ερρίκος Σπηλιωτόπουλος: μπάσο
Σπύρος Τσοπελάκος: τύμπανα
Όλγα Γαλανάκη: πλήκτρα

Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 10 € (με κρασί / μπίρα)
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v