Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Ένας Σεπτέμβριος γεμάτος τέχνη

Live μουσικές εκπλήξεις, θεατρικές παραστάσεις, ενδιαφέρουσες εκθέσεις, αφηγήσεις και συνέδριο νεανικής επιχειρηματικότητας είναι λίγες μόνο από τις εκδηλώσεις που ετοιμάζει για τον Σεπτέμβριο το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Ένας Σεπτέμβριος γεμάτος τέχνη
Από έκθεση χαρακτικής μέχρι παραστάσεις εν εξελίξει. Από νέες θεατρικές ομάδες μέχρι αφηγήσεις παραμυθιών. Από όπερες χωρίς μουσική μέχρι κιθαριστικές βραδιές με διεθνούς φήμης μουσικής. Από όλες τις πτυχές των τεχνών μάς περνά το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, που εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με πλούσιο πρόγραμμα που έχει κάτι για όλους. 
Ακολουθεί, πιο συγκεκριμένα, το πλήρες πρόγραμμα για τον Σεπτέμβριο και στην συνέχεια πιο αναλυτικές πληροφορίες για τις περισσότερες εκδηλώσεις του μήνα. 

Αναλυτικά οι παραστάσεις, οι εκθέσεις και οι εκδηλώσεις του μήνα:

•Δευτέρα 3  έως Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012
Εγκαίνια: Πέμπτη 6  Σεπτεμβρίου 2012,  στις 20:30
Έκθεση Χαρακτικής "Θαύμα Ιδέσθαι"  
από την Γκαλερί XOTARIS

•Δευτέρα 10  έως Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012, στις 21:30
Ένας Κάποιος Παράδεισος 2  (Μια παράσταση σε εξέλιξη)
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Βάνα Πεφάνη

•Τρίτη 11, Τετάρτη 12, Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012, στις 21:00
"Λεμονιά"   Θεατρική Ομάδα  Τέχνης  Νεύμα
Τρεις παραστάσεις για τη χρηματοδότηση της συμμετοχής της παράστασης στο 2ο World Puppet Carnival (23-30 Σεπτεμβρίου 2012)  στο Almaty στο Kazakhstan 

•Τετάρτη 12  έως και Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012, στις 20.30
Stanford Summer Theater/ Πανεπιστήμιο του Stanford
 Wanderings of Odysseus/ Οι Περιπλανήσεις του Οδυσσέα 
(Παράσταση, βασισμένη στην Οδύσσεια του Ομήρου)
 Θεατρική Προσαρμογή - Σκηνοθεσία Rush Rehm

•Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012, στις 12:30
Αφήγηση: «Τα παραμύθια των αδερφών Γκριμ και τα ελληνικά αδερφάκια τους!»
Συνεργασία του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
με τη Σάσα Βούλγαρη και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
είσοδος ελεύθερη 

•Δευτέρα 17 έως Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 (εκτός Πέμπτης 20/9)
Δημήτρη Δημητριάδη  “Insenso” Μια όπερα χωρίς μουσική
Σκηνοθεσία: Εμμανουήλ Κουτσουρέλης

•Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου έως Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012, στις 21:30
Lautréamont - Maldoror 
Eγκώμιο Mιας Mεταμόρφωσης
Μια παράσταση της Bijoux de Kant
βασισμένη στα «Άσματα του Μαλντορόρ» του Κόμη του Λωτρεαμόν

•Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012, στις 21:00
«Μη περιμένεις να πνιγώ...»
Μια μουσική πρόταση του Γιώργου Λιάρου

•Παρασκευή 28, Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012
To Startup Weekend University για πρώτη φορά στην Αθήνα!

•Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, στις 20:30
live - clinic με τον καταξιωμένο κιθαρίστα Paul Gilbert

Λίγα λόγια για την κάθε εκδήλωση

*Δημήτρη Δημητριάδη “Insenso”, μια όπερα χωρίς μουσική
Το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη "Insenso", παρουσιάζεται στο Black Box του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη από τη Δευτέρα 17 ως την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 (εκτός Πέμπτης 20/9), σε σκηνοθεσία του Εμμανουήλ Κουτσουρέλη.

Πρόκειται για έναν αριστουργηματικό μονόλογο, εμπνευσμένο από τη γνωστή ταινία του Λουκίνο Βισκόντι Senso (1954), τον οποίο ο συγγραφέας του Δημήτρης Δημητριάδης χαρακτηρίζει ως “μια όπερα χωρίς μουσική”.

Με αφορμή την ηρωίδα του Βισκόντι ο Δημητριάδης δημιουργεί ένα νέο έργο με θέμα τη συνέχεια του προσωπικού δράματος της ηρωίδας και κατ’ επέκταση την αγωνία του ανθρώπου απέναντι στον έρωτα, την προδοσία και το ανέφικτο της ένωσης.
Το έργο αποδίδεται από τις ηθοποιούς  Σταματίνα Παπαμιχάλη και  Μαρίζα Τσάρη, ενώ το σκηνικό και τα κοστούμια επιμελείται η Αναστασία Αρσένη, την κίνηση η Κάτια Σαβράμη και τον ηχητικό σχεδιασμό ο Κ. Βήτα.

Τιμές Εισιτηρίων: 13€, κανονικό
10€: Μαθητικό /Φοιτητικό / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/  Κάτοχοι Κάρτας  Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ)/ΑμΕΑ / Άνω των 65

* Lautréamont – Maldoror, Eγκώμιο Mιας Mεταμόρφωσης
Μια παράσταση της Bijoux de Kant, βασισμένη στα «Άσματα του Μαλντορόρ» του Κόμη του Λωτρεαμόν

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει την παράσταση της Bijoux de Kant, lautréamont - maldoror - Εγκώμιο μιας Mεταμόρφωσης, βασισμένη στα «6 Άσματα του Μαλντορόρ» του Κόμη του Λωτρεαμόν από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 7 Οκτωβρίου 2012, στις 21:30.

Εισιτήρια: 10€ ενιαίο

*«Μη περιμένεις να πνιγώ...», Μια μουσική πρόταση του Γιώργου Λιάρου
H μουσική πρόταση του Γιώργου Λιάρου, που παντρεύει την ροκ μπάντα RANSACKRAT με ρυθμούς και ήχους παραδοσιακούς, μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στις δύο παραστάσεις του Ιουνίου 2012 στο ΙΜΚ, επανέρχεται για μία ακόμη βραδιά στο ΙΜΚ,  την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012, στις 21:00.  Ο Γιώργος Λιάρος πειραματίζεται σε τραγούδια Γιάννη Μαρκόπουλου, Νίκου Ζούδιαρη, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, Loreena McKennitt, KώσταΤουρνά και αγνώστων καλλιτεχνών της λαϊκής μας παράδοσης. 

Εισιτήρια: 10€ ενιαίο

* live-clinic, με τον καταξιωμένο μουσικό – κιθαρίστα Paul Gilbert
Ο Paul Gilbert έχει ήδη συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, όπως Joe Satriani, Steve Vai, John Petrucci, Mike Portnoy, Nunno Batencourt, Richie Kotzen, George Lynch και πολλούς ακόμα. Παράλληλα, το 1988 δημιούργησε τους Mr. Big μαζί με τους Billy Sheehan και Eric Martin και Pat Torpey σημειώνοντας παγκόσμια επιτυχία.
Το συγκεκριμένο Event γίνεται σε συνέχεια των πολύ επιτυχημένων διοργανώσεων που έχουν προηγηθεί με τη φιλοξενία μουσικών όπως οι Guthrie Govan, Kurt Rosenwingel, Douh Aldrich κ.α.

Εισιτήρια: 25€ ενιαία

* To Startup Weekend University για πρώτη φορά στην Αθήνα
Είσαι φοιτητής; Έχεις μια επιχειρηματική ιδέα; Θες να βρεθείς σε ένα περιβάλλον με ανθρώπους που έχουν τους ίδιους στόχους με εσένα; Στις 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος), φοιτητές από όλα τα ελληνικά Πανεπιστήμια συνεργάζονται, δημιουργούν, καινοτομούν στο πλαίσιο του πρώτου Startup Weekend University.

Το Start-up Weekend University αποτελεί μέρος του θεσμού του Startup Weekend, ενός παγκοσμίου κινήματος που προωθεί την επιχειρηματικότητα των νέων και ενθαρρύνει την πραγματοποίηση καινοτόμων ιδεών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κοινότητα νέων επιχειρηματιών, που έχει οργανώσει πάνω από 800 συναντήσεις σε 100 χώρες τα δυο τελευταία χρόνια.

Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν φοιτητές, οι οποίοι θα σχηματίσουν ομάδες και θα προσπαθήσουν μέσα σε δύο ημέρες να συνεργαστούν και να αναπτύξουν το δικό τους επιχειρηματικό πλάνο. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν επιτυχημένους επαγγελματίες από το χώρο των επιχειρήσεων και των startups και να τους συμβουλευτούν σε σχέση με το project τους. 

Για εγγραφές και το αναλυτικό πρόγραμμα: 

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550 

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr. Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων, με ώρα παραλαβής του οχήματος έως 23:50, εκτός Κυριακής. 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v