Low budget τετ-α-τετ: Η φτώχεια θέλει... έρωτα

Επιτραπέζιο στο σπίτι, μαραθώνιος ταινιών ή σειρών, go karts, ηλιοβασίλεμα αραχτοί ή mon amour ορθοπεταλιές; Είκοσι low (ή no) badget ιδέες για ραντεβού με το έτερον ήμισυ, ώστε να έχετε και την… αγάπη ολόκληρη και το πορτοφόλι γεμάτο.
Low budget τετ-α-τετ: Η φτώχεια θέλει... έρωτα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ταξίδι στο Παρίσι, βόλτα με ελικόπτερο πάνω από την Αθήνα, διανυκτέρευση σε σουίτα πεντάστερου ξενοδοχείου με σαμπάνια και τζακούζι, δείπνο σε πανάκριβο εστιατόριο με συλλογή από αστέρια Μισελέν και πληθώρα gourmet πιάτων. Ναι, σε ένα παράλληλο σύμπαν όλα τα παραπάνω θα αποτελούσαν ιδανικές προτάσεις για ραντεβού με το έτερον ήμισυ. Δεν υπάρχει όμως λόγος να απελπίζεστε ούτε να τα βάψετε μαύρα (ή μπλε). Εικοσιπέντε εναλλακτικές για να βγείτε (ή να μείνετε σπίτι), να περάσετε καλά και να μην το πληρώσετε ακριβά.

1. Για σένα θα φάω τα nachos όλου του κόσμου. Βρείτε μια καλή ταινία που να αρέσει και στους δύο, προτιμώντας τους συνοικιακούς κινηματογράφους, που αφενός είναι πιο ατμοσφαιρικοί, πιο ρομαντικοί και με πολύ πιο ποιοτικές ταινίες και αφετέρου είναι πιο φθηνοί από τα multiplex και αφεθείτε στην μαγεία της συνοδεία nachos, ποπ κορν και αναψυκτικού ή μπύρας.

2. Let’s πάρτη. Στο How I met Your Mother o Ted διοργάνωσε τρία(!) συνεχόμενα πάρτι για να έχει την ευκαιρία να βρεθεί με τον έρωτα της ζωής του, την Ρόμπιν. Δεν χρειάζεται να φτάσετε σε αυτό το σημείο πάντως. Κάποιος φίλος σας διοργανώνει πάρτι; Είναι ιδανική ευκαιρία να καλέσετε το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει. Δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε τίποτα, αν και σκεφτείτε να πάτε με το ποτό σας (κρασί, μπύρες, οτιδήποτε) για να μην σας πούνε και… σπάγκο.

3. Τα γαβ του έρωτα. Αν ο σύντροφος σας έχει κατοικίδιο, οργανώστε μία βόλτα με τον σκύλο της στο πάρκο και ετοιμάστε μερικά snacks για να γευματίσετε. Μπορείτε επίσης να ενημερωθείτε για τα φιλοζωικά bazaars και να της δείξετε το ευαίσθητο πρόσωπό σας.

4. Ορθοπεταλιές. Είναι fan της ποδηλασίας; Μια «ποδηλατάδα» στις πιο όμορφες γειτονιές της πόλης θα της φανεί πολύ καλή ιδέα για ένα εναλλακτικό ραντεβού το απόγευμα της Κυριακής.

5. Είναι φαν της Τέχνης; Ενημερωθείτε για τις καλύτερες εκθέσεις στις γκαλερί και στα μουσεία της πόλης –πολλά εκ των οποίων έχουν ελεύθερη είσοδο- και συνδυάστε το με ένα ποτό που θα πλαισιώσει τις καλλιτεχνικές σας συζητήσεις. Ενημερωθείτε για τις δωρεάν εκθέσεις από το ForFree.gr και για τα bars με τα πιο οικονομικά ποτά και τα πιο δελεαστικά happy hours από παλιότερα δημοσιεύματα του in2life.

6. Homemade. Ίσως αντενδείκνυται για το πρώτο ραντεβού, στο οποίο μια πρόσκληση στο σπίτι πιθανώς συνδέεται με πονηρούς σκοπούς. Ωστόσο, εφόσον τα πρώτα ραντεβού έχουν επιτελέσει το έργο τους με επιτυχία, τα homemade βράδια δεν ακούγονται καθόλου άσχημη ιδέα: Άνετα, ήσυχα, και όσο «τετ α τετ» εσείς επιθυμείτε.

7. Δείπνο στο σπίτι. Η επιλογή του μαγειρέματος στην κουζίνα σας σίγουρα θα εκτιμηθεί τόσο από το έτερον ήμισυ (εκτός και αν κάψετε την κουζίνα), όσο και από το… πορτοφόλι σας, καθώς θα ξοδέψετε χρήματα μόνο για τα απαραίτητα στο supermarket. Δείτε εδώ μερικές ιδέες για low budget γεύματα με λιγότερα από 10 ευρώ.

8. Μαραθώνιος ταινιών. Ή έστω, μία και καλή: η αγαπημένη της/του ταινία. Σίγουρα θα περάσει καλά, και αν είστε τυχεροί, θα συνδυάσει την θέασή της με την αγκαλιά σας ή απλά με την παρουσία σας. Ετοιμάστε snacks ή προμηθευτείτε ποπ κορν αναψυκτικά, που σε συνδυασμό με την ενοικίαση του DVD δεν πρόκειται να σας κοστίσουν παραπάνω από 10 ευρώ.

9. Δείτε μαζί το ηλιοβασίλεμα, συνοδεία ενός καλού κρασιού. Αν δεν τα πάτε καλά με την επιλογή ετικέτας, η στήλη και το blog του Θόδωρου Λέλεκα στο in2life μπορούν να σας βοηθήσουν. 

10. Οι φίλοι μας τα ζώα. Καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες, λεμούριοι, στρουνθοκάμηλοι και πολλά ακόμα συμπαθητικά ζωάκια θα σας κάνουν παρέα σε μια επίσκεψη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και θα δώσουν ερέθισμα για ατάκες του στυλ «Αχ, είναι σκέτη γλύυυυυκα, θα μου πάρεις ένα;». Αν πάλι μια βόλτα δεν σας αρκεί (12€), μπορείτε να το επισκεφθείτε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με 50€.

11. Κάντε του/της το… τραπεζομάντηλο πηγαίνοντας για πικ νικ. Το budget μικρό, η διασκέδαση εγγυημένη. Δείτε εδώ που να… στρωθείτε στην Αθήνα

12. Περάστε το απόγευμα αραχτοί σε μια παραλία, μια που η δροσιά έχει αντικαταστήσει τους καλοκαιρνούς καύσωνες. Μπορείτε επίσης να κάνετε και νυχτερινό μπάνιο μαζί του/της. Δείτε εδώ τις επτά παραλίες που προτείνουμε για βραδιές με φεγγάρι.

13. Προγραμματίστε ένα μονοήμερο road trip. Ξεκινήστε νωρίς το πρωί και επιστρέψτε το βράδυ. Δείτε εδώ μερικές μονοήμερες αποδράσεις.

14. Γύρω γύρω όλοι. Περάστε ένα απόγευμα στο λούνα πάρκ και…. παλιμπαιδίστε στη σκοποβολή κερδίζοντας πάσης φύσεως χνουδωτά ζωάκια, ανεβείτε στην ρόδα ανεβάστε κατακόρυφα την αδρεναλίνη σας σε κάθε λογής τρενάκια για… δυνατές συγκινήσεις. Ιδανικός προορισμός για όλα τα παραπάνω το Allou Fun Park.

15. I Will Survive. Βγάλτε την Gloria Gaynor ή τον Elvis που κρύβετε μέσα σας και… παραφωνίστε άφοβα μαζί σε κάποιο karaoke party. Δείτε εδώ μερικά μπαράκια που διοργανώνουν ανά τακτά χρονιά διαστήματα karaoke βραδιές.

16. Βγάλτε τον Σουμάχερ που πάντα κρύβατε μέσα σας, χωρίς να φοβάστε την Τροχαία και τις κλήσεις και πηγαίνετε μαζί για Go-Kart.

17. Πολεμήστε μαζί την υπογλυκαιμία τρώγοντας παγωτό σε κάποιο από τα must μέρη της γλυκιάς και παγωμένης αμαρτίας. Δείτε εδώ μερικές από τις αγαπημένες μας «κολασμένες» διευθύνσεις για αυτόν τον σκοπό.  Βαρεθήκατε το παγωτό και αναζητάτε εναλλακτικές; Δοκιμάστε παγωμένο γιαούρτι. Δείτε εδώ μερικές διευθύνσεις για την νέα αυτή μόδα που κατακλύζει την πόλη.

18. Κοκτέιλ-mania. Αν η μαγειρική στο σπίτι σας φαίνεται βαρετή, η παρασκευή κοκτέιλ είναι σίγουρα μια πολύ πιο ενδιαφέρουσα διαδικασία. Εξοπλιστείτε με τα… εργαλεία του barman –θα χρειαστείτε, βασικά, ένα σέικερ, μία μεζούρα, ένα αναδευτήρι και πάγο– επιλέξτε την αγαπημένη σας βάση –βότκα, τεκίλα και ρούμι είναι οι πιο δημοφιλείς– και αναζητήστε συνταγές και ιδέες σε sites όπως το Cocktail Times και Webtender. Θέλετε κάτι πιο ζωντανό; Δείτε εδώ βήμα προς βήμα πώς να φτιάξετε το τέλειο καλοκαιρινό cocktail.

19. Μαραθώνιος σειρών. Η νέα τηλεοπτική σεζόν έχει ξεκινήσει και οι επιλογές που έχετε για σειρά στο σπίτι συνοδεία ποπ κορν και αλκοόλ είναι δεκάδες. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα «κολληματικά» Breaking Bad, Walking Dead, How I met your Mother, Dexter, Game of Thrones, αλλά και old time classics που πιθανώς να μην έχετε δει όπως τα Lost, Friends, Eastbound and Down και Sex and the City. Δείτε εδώ περισσότερες εναλλακτικές.

20. Επιτραπέζια… ολονυχτία. Υπάρχουν οι προφανείς επιλογές του Scrabble, του Trivial και της Monopoly, αλλά και πιο «ψαγμένες» εναλλακτικές όπως οι Άποικοι του Κατάν, το 7 Wonders, το Souvlaki Wars και το Briefcase.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v