Αποτυχημένο ραντεβού: Οι απαντήσεις βρίσκονται… online

Γιατί δεν εξελίχθηκε σε κάτι παραπάνω το τελευταίο ραντεβού σας; Τι λάθος κάνετε στις σχέσεις σας; Τα φταίει όλα η κακή σας μοίρα, ή βάζετε κι εσείς το χεράκι σας; Ένα καινούριο site υπόσχεται απαντήσεις… δια στόματος των άμεσα ενδιαφερομένων.
Αποτυχημένο ραντεβού: Οι απαντήσεις βρίσκονται… online
Αναρωτιέστε τι κάνατε λάθος στα ραντεβού σας και δεν εξελίσσονται σε σχέσεις; Έχετε αναλύσει λεπτό προς λεπτό την τελευταία διετία με τους φίλους σας, αλλά και πάλι δεν έχετε βρει απάντηση στο τι πήγε στραβά –πέραν της ατυχίας σας που τα φταίει όλα; Ένα ολοκαίνουριο site υπόσχεται, μόλις μια εβδομάδα πριν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, να σας δώσει απαντήσεις… από πρώτο χέρι.

Κι όταν λέμε «από πρώτο χέρι» δεν εννοούμε ψυχολόγους ή συμβούλους με ειδίκευση σε σχεσο-θέματα, ούτε καν ανθρώπους που έχουν περάσει ή περνούν τα ίδια με εσάς και ψάχνουν παρηγοριά μεσάνυχτα στην οθόνη του υπολογιστή τους. Εννοούμε τον άμεσα ενδιαφερόμενο, εκείνον ή εκείνη που εξαφανίστηκε μετά το πρώτο ή το νιοστό ραντεβού, που σταμάτησε ξαφνικά να ενδιαφέρεται ή που σας χώρισε.

Το site λέγεται WotWentWrong, και παρέχει τα εργαλεία αλλά και τις βήμα προς βήμα οδηγίες που χρειάζεστε για να ζητήσετε ή να δώσετε feedback στο πρώην έτερο ήμισυ, σχετικά με το γιατί τα πράγματα δεν πήγαν καλά. «Απευθύνεται σε ώριμους ανθρώπους που θέλουν να χειριστούν ψύχραιμα το θέμα, να μάθουν τι δεν πήγε καλά και να προχωρήσουν» λέει η Audrey Melnik, CEO του site.

Διαλέγοντας από μια πληθώρα προκαθορισμένων templates, οι χρήστες ουσιαστικά στέλνουν ένα ερωτηματολόγιο στον άμεσα ενδιαφερόμενο, το οποίο σύμφωνα με την Melnik αφαιρεί εντελώς το συναίσθημα από την εξίσωση.

«Στην πραγματικότητα, αυτό που λες στον άλλο, είναι “καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει μέλλον μεταξύ μας, απλά για να κλείσω αυτό το κεφάλαιο, πες μου γιατί σταμάτησες να ενδιαφέρεσαι”» εξηγεί, προσθέτοντας ότι οι λόγοι για τους οποίους ένα ραντεβού μπορεί να μην προχωρήσει σε κάτι παραπάνω είναι πολλοί. Και ο μόνος τρόπος να μάθεις τι συνέβη στη δική σου περίπτωση είναι να ρωτήσεις.

Αφού ο άμεσα ενδιαφερόμενος απαντήσει το ερωτηματολόγιο, ο χρήστης που το υπέβαλλε μπορεί να δει τις πληροφορίες, μαζί με συμβουλές και προϊόντα που προτείνει το site για να βελτιωθείτε. «Αν η απάντηση είναι, για παράδειγμα, ότι ξενέρωσε που αργείς στα ραντεβού σας, υπάρχει δίπλα ένα βιβλίο που μπορεί να σε βοηθήσει».

Εξηγώντας την ιδέα της, η κ. Melnik λέει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις «εξαφάνισης» μετά τα πρώτα ραντεβού, είναι οι γυναίκες που μένουν να αναρωτιούνται αν συμβαίνει κάτι στη ζωή του άλλου ή αν απλώς δεν ενδιαφέρεται. Το WotWentWrong, λέει, είναι ένας κοινωνικά αποδεκτός τρόπος να ρωτήσεις, πολύ περισσότερο από ένα τηλεφώνημα ή ένα e-mail που μπορεί και να έφερνε τον άλλο σε δύσκολη θέση.

Έχοντας σπουδάσει η ίδια προγραμματισμό και ηλεκτρονικές επικοινωνίες, εμπνεύστηκε την ιδέα όταν συνειδητοποίησε πως δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά σχετικά με τα συχνότερα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι στις σχέσεις τους. Κατέληξε, λοιπόν, ότι ένα site θα ήταν η καλύτερη μέθοδος να συγκεντρώσει τα στοιχεία. Σχεδιάζει, μάλιστα, να δημιουργήσει μία βάση δεδομένων στο WotWentWrong, την οποία οι χρήστες θα μπορούν να φιλτράρουν με βάση το φύλο, την διάρκεια της σχέσης, την ηλικία και άλλες παραμέτρους, αφού συγκεντρωθούν αρκετά στοιχεία.

Η.Κ.
Πηγή: Reuters.com


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v