Η έξοδος του Σαββάτου: Βουτιές σε "Μουσικά Κύματα"

Αυτό το Σάββατο απολαμβάνουμε τον καφέ μας με θέα στο φράγμα του Μαραθώνα, δροσιζόμαστε στο Ζούμπερι, δοκιμάζουμε εκλεκτούς ψαρομεζέδες στη Νέα Μάκρη και ξεσαλώνουμε σε ροκ ρυθμούς στο open air festival «Μουσικά Κύματα».
Η έξοδος του Σαββάτου: Βουτιές σε Μουσικά Κύματα
Ο καύσωνας του προηγούμενου Σαββατοκύριακου μας ταλαιπώρησε. Πολύ. Ευτυχώς, αυτή τη βδομάδα οι θερμοκρασίες είναι πιο… ανθρώπινες. Και πάλι όμως, δεν πρόκειται να χάσουμε την ευκαιρία για δροσερές βουτιές, πόσο μάλλον όταν τα ανατολικά προάστια μας προσφέρουν μπόλικες δελεαστικές προτάσεις. Ποιες είναι αυτές;

Κατ’ αρχήν, η πανέμορφη λίμνη Μαραθώνα και το συγκλονιστικό γύρω τοπίο. Ιδανικό background για να απολαύσουμε το καφεδάκι μας στο Fragma café, να αράξουμε χαζεύοντας τη λίμνη και να συζητήσουμε με φίλους τα… τεκταινόμενα της εβδομάδας. Συνεχίζουμε με κατεύθυνση προς Νέα Μάκρη και τη παραλία στο Ζούμπερι, η οποία θα φιλοξενήσει για αυτό το Σάββατο τις απλωτές μας.

Μας αρέσει για την όμορφη αμμουδιά της, τις επιλογές που προσφέρει σε θαλάσσια σπορ (συμπεριλαμβανομένων καταδύσεων) και το γήπεδο beach volley το οποίο κάθε φορά μας βάζει σε πειρασμό να δοκιμάσουμε αν ακόμα «το έχουμε» με τα καρφιά. Η είσοδος στη παραλία είναι δωρεάν, ενώ διαθέτει ξαπλώστρες από το bar La Costa. Η χρήση τους δεν είναι υποχρεωτική και μπορείτε άνετα να απλώσετε ψάθα και πετσέτες πιο δίπλα, χωρίς κανείς να σας πει τίποτα.

Η ψαροφαγία μετά το μπάνιο επιβάλλεται, έτσι βάζουμε πλώρη προς τον «Αστερία» (Λεωφ. Ποσειδώνος 30, Νέα Μάκρη, τηλ. 22940 50046) για όστρακα, ψαρομεζέδες, εξαιρετικές καραβίδες και ολόφρεσκο ψάρι. Ωστόσο, αν έχετε όρεξη για κρέας, οι ζουμερές μπριζόλες, τα μπιφτέκι, τα λουκάνικα και το ψαρονέφρι της ώρας δεν θα σας απογοητεύσουν. Οι τιμές του κυμαίνονται στα 25€ ανά άτομο, χωρίς κρασί.

Ολοκληρώνουμε την ημέρα με ένα ελληνικό open air festival, το οποίο συγκεντρώνει κάθε χρόνο στο αθλητικό πάρκο της Νέας Μάκρης τους απανταχού λάτρεις του σκληρού ήχου. Ο λόγος για τα «Μουσικά Κύματα», τα οποία φέτος πιο ώριμα και πιο διευρυμένα από άλλες χρονιές ανεβάζουν στη σκηνή για ένα εκκωφαντικό διήμερο (21 και 22 Ιουλίου) 16 εγχώριες μπάντες που αναμφίβολα αξίζει να γνωρίσετε – αν δεν τις ξέρετε ήδη.






Το Σάββατο θα παίξουν οι Need, Tardive Dyskinesia, Slavebreed, Potergeist, The Bliss, Progress of Inhumanity, Still Falling και Sarcastic Obedience, ενώ τη Κυριακή οι Karma Violens, Head Cleaner, Infidel, Freefall, Beyond Perception, Mortal Torment, Band Barbax και Chronosphere. Rock και metal therapy λοιπόν και όσοι πιστοί… moshάρετε. Η είσοδος κοστίζει 2 ευρώ(!) την κάθε μέρα, ενώ τα live ξεκινούν στις 17.00 το απόγευμα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v