Η έξοδος του Σαββάτου: Πάμε βόρεια;

Αυτό το Σάββατο κατευθυνόμαστε προς Κηφισιά, για να απολαύσουμε παραδοσιακό γλυκό και καφεδάκι στο Βάρσο, να παρακολουθήσουμε καλό σινεμά σε ένα από τα αγαπημένα μας θερινά και να πιούμε «γενναίες» ποσότητες (σχετικά) φθηνών cocktails.
Η έξοδος του Σαββάτου: Πάμε βόρεια;
Ζέστη, ζέστη, ζέστη. Το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος φλερτάρει με τους 38 βαθμούς και η Αθήνα «βράζει». Εναλλακτικές; Μπορούμε κάλλιστα να φύγουμε προς τη κοντινότερη παραλία - όπως κάναμε και τη προηγούμενη βδομάδα. Μπορούμε όμως και να πορευτούμε βόρεια, όπου οι θερμοκρασίες κυμαίνονται σε σαφώς πιο… λογικά επίπεδα. Η Κηφισιά είναι ένας αξιοπρεπής προορισμός για αυτό, αρκεί να μην ενδώσουμε στη καταναλωτική μας μανία γιατί… there goes το επίδομα αδείας.

Όπως και να’ χει, κατευθυνόμαστε βόρεια το απογευματάκι, για να πιούμε ελληνικό καφέ στον all time classic Βάρσο, τον οποίο θα συνοδέψουμε απαραιτήτως με φοβερό ρυζόγαλο (με κανέλα βεβαίως, βεβαίως) ή εκπληκτική κρέμα. Εννοείται πως θα πάρετε και για το σπίτι, ιδιαίτερα αν δεν έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε συχνά τα βόρεια προάστια. Προτείνουμε ολόφρεσκο μιλφέιγ και πάστες… (σο)κόλαση.

Συνεχίζουμε με σινεμαδάκι σε ένα από τα ομορφότερα (και αγαπημένα μας) θερινά, τη "Μπομπονιέρα" (Παπαδιαμάντη 12). Ο θρυλικός κινηματογράφος της Κηφισιάς συνεχίζει εδώ και χρόνια να δίνει το παρόν στις σινεφίλ καλοκαιρινές βραδιές των βορείων προαστίων, με επανεκδόσεις αλλά και νέες ταινίες. Οι καρεκλίτσες του είναι άνετες με τραπεζάκια ανάμεσα για να μπορείτε να απολαμβάνετε την μπύρα με τα λαχταριστά nachos όπως τους… αρμόζει, οι τοίχοι γύρω από τον χώρο προβολής έχουν πλούσια και προσεγμένη βλάστηση, ενώ μας αρέσει ιδιαίτερα η αυλίτσα στον χώρο του κυλικείου που ενδείκνυται για κάθε λογής συζητήσεις στο δεκάλεπτο διάλειμμα. Ο κινηματογράφος προβάλλει τη δραμεντί «Ψαρεύοντας Σολομούς στην Υεμένη» στις 20.50 και στις 23.00.
Εναλλακτικά, εξίσου όμορφη και γραφική είναι η «Χλόη» (Κασαβέτη 17) στην οποία προβάλλεται η κομεντί «Επιστροφή στον Έρωτα» με την Οντρέ Τοτού στις 21.00.

Αφού χορτάσουμε σινεμά και… nachos, καταλήγουμε στο White Monkey στο Μαρούσι (Αγ. Κωνσταντίνου 59-61) για να απολαύσουμε εξαιρετικά cocktails σε κανονικό (6€) ή extra large μέγεθος (12€). Προτείνουμε τα Zombie, Pornstar και το ομώνυμο signature cocktail του μαγαζιού, αλλά δεν χρειάζεται να περιοριστείτε σε αυτά. Λίγος πειραματισμός δεν έβλαψε κανέναν…

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v