Η έξοδος του Σαββάτου: Πίτσα, μπάλα και… βουτιές

Ο πιο κρίσιμος αγώνας της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας αυτό το Σάββατο, χωρίς όμως να μας στερεί τη δυνατότητα για βουτιά και αλκοολούχες επισκέψεις στην πιο hip περιοχή των Βορείων Προαστίων.
Η έξοδος του Σαββάτου: Πίτσα, μπάλα και… βουτιές
«Τι; Euro Σάββατο βράδυ; Είσαι με τα καλά σου;» Οι κραυγές απελπισίας των γυναικών της παρέας αντηχούν από τώρα στα αυτιά μας και τις κατανοούμε. Όμως αυτό το Σάββατο η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου δίνει τον πιο κρίσιμο αγώνα της ενάντια στην Ρωσία και οποιοδήποτε αποτέλεσμα πλην της νίκης μας θέτει αυτόματα εκτός Euro (μην φρικάρετε, εννοούμε τη ποδοσφαιρική οργάνωση – για το Σάββατο τουλάχιστον). Ε, όπως και να το κάνουμε θα πρέπει να σταθούμε, έστω και τηλεοπτικά, στο πλευρό της επίσημης αγαπημένης, αλλά ταυτόχρονα να μην αφήσουμε τα θηλυκά της παρέας παραπονεμένα. Γίνεται; Γίνεται.

Ξεκινάμε λοιπόν, με πρωινό μπάνιο μιας και για ακόμα ένα Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος παίρνει την ανιούσα. Αυτή τη φορά κατευθυνόμαστε προς το Σέσι. Αλμυρίκια που ακουμπούν σχεδόν στο κύμα, καθαρά νερά, ψιλό βοτσαλάκι και άμμος σε ορισμένα σημεία συνθέτουν την παραλία που πήρε πρόσφατα τη θέση του ΚΑΠΕ στη λίστα με τα αγαπημένα «μυστικά» των αττικών παραλίων. Απέχει περί τα 22 χιλιόμετρα από τον τύμβο του Μαραθώνα, και για να την ανακαλύψετε θα πρέπει να διασχίσετε οκτώ χιλιόμετρα (βατού) χωματόδρομου, μετά το Γραμματικό.

Μετά την απαραίτητη ξεκούραση του μεσημεριού και τον (εξίσου απαραίτητο) απογευματινό καφέ στο σπίτι, ξεκινάμε την… προετοιμασία για τον κρίσιμο αγώνα του Σαββατόβραδου. Προμήθεια μπύρας ή κρασιού, λεπτομερής εξέταση των προσφορών για πίτσα με παραλαβή από το κατάστημα (στις δύο ή μια δώρο και ούτω καθ’ εξής), τακτοποίηση του χώρου στο σαλόνι έτσι ώστε να χωρέσει όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα και έλεγχος της τηλεόρασης για τυχόν βλάβες. Αφού σιγουρευτούμε ότι τα πάντα είναι έτοιμα για τον αγώνα, ενημερώνουμε τους προσκεκλημένους για την ώρα προσέλευσης (αυστηρώς μέχρι τις 21.30) και απολαμβάνουμε το παιχνίδι που σε περίπτωση νίκης θα μας χαρίσει μια θέση στην οκτάδα.

Προσοχή!: Η ενημέρωση των γυναικών της παρέας που δεν είναι πλήρως εξοικειωμένες με το ποδόσφαιρο για τα βασικά του αθλήματος κρίνεται απαραίτητη έτσι ώστε να αποφευχθούν ερωτήσεις τύπου «τι είναι το offside;». Περισσότερες πληροφορίες προς ναυτιλλόμενες εδώ.

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος (ευελπιστούμε θετικού) και ύστερα από τον πατροπαράδοτο σχολιασμό του αγώνα, ξεσηκώνουμε την παρέα και πορευόμαστε προς Χαλάνδρι μεριά, όπου έχουμε μια ευρεία γκάμα επιλογών για ποτό. Προτείνουμε τον συμπαθέστατο «Σπόρο», ο οποίος άνοιξε πέρυσι για πρώτη φορά τις πόρτες του –ή καλύτερα το αίθριό του– κι έγινε στέκι σε ελάχιστες ημέρες. Λίγο το όμορφο αίθριο του εμπορικού κέντρου που το φιλοξενεί και η καλοκαιρινή του αίσθηση, λίγο οι indie, funk, soul, jazz και reggae μουσικές του, και λίγο τα εξαιρετικά κοκτέιλ του και οι χαμηλές τιμές του, δεν ήθελε και πολύ για να… δέσει η συνταγή. Μιλώντας για συνταγές, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε Mamarena με ανανά, ρούμι και μοσχοκάρυδο, Zapatina με ρούμι, μαρμελάδα πορτοκάλι και τοματόζουμο και Ginrijahjoules με βάση το τζιν και το τζίντζερ. Τα ποτά κοστίζουν 6 ευρώ και τα cocktails 7,5€.

Για περισσότερες αλκοολούχες επιλογές στο Χαλάνδρι, δείτε το σχετικό αφιέρωμα.

Άντε, και με την νίκη!

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v